Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mavidişli Kayak Kaskı Tavsiyeniz

Wolas

Öne çıkan mesajlar

Öyle bluetoothlu kask konusunda bir bilgim yok açıkçası, direk kulaklık çekiyorum kaskın içine ben hiç bir problem yaşamıyorum.

Boarda başlama bütçesi olarak da bir iki fikir vereyim, bu sene arkadaşım başladı. Eğer iyi yapan bir tanıdığın varsa ve seninle ilgilenebilecekse ders parasından yırtarsın, ben bütün başlamak isteyen tanıdıklarıma en azından bi sabahımı ayırıyorum çünkü kartalkayada derslerin saat 150 lira. Kira desen sanırım günlüğü 80 liraya kiraladı bizimkiler bu sene bot ve boardu. Onun dışında işte artık otellerin haftasonu turları herşey dahil 400 lira falan olması lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayak Secimi:

Öncelikle snowboard yapmayi dusunen bir kisi guclu ayagina karar vermelidir. Bu gercekten cok onemlidir ve bir kere snowboard yapmaya baslarsaniz bunu degistirmeniz zor olabilir ve boyle gider. Guclu ayaginiz snowboard yaparken stance dedigimiz durusunuzda ondeki ayaginiz olacaktir.

Guclu ayak konusunda bazi yanlis bilinenler vardir. Futbol oynarken topa vurdugunuz ayaginiz snowboard icin guclu ayaginiz olmayabilir. Tam tersine topa vururken ornegin vole vururken butun vucudunuzu topa vurmadiginiz ayagin tasidigini unutmayin. Yani sag ayakla topa vuruyorsaniz guclu ayaginiz sol ayaginiz olabilir. Basket oynarken turnikeye ciktiginizda uzerinde zipladiginiz ayaginiz guclu ayaginiz olabilir. Ama bunlar tamamen varsayimlardir. En dogrusuna karar verecek olan yine de sizsiniz. Onceden surf ya da kaykay yapanlariniz zaten hangi ayaklarinin on ayaklari olacagini bilirler.

Hangi ayaginin guclu ayagi oldugunu tahmin edemeyenleriniz bazi degisik testler yapabilir. Mesela siz ayakta dururken sizi arkadan birisi ittiginde hangi ayaginizi once basarsaniz o ayak sizin guclu ayaginiz olabilir. Veya coraplarla cocukken yaptigimiz gibi kalebodurda kosup kosup kayarken onde giden ayaginiz sizin guclu ayaginiz olabilir.

Asiri derecede olmasa da sol ayakli snowboardcu sayisi sag ayaklidan fazladir. Bu nedenle sol ayakla kaymaya regular(duzgun) stance, sag ayakla kaymaya da goofy (budala) stance denir.

Stance pozisyonunda ayaklariniz arasindaki mesafede cok onemlidir bu genellikle boyunuza ve kilonuza gore ayarlanir. Boyunuza gore normal bir kiloya sahipseniz bu mesafe genellikle omuz genisliginizden cok az daha fazla olur.

Board Secimi:

Eger onceden hic board yapmadiysaniz sizin icin en uygun board Freeride stili bir board olacaktir. Freeride boardlar diger boardlara gore daha genistir. Bu nedenle de asiri hizli gitmezsiniz, bolkar dedigimiz pist disinda kalan ezilmemis kara girerseniz orada batmazsiniz, ayrica bu boardlar kontrol acisindan daha rahattir.

Boardunuzun boyu sizin boyunuza ve kilonuza gore ayarlanir. Boardun uzunlugu sizin ceneniz veya agziniz civarina kadar olmalidir. Uzun boardu kontrol etmek zordur. Kisa board ise sizi goturmeyebilir. Ornegin 1.75 boyunda, normal kiloda(erkekler icin 70-75kg diyelim) bir insan icin en uygun board uzunlugu 1.55 1.58 arasidir. Kilo arttikca boardu uzun secmek daha dogru olacaktir. Eger ayni boyda bir bayansaniz da, kilonuz da 60-65 arasi ise 1.50-1.55 arasi bir board ile baslamak uygun olacaktir.

Ayakkabi Secimi:

Ayakkabilarinizi gunluk ayakkabi numaraniza gore istemeniz dogru olacaktir. Ancak kalip farki olabilir. Bu nedenle ayakkabi secerken dikkat edilmesi gereken en onemli unsur, topugunuz ayakkabinin icinde 1 santimden fazla yukari gitmemesi gerektigidir. Ayaginiz ayakkabinin icinde cok az bir sekilde hareket edebilmeli, ayakkabi asiri derecede siki ya da gevsek olmamalidir.

Giysi Secimi:

Giysi seciminde dikkat edilmesi gereken nokta giysilerin mutlaka nefes alabilmesidir. "Breathable" denilen katmanlara sahip montlar ve pantolonlar tercih edilmelidir. Montlarin icinde kar girmemesi icin yapilmis bir bag bulunmalidir. Montun icine de iclik denilen polarlar giyilebilir. Snowboardcular kayakcilardan farkli olarak istedigi giysiyi giyerler. Gunesli havalarda dusmeyecegeni dusunen bir boardcu t-shirtle bile kayabilir ki pistlerde cokca bu tur boardculara rastlariz. Dizlerin surekli kirik durmasindan dolayi diz arkalari surtunmeden dolayi incinebilir. Bu nedenle uzun kayak coraplari veya uzun coraplar tercih edilebilir.

Gozluk ve eldiven secimi:

Gozluk bir boardcu icin zorunluktur. Gozluksuz kaydiginiz zaman ruzgardan dolayi gozleriniz sulanir, kar yagdigi zaman kar gozunuze batar, gunesli havalarda kar yansima yapar... Kayak gozlukleri her zaman en dogru secimdir. Goggle denilen bu gozlukler biraz once saydigim butun etmenlerden sizi koruyacaktir. Goggle seciminde, gogglein bugulanmaya karsi korumali, yani antifog ozellikli oldugundan emin olmaniz gerekir. Spor gozlukleri diye bilinen renkli camli genelde kirilmayan materyallerden yapilan gozluklerde snowboardcular tarafindan sikca kullanilir. Fakat bunlar bir dusme ya da kaza aninda size yine de zarar verebilir. gozlugu dusurebilirsiniz. Normal zamanda kullanilan gunes gozlukleri ise hicbir zaman tavsiye edilmese de gozluksuz kaymaktan iyidir. Bir kaza veya dusme sirasinda, gozluklerin cam veya metalik kisimlari size zarar verebilir. Size hic bir zarar vermese bile bu gozlukler cok kolayca kirilabilir. Unutmayin boardcu duser!

Eldiven olarak da stilinize bagli olarak uzun bilekli, kisa bilekli, bilek korumali gibi cok cesitli eldivenler piyasada vardir. Fakat boardcunun elleri surekli yerle temas halinde olacagi icin eldivenin ic kisminin kolay yirtilmaz maddeden yapilmis olmasina dikkat edin. Ozellikle snowboard eldiveni almaya calisin.

Guvenlik giysileri:

Her türlü sakatliga karsi guvenlik materyalleri satilmaktadir. Kask, ozellikle bir snowboardcu icin cok gerekli olabilir. Kaskin kafaniza tam oturmamasi ama genis de durmamasi gerekir. Kaskin ust tarafinda darbeyi absorbe edecegi bir bosluk kalmalidir. Kaburganizi, sirtinizi ve belinizi koruyan yelekler, bileklikler, dizlikler ve boyunluklar, bir boardcuyu olusabilecek sakatlanmalara karsi korumaya yardimci olacaklardir. Bunlari kullanip kullanmamaniz tamamen size baglidir.

*alıntı*
Sosyal ağlarda paylaş

Fırsat sitelerinde çok temiz günübirlikler var onlardan yiyorum ben, kartalkaya yaptım bi 5 gün, bu cumartesi günübirlik uludağ yapıcam bi. 110tl aynı dediğin gibi herşey dahil. 7 senedir falan uludağa gitmiyorum pistler çok iyi oldu falan diyorlar, bi tadına bakarım beğenirsem bu sene uludağda takılırım haftasonları. Kartalkayadaki pistler artık çok ezbere oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...