Lancester Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Simdi ben basvurucam universitelere yuksek lisans icin.Daha onceden italyada bulundum ama ne yazik ki asagidaki sehirlerden sadece roma da bulundum.Bir cok universite var ben genel olarak sehirleri siralayacagim --Milan --Trento --Roma Bu sehirlerde yasam giderleri ne kadar olur.?Danismanliklar eger milano ya gidersen ev kirasi 400 yasam gideri 300 ortalama 800 euro harcarsin diyorlar.Bu kadar ev kirasi olur mu? Diger 2 sehir daha ucuz diyorlar. Yorumlarinizi bekliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 italyadaki üniversiteler en az türkiyedekiler kadar iyi. gidenler hep böyle dediler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Stüdyoda falan kalırsan o kadar olur, hatta fazlası da olabilir. Ama ortak duş/tuvalet/mutfaklı yurtlar var tek kişilik odalarda onların ortalaması muhtemelen 200-300 euro arasındadır. Senin kişisel giderlerin de sana kalmış, Almanya'da ayda 90 euro'ya da yaşanıyor mesela sadece pizza-makarna yersen ama düzgün beslenmeye gelince iş 200 civarı gidiyor aşağı yukarı. Ki üstüne de işte Türkiye'de sosyal aktivitelere harcadığın parayı katacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Türkiye'deki üniversiteler iyi mi ki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 kuzenim gittiydi grafik yüksek lisansı için, pek tatmin etmedi galiba bırakıp burda işine geri döndüydü gitmeden iyi araştır derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Sotto said: Türkiye'deki üniversiteler iyi mi ki.. işte italyadakiler de burdakiler kadar iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Grammar Nazi olmayayım da "en fazla" demek daha doğru olurdu sanki:)... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 eved onu ben de farkettim üssteki mesajı yazdıktan sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancester Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Politecnico di milano ' ya başvurucam büyük ihtimalle.Sorun milano'nun pahalı olması iste. Diger bir sorun ise ordan birisini 1 hafta icinde bulup hemen ev kiralamak gerekiyor beraber veya dediginiz gibi yurt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Abi bu işler için siteler var, seni ilgilendiren hemen hemen tüm ilanları bulursun orada. Okula kaydın kesinleşirse okuldaki görüştüğün yetkiliye mail at sana hepsini maille linklerler 5dk'de. Muhtemelen Milan'da yurt/oda vs. bulmak İstanbul'da bulmaktan 10 kat kolaydır. Bir de eğer aylık 600-700 euro masrafı gözden çıkartamıyorsan kolayca, gitme. Çünkü sürekli ekstra sıkıntılar çıkacak karşına 3-5 3-5. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Yurt bak bu arada, evin faturası/kirası/temizliğiyle uğraşılmaz. Üstüne yurtta yaşamak çok keyifli, ufak tefek partileri, arkadaş ortamı vs. hiç bir şeye değişilmez. Türkiye'deki yurtlarla alakaları yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancester Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Buyuk ihtimal yurtta kalıcam.Onların fiyatlarıda 200-300 arası ki cok iyi bence. Aynen dedigin gibi hele bir kabul alayım gerisi cok kolay.Cogu universitenin sitesine coktan bakmıstım curriculumlarına falan. Diger bir iyilik mi desem sacmalık mı.Ailemin para durumuna gore bana yıllık ucret cıkartıyorlar.Kimi universite yıllık kazanc 40000 euro nun altında ise %50 veya %75 burs veriyor kafadan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancester Mesaj tarihi: Şubat 29, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 29, 2012 Ben ingilizce bolumlere basvurdum.Fakat bir tane bolum var hem ingilizce hem italynca.Ben cv de italyanca b1 dedim.Kabul edilirsem konsoloslukta beni italyanca mulakata sokarlar mi?.Daha once boyle bir durum yasayan var mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Şubat 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 29, 2012 okul senden italyanca bildiğini kanıtlayacak belge ister. Konsoloslukla ne alakası var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancester Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 hoccemama said: okul senden italyanca bildiğini kanıtlayacak belge ister. Konsoloslukla ne alakası var. Bolum agırlıklı olarak ingilizce.Yani hem italyancasıda var hemde ingilizcesi.Fakat ingilizce bolum olarak geciyor.Italyanca istemiyorlar o bolum icin fakat italyanca derslerde var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 Milan'ı boşver, Roma'ya git. Suburban bölgede kalırsın bi kaç ev arkadaşı daha bulup, hem şehrin yaygarasından uzak hem de fiyatlar gayet uygun oluyor. Roma bildiğin istanbulun aynısı zaten, sadece toplu ulaşım diye bir şey gerçekten var ve her yere max yarım saatte gidebiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar