Rotweiler Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Selamlar, Tahmin edebilceğiniz üzere, webde gayet guide'lara baktım, ancak aşağıda resmini gösterdiğim ucu nasıl açacağımı bulamadım. Ucu açacam ki, kırılan kısmı yenisiyle kısaltıp yeniden lehim veya kaynatacam. Ancak u ucu kırmadan açmanın kesin bi yolu vardır... Bilen varsa bi yazıversin, ya da link atsın doğru guide'a yahu, yeni aldık kabloyu, kırıldı hemen anasını. Ezmedim de... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Abi onlar bütün halinde imal ediliyor diye biliyorum. Bozmadan açamazsın bence. Onun yerine başka bi kablodan bi parça izolasyon plastiği kesip geçir kırılan kısma, bi de siyah elektrik bandıyla bantla kullan derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 adaptöre giren uç açılmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Abi tam o sert plastik kısma girdikten sonra kırılmış. AÇık kısımda bi sakatlık yok gibi, yoksa orayı kesip gerisine kaynaklayacam da, sorun tam bahsettiğim yerde sanırım. Herhalde dediğiniz gibi, hep tek parça onnar, ek yeri var ama bildiğin mühürlü baskı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Ben de baktım şimdi Uç tarafa karşıdan bakınca bi çizgi var. Sanırım 2 ayrı parça şeklinde ama sonra ısıl işlem görmüş o çizgiden kaynatılmış. Hiç bozma bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 adaptore giren ucun davasi olmaz arkadas. acamazsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Onlar döküm, açamazsın. Kabloyu kesip çalışan bir uca yama yapabilirsin veya aynı ucun açılabilir versiyonu varsa onu takabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Tamamdır. Napalım, evdeki eski kablolardan medet umacaz artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 fakir misin abi git yenisini al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2012 tek parçadır büyük ihtimal o uç. Ya da direk sağlam şekilde birleştirilmiştir. Açabiliceğini sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EricCantona Mesaj tarihi: Şubat 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2012 2 liralık kablo lan git al elektrikçiden, açarsın da uğraştığına değmez yani. Ha illa ben bunu yapıcam diyosan uğraştırır ama yapabilirsin yani yapılmaz diye bişey yok. Bir de laptopta kullanıyosun galiba, adaptörü riske attığına değmez kesinlikle, zamanla yaptığın iş deforme olabilir, yangın riski dahi çıkarabilir adaptörün çok ısınmasıyla, kablonun öyle kopması da adaptörünün aşırı ısındığına işaret aslında kablo alıcak olursan kalitelisinden al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Şubat 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2012 Kablonun öyle kopması aşırı ısınmasından değil hareket etmesinden kaynaklanıyor (kablo yada fişin kalitesizliği oluşma ihtimalini hızlandırır) Diğer arkadaşların da dediği gibi o fişler içinde kontakların olduğu sert ısıya dayanıklı madde ile üzerine koruyucu siyah lastik ile kaplanmıştır. Değişik piyasada bulunamayacak minik fişlerde o plastik maket pıçağı ile kesip üzerini sıyırıp içeride sert plastiği bağlantıyı yapacağın yere kadar kırıp, kabloyu lehimleyip sonrada üzerini tekrar kapatman lazım ki işlem bitince fişin son hali hele hele ilk defa yapıyorsan berbat durur. Piyasada bulunabilen yada başka bir kabloda takılı var ise hiç uğraşma onlar ile dğeiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Şubat 16, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2012 YA genşler akşamın bi vaktinde arşive ulaşacaz kablo gitmişti. External kutusunun kablosu zaten, o yüzden dandik, yoks atmam laptop'u riske. VE hayır, fakir değilim, sadece evimdeki bazı şeyleri onarmayı tercih ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar