Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Adaptöre giren ucu nasıl açarım?


Rotweiler

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Tahmin edebilceğiniz üzere, webde gayet guide'lara baktım, ancak aşağıda resmini gösterdiğim ucu nasıl açacağımı bulamadım. Ucu açacam ki, kırılan kısmı yenisiyle kısaltıp yeniden lehim veya kaynatacam. Ancak u ucu kırmadan açmanın kesin bi yolu vardır...



Bilen varsa bi yazıversin, ya da link atsın doğru guide'a yahu, yeni aldık kabloyu, kırıldı hemen anasını. Ezmedim de...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 liralık kablo lan git al elektrikçiden, açarsın da uğraştığına değmez yani. Ha illa ben bunu yapıcam diyosan uğraştırır ama yapabilirsin yani yapılmaz diye bişey yok.

Bir de laptopta kullanıyosun galiba, adaptörü riske attığına değmez kesinlikle, zamanla yaptığın iş deforme olabilir, yangın riski dahi çıkarabilir adaptörün çok ısınmasıyla, kablonun öyle kopması da adaptörünün aşırı ısındığına işaret aslında kablo alıcak olursan kalitelisinden al.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kablonun öyle kopması aşırı ısınmasından değil hareket etmesinden kaynaklanıyor (kablo yada fişin kalitesizliği oluşma ihtimalini hızlandırır)

Diğer arkadaşların da dediği gibi o fişler içinde kontakların olduğu sert ısıya dayanıklı madde ile üzerine koruyucu siyah lastik ile kaplanmıştır. Değişik piyasada bulunamayacak minik fişlerde o plastik maket pıçağı ile kesip üzerini sıyırıp içeride sert plastiği bağlantıyı yapacağın yere kadar kırıp, kabloyu lehimleyip sonrada üzerini tekrar kapatman lazım ki işlem bitince fişin son hali hele hele ilk defa yapıyorsan berbat durur. Piyasada bulunabilen yada başka bir kabloda takılı var ise hiç uğraşma onlar ile dğeiştir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...