Kane13 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 romalıların nasıl yönetildiğini bilen var mı beyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
insight_13 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 Büyük harflerle bi topic...yakışmadı,kurallar!!!![signature][hline]Entelde Para Olmaz Para Olsa EnteL oLmaZ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 Önce krallar yönetti daha sonra krallar devirildi ve senato sistemiyle çalışan bir cumhuriyet biçimine girdi. Senatodaki insalar ise genellikle bilinen büyük ailelerin üyeleriydi.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 Krallık güç kaybetse de yine ismi Sezar olarak devam etti. Yanlış anlaşılmasın, o ünlü imparator Sezar değil sadece, Roma hükümdarlarına verilen ünvandı Sezar aynı zamanda. Bir de aristokratik cumhuriyet rejimi tabi...[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 Çıkarcı, içten pazarlıklı, birbirini yiyen, düzensiz bir yönetim şekilleri vardı.Tabii bu çöküntü zamanlarında olan yönetimleri diyebiliriz.[signature][hline]My Honour is My Life Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kane13 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 İşte cevap(büyük ihtimalle):EN BAŞTA romadaki senato büyük ailelerden taleplerde bulunup bunlardan bazı şeyler yapmasını istiyor.Onları yarış içine sokup başarı oranını arttırıyorlardı.Bu sayede roma çok büyüdü.(aslan roma)Daha sonra adamın biri beleşe konup imparatorluğu ilan etti.Ayrıca roma lejyoner sistemine geçince büyük başarılar elde etti.(romalıların kartaca ile savaşlarınde Hannibal bütün italyayı yürümüş fakat romalılar sonra geri almış. SORU:Kartacalıların soyu nereye dayanıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 Umarım biri çıkıp Türk'lere dayanıyor demez.Yani dayandırılmadığımız soy kalmadı :D[signature][hline]My Honour is My Life Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
insight_13 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 walla korkmaya başladım o hintlilerle bi bağlantımız çıkcak die..:D:D[signature][hline]Entelde Para Olmaz Para Olsa EnteL oLmaZ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 romalilar aslinda kamcatkadan amerikaya yuzen turklerin yuzmenin bokunu cikarip italyaya giden kismidir.[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki: yeteri kadar seksi ve/veya güzel bir kız her adama her istediğini yaptırır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Corroprion denen olayın (yanı yolsuzluk) basladıgı yerdır Roma. Sırf yolsuzluk degıl burokrasıde burda baslar. Kagıtlar uzerındende donen paralar ve soyut guclerın ilk ortaya cıktığı yerde Romadır. Mermer salonlarda halkın ölümüne karsılık para ve güç oyunlarıda ilk kez senatede ortaya cıkmıstır. Ha soylemeden edemıycem Roma aslında duzensız kuzy avrupa kabılerı dısında ole adam gıbı bı zaferede sahıp degıldır =) Mısırlılara hıtıtlere hunlara onune ne geldıyse yenılmıstır ancak sonrada entrıkayla ıcten cokertmıstır. Tarıh boyunca Romanın bastan asagı zırhlı lejonnlarından hıc bır aklı basında general veya vahsı bır barbar korkmamıstır hatta dunya uzerınden korkanda pek yoktur romanın ordularıdan o sıralarda kendı halkı dısında ;)[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Diablo_Tyrael_ Mesaj tarihi: Ekim 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2004 Türk Etrüks'ler İtalya'ya yerleştirip diğer küçük krallıklarla birleşip Roma'yı kurdular. Etrüks Sözlüğünün hepsi anladığımız tamamen Türkçe. Etrüksçe'de İnternet dilindeki gibi kısaltmalar vardır. Batı tarihçiler Etrüsk Alfabesinin Türk Alfabesi Olduğunu kabul ediyor ama Romalılar Türk olduğunu kabul etmiyor. Romalılar askeri nereden öğrenmişlerdi ? Nasıl geliştirilmişti ?.. O zaman Etrüskler'den öğrenmişlerdir. Roma ordusu çok düzenli ve disiplinliydi.[signature][hline]Daha önce hiç görmediğin aklın sınırlarını yıkacak bir yolculuk için Paranormal sırlara açılan kapı UFO NET Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2004 said: Kane13, 07 Ekim 2004 21:38 tarihinde demiş ki: SORU:Kartacalıların soyu nereye dayanıyor? Homeros'a bakarsan Kartacalılar Truvalılara, onlar da eski Anadolululara dayanır. Truva savaşı sonrasında Kartaca'ya gitmişler, orada uygarlığı geliştirmişlerdir. (Birkaç gerçekle alakası olmayan iddia Türkler'i de kapsar ama bu tür palavralara inanmayalım. Yok Truvalılar Türkmüş, Türk yunan savaşı varmış da Homeros yalakalık için yazmış hikayeyi falan filan..)[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2004 said: Cuce, 09 Ekim 2004 02:40 tarihinde demiş ki: . Tarıh boyunca Romanın bastan asagı zırhlı lejonnlarından hıc bır aklı basında general veya vahsı bır barbar korkmamıstır öeh ufak at diyesim gelir valla buna sen çok fazlamı against rome oynadın :p [signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 09 Ekim 2004 16:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2004 said: _Diablo_Tyrael_, 09 Ekim 2004 15:31 tarihinde demiş ki: Türk Etrüks'ler İtalya'ya yerleştirip diğer küçük krallıklarla birleşip Roma'yı kurdular. Etrüks Sözlüğünün hepsi anladığımız tamamen Türkçe. Etrüksçe'de İnternet dilindeki gibi kısaltmalar vardır. Batı tarihçiler Etrüsk Alfabesinin Türk Alfabesi Olduğunu kabul ediyor ama Romalılar Türk olduğunu kabul etmiyor. Romalılar askeri nereden öğrenmişlerdi ? Nasıl geliştirilmişti ?.. O zaman Etrüskler'den öğrenmişlerdir. Roma ordusu çok düzenli ve disiplinliydi. Wöeh, tüm dünya Türk zaten, kızılderilisinden romalısına aztekinden mısırlısına heralde..? Böyle şeyleri yaymayın. Dünyada ne kadar şey varsa her şeye Türk doldurmayın, objektif tarihçilik yapın biraz.[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 said: Ardeth, 09 Ekim 2004 16:33 tarihinde demiş ki: said: Cuce, 09 Ekim 2004 02:40 tarihinde demiş ki: . Tarıh boyunca Romanın bastan asagı zırhlı lejonnlarından hıc bır aklı basında general veya vahsı bır barbar korkmamıstır öeh ufak at diyesim gelir valla buna sen çok fazlamı against rome oynadın :p Evety o yuzden 4 cıvan adamlara saldırıyordu dımı? Duzensız cıplak gezınen goullar germenler ıspanyollar (hadı bunlara daha akıllı), daha sehırler arasıdna bırlık kuramamıs yunanlılar, Anadoludakı ufak kabıleler, Brıtonlar. Bu saydıgım adamların hıc bırırnın Romalılarla ne sayıca nede ekıpman olarak ustuluge sahıp orduları yoktu. Roma ordularının kendılerınden 5-6 kat daha cok sayıdakı barbarı yenmedıgını sen benden ıyı bılıyorsun Ardeth ROMA her zaman sayı ustunlugune sahıptı. Ne zamankı roma kendı ordularının gucune esıt ordularla savastıkı kaybettı savas meydanında. Mısırlılara Cartacalara Toplabıldıklerınde Kuzeylı "barbar" halklara, Hunlara hatta gocmen takılan Turklere bıle kaybettı (hos o sıralar zaten baya gucsuzdu). Kımse Romaya saldırmakdan cekınmedı tarıh'te.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 benim bildiğim aenas truvadan kaçıp mısıra gitmiş orda bi krallık kurmuş,mısırlılarla ilişki içinde olmuş falan. sonra o krallık italyaya gidip romayı kurmuş.. efsane tabi bu.gerçi truva savaşı ne kadar efsaneyse bu da o kadar efsane nerdeyse.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 cüce ben sana bir ara bir kaç ansiklopedi getireceğim, çünkü dediklerinin hiç birini bilmiyorum :) Alesia kalesinin kuşatmasını hatırlatırım sana, Romalılar herzaman kuşatma taktikleri sayesinde kazandılar. [signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 12 Ekim 2004 19:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BigBang Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Kartaca lıların soyu Fenikelilerdir antik çağda kartaca fenike kolonisiydi fakat zamanla kendi kültürlerini geliştirdiler ve kartaca ortaya çıktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Cüce iyi demişsin de Romalılar Kartacalıları yendi, hatta tamamen katletti. Tarihteki en kanlı katliamlardan biridir bu. Yine Mısır başta Roma'ya kafa tutsa da sonradan o da savaşlara dayanamadı, Roma oraya da geldi.. Türklere gelince. Türkler zaten Roma'nın güçsüz zamanlarına denk geldiler. O sırada Roma karmaşa içindeydi, kenarlardaki derebeyleri isyan etmiş, senatoda her gün kan akıyo, herkes başa geçmek için birbirini yiyo, ordular unutulmuş dağılmış sağda solda. Hatta kimileri kendi roma köylerini haraca bağlamışlar falan... Halk da roma ya karşı yine romanın atadığı derebeylerine sığınmış onlar halkın desteğiyle iyice güçlenmişler falan...[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 said: BigBang, 12 Ekim 2004 20:46 tarihinde demiş ki: Kartaca lıların soyu Fenikelilerdir antik çağda kartaca fenike kolonisiydi fakat zamanla kendi kültürlerini geliştirdiler ve kartaca ortaya çıktı Koloni oldukları doğru da kolonilerin çoğunda çok az fenikeli vardı. Zaten fenikeliler sayıca az ama her yerde (Kartaca, Mora, Odessa, G. Avrupa, Girit vs...) kolonileri var. O yüzden oranın halkıyla kaynaşmayı tercih ediyorlar oraya girmektense[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 said: Rewendor, 13 Ekim 2004 17:29 tarihinde demiş ki: Cüce iyi demişsin de Romalılar Kartacalıları yendi, hatta tamamen katletti. Tarihteki en kanlı katliamlardan biridir bu. Yine Mısır başta Roma'ya kafa tutsa da sonradan o da savaşlara dayanamadı, Roma oraya da geldi.. Türklere gelince. Türkler zaten Roma'nın güçsüz zamanlarına denk geldiler. O sırada Roma karmaşa içindeydi, kenarlardaki derebeyleri isyan etmiş, senatoda her gün kan akıyo, herkes başa geçmek için birbirini yiyo, ordular unutulmuş dağılmış sağda solda. Hatta kimileri kendi roma köylerini haraca bağlamışlar falan... Halk da roma ya karşı yine romanın atadığı derebeylerine sığınmış onlar halkın desteğiyle iyice güçlenmişler falan... Turkler tamam zaten dedım Hun zamanında bayabı zayıflamıstı Ama karcatalarıda savas alanında yendıklerını soylemeyın bana Bır bır Roma lejonu dayanamadı Hannıbalın karsısında Ne zamankı Roma Entrıkaya hıleye hurdaya basvurdu o zaman kartaca yenılmeye basladı savaslarda generallerı kumandanları olmadan. Ha bıde Ben Roma kımseyı yenemedı demıyorum dedıgım kımsenın Romadan korkmamasıydı =) Kımse aman Romaya dokanmıyalım demedıkı tarıhte ne makadonlar ne kartaca ne mısır ne yunanlar ne germenler gothlar. Kımse tereddut etmedı saldırırken Romaya. [signature][hline]Cuce iste bildigin cuce [Bu mesaj Cuce tarafından 14 Ekim 2004 20:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 eh çünkü bu ordularının güçlü değil savunma ve saldırı (özellikle saldırı) taktiklerinin çok iyi olması :p[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Ya alla askına yapmayaadamlar gıdıyo dört bı kenara yerleskı =) dıkıp ıcıne 10.000 lejoner koyuyo sarıyo heryerı tarlaları yakıyo yolları kapatıyo. Yerel halk aclıktan geberıyo ordusu desen varsa yoksa toplansalar 3000 kısı zor adam cıkıcak ulkeler aclıktan gebermıyelım dıye teslım oluyolar veya saldırıyolar kı cıplak elle tahta surlarasaldırınca babayı alıyolar, romanın defansı supermıs saldırısıda bundan ıbaret zaten =) sonra ne oluyo: Roma Vıctor, pekı anam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sknight Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 ya bu roma moma çok saçmöa ve gereksiz size ne allahın kahbe bizansının batı kısmından[signature][hline].:$h@d0w&kn!ght:. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Yürü be kim tutar seni... İzinden gidiyoruz...[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar