Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Telsim'e borcum varmis.

di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Durum garip biraz.

Gecen gun annem mail atti, seni su numaradan bilmemkim ariyor, telefonun ile ilgiliymis, cok onemliymis cok acilmis diye.

Neyse aradim burdan ulastim bir sekilde. Colecturk diye bir sirket arayan. Karsima cikanin super gerizekali olmasina ragmen bir sekilde anlastik. Dediklerine gore 2005'te kullandigim Telsim hattimin borcu varmis. Onu tahsil etmek icin aramislar. Dedim 7 sene sonra mi ? Saka misiniz ? Saka degiliz, parayi odemeniz lazim dediler.

Bulmak isteseler simdiye kadar milyon kere bulurlardi. Ustune hassasimdir ben bu konularda. Borc falan da birakmam arkamda zamaninda cok cektigimden.

Var midir hic bilginiz ? Zaman asimi falan nedir mesela ? Collecturk'u hic duydunuz mu ? vesaire ...
Sosyal ağlarda paylaş

hamsilipilav said:

aynı adamlar arıyor arada bi benide sallıyorlar bişiler ayda bi falan mesaj falan atıyorlar ama telsim falan alakasız kullandığım bişi değil ödeme hiç takma arayanları >:D<

hani telsim kullanmadıysa takmasın tabi ama kullanmışsa bi araştırsın bence

artık firmalar yıllarca alamayıp ümidi kestikleri alacaklarını şirketlere satıyorlar

onlarda tabi baya bi yapışıyorlar.haciz konusunda da çok hızlılar sdf
Sosyal ağlarda paylaş

ya haciz falan yapamazlar öyle telefon etmekle zaten haciz işlemi uygulucak olsalar firma aramaz avukatla muhatap olurdun. sen yine arkasını bir araştır ama resmi bir evrak görmeden para falan yatırma

ayrıca şirket

alıntı said:

Peki şirket ne tür hizmetler veriyor? Collecturk halihazırda, bankalar, varlık yönetim şirketleri, GSM şirket alacakları ile diğer kurumların alacaklarını, gerek yasal takip öncesi idari takip olarak adlandırılan süreçlerde, gerekse hukuki takip neticesinde sonuçlanmamış dosyaların tahsilatına yönelik hizmet veriyor.

İnternet sitesindeki bilgilerden sonra şirketi arayıp biraz bilgi aldık. Şirket yetkilileri varlık yönetim şirketi olmadıklarını, bankalarla yaptıkları özel sözleşmeler gereği bankalara coll-center hizmeti verdiklerini söylüyor. Yani bir anlamda bankaların sorunlu müşterilerine telefonla arayıp alacak takibinin hızlandırılmasına aracılık ediyor. Kısacası “Şu bankaya bu kadar borcunuz var, bankaya olan borcunuzu ödeyin” diyor. Bunun da takibini yapıyor. Doğal olarak müşteri bilgileri de bu şirketle paylaşılmış oluyor. İletişim bilgilerinden borç bilgisine kadar müşteri bilgileri Collecturk ile paylaşılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

olorin84 said:

ya haciz falan yapamazlar öyle telefon etmekle zaten haciz işlemi uygulucak olsalar firma aramaz avukatla muhatap olurdun. sen yine arkasını bir araştır ama resmi bir evrak görmeden para falan yatırma

ayrıca şirket

alıntı said:

Peki şirket ne tür hizmetler veriyor? Collecturk halihazırda, bankalar, varlık yönetim şirketleri, GSM şirket alacakları ile diğer kurumların alacaklarını, gerek yasal takip öncesi idari takip olarak adlandırılan süreçlerde, gerekse hukuki takip neticesinde sonuçlanmamış dosyaların tahsilatına yönelik hizmet veriyor.

İnternet sitesindeki bilgilerden sonra şirketi arayıp biraz bilgi aldık. Şirket yetkilileri varlık yönetim şirketi olmadıklarını, bankalarla yaptıkları özel sözleşmeler gereği bankalara coll-center hizmeti verdiklerini söylüyor. Yani bir anlamda bankaların sorunlu müşterilerine telefonla arayıp alacak takibinin hızlandırılmasına aracılık ediyor. Kısacası “Şu bankaya bu kadar borcunuz var, bankaya olan borcunuzu ödeyin” diyor. Bunun da takibini yapıyor. Doğal olarak müşteri bilgileri de bu şirketle paylaşılmış oluyor. İletişim bilgilerinden borç bilgisine kadar müşteri bilgileri Collecturk ile paylaşılıyor.

tamam işte eğer anlaşmaya varamazsan direk haciz işlemini başlatıyorlar.o telefondakiyle anlaşman gerekiyor.anlaştıgın zaman evrak vs gönderiyorlar

bizede 2006 borcudna geldi bu tarz şirket.banka borcu.tabi borcumuzu biliyoruz.eğer di de telsime borcu oldugunu biliyorsa doğrudur.

taksit veya ana para imkanı sunuyorlar.anlaşmazsan faizliden geçiriyorlar hacizi

7 senenin faizide kol gibidir.bizim 19 milyarlık borç için 100 lira diyorlar misal sdf
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi şöyle bir durumda söz konusu bir kaç dava inceledim bunla ilgili mahkeme sonucları ilginç. öncelikle firmanın alacağını bildiği halde 7 yıl hiç bir şekilde iletişim kurmaması, sonrasında alacağını faiziyle tahsil etmek istemesi kötü niyetli olarak algılanıyor ve borç ana para olarak ödenmesine karar veriliyor. Ayrıca firmalar 1 yıl içerisinde borçlarını talep etmek durumundalar. Şöyle ki verdiğiniz iletişim bilgileriniz dogruysa sizinle iletişime gecip borcunuzun oldugunu, tahsil edilmesi gerektiğini, aksi takdirde icra takibi başlatılıcağını bildirmesi gerek size firmanın yukumlulugu bu. Ha sonucta siz ödemezsiniz olay davalık olur 1 yılı aşar süre o ayrı.

Gerçi daha ortada borç oldugu bile kesin deil. Öncelikle borcun olup olmadığının kesin tespit edilmesi lazm.

Birde zaman aşımı 10 yıl belirteyim dedim :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...