Black-ice Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 selam arkadaşlar. bir kurgu yapıyorum da premier de. hiç bilmediğim program çözemediğim şeyler oluyor. buradan bir kaç soru sormak istiyorum. ilk olarak: videolar 1920x1080. (5d mark II ile çekildi) şimdi ben bu videoları kurgulamak için project açarken nasıl bir ayar yapmalıyım? öylesine salladım bişeyler. yapıyorum biraz montaj sonra bunu kaydediyorum exporttan. ancak bazı sorunlar oluyor: -video kare olmuş çıkıyor, çözünürlüğü bozulmuş oluyor. -frame atlıyor böyle orjinalleri gibi akıcı olmuyor görüntü. (bunu hallettim edit) bu sorunlardan nasıl kurtulabilirim acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 nette presetler var dslr videolar için onlardan çekip kullanabilirsin, yada sekansın üstüne videoyu sürükle direk en uygun şekilde açar o ben youtube hd diye import ediyodum ödevleri o şekilde verdim hep sıkıntısızdı, ama bilen biri daha iyi anlatır tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Black-ice said: selam arkadaşlar. bir kurgu yapıyorum da premier de. hiç bilmediğim program çözemediğim şeyler oluyor. buradan bir kaç soru sormak istiyorum. ilk olarak: videolar 1920x1080. (5d mark II ile çekildi) şimdi ben bu videoları kurgulamak için project açarken nasıl bir ayar yapmalıyım? öylesine salladım bişeyler. yapıyorum biraz montaj sonra bunu kaydediyorum exporttan. ancak bazı sorunlar oluyor: -video kare olmuş çıkıyor, çözünürlüğü bozulmuş oluyor. -frame atlıyor böyle orjinalleri gibi akıcı olmuyor görüntü. (bunu hallettim edit) bu sorunlardan nasıl kurtulabilirim acaba? cevaplayayım sorularını; premiere'de proje açarken DSLR makinalar için preset var. DSLR kategorisinden 1080p 25'i seçiceksin eğer 25 fps çektiysen. 24 ise 24'ü seçiceksin. Export alırken de export menüsünde ufak bi tuş var Match sequence settings diye. Ona basarsan projeyi hangi ayarda açtıysan tamamen o ayarlarda export alır, sen hiç uğraşmak zorunda kalmazsın, tertemiz export çıkar. hatta hizmette bir adım daha öteye gideyim; proje ayarı için: http://i.imgur.com/qbaNQ.png Export için: http://i.imgur.com/QbV8u.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Xenocide bu hangi versiyon ben de CS3 var da bu menüleri bulamadım. new sequence diyince çok alakasız bişey çıkıyor. new project dememiz gerekmiyor mu? yeni projectte bende sadece şunlar var bu arada: dv 240 dv ntsc dv pal hdv var bu seçilmio ama. içi boş. bide mobil. o yüzden custom diyip ayarladım ben bişeyler işte.1080p seçeneği çıktı orda çözünürlük fln yazdım işte. exportdda match sequenceyi de bulamadım :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 cs5.5 edin hemen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 anaam, tamam. ne bilem ben bunu sonuncusu sandım. o zmn hallolur herhalde çok teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Şubat 12, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2012 herşey halloldu sağolun. şimdi de daha değişik bir sorunla karşınızdayım. şimdi bi sahne var yürüyüşlü. arkaya ayak sesleri koyuyorum. tabi senkronize olsun diye ayak sesi wav'ını kestim biçtim tekerli ayak sesleri haline getirdim. şimdi bu sesi koyuyorum altına, e ilk yüksek oluyor biraz videonun sesine göre o yüzden kısıyorum hepsini tek tek effects/volume'den. ancak ben kıstıkça izleyince o değiştiriyo o değerleri. yine yükseltio fln. anlamadım neden? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Şubat 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2012 şöyle birşey yapmış olabilir misin acaba, volume değerini ses klibinin ortasında biyerinde değiştirirsen eğer oraya keyframe atar. yani sen şunu yapmış oluyorsun, 10 saniye uzunlukta olduğunu farzet ses klibinin, başlangıç noktası %100 ses, 5. saniyesine bi keyframe atmış oluyorsun %50'ye düşürmek için, 10. saniyede de yine %100 ses. klip boyunca 100'den 50'ye düşüp sonra tekrar 100'e çıkar bu şekilde olursa. bunu engellemek için volume değeriyle oynarken ses klibinin başlangıç noktasında olsun çizgin. anlamadım dersen ss ile anlatayım sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Şubat 12, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2012 anladım şimdi sen diyince farkettim. ses kliplerinin başları farklı sonları farklı volum değerindeymiş. hallettim teşekkür ederim tekrar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Şubat 12, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2012 edit: tamam buldum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Selam arkadaşlar. Kısa film çektik yarın gösterim yapıcaz okulda sinemada ancak orada sadece DVD player bulunduğundan bazı sorunlar yaşıyoruz. MPEG açmıyor alet o yüzden avi falan render almam lazım -ya da ne çalışır başka?- ama onu da premierden ayarlayamıyorum. match sequence settings diyince illa mpeg yapıyor o da yalan oluyor. Ne yapabilirim? Avi aldığımda yaşadığım sorun ekranın kare mare olması bu arada. Çoğu ayarı denedim birşey de çıkmadı? edit:esas sorunun kaynağını sölemeyi unuttum: şimdi ben mpeg'i dvd'ye yazarken DVD menü falan ekleyip onu dvd haline getirebiliyorum ama o zaman da kalitesi bozuluyor yahu? anlamadım niye böyle olduğunu. sesler de boğuk oluyor falan hiç böyle bilgisayarda izlediğim gibi olmuyor. nedendir bu? acaba bilgisayarda codeclerde mi sıkıntı var? çünkü çok iyi çıkıyo sesi bilgisayarda o dvd'lerin de. şöle saçma bişi var bilgisayarda mesela videoların ham hallerini gom ayrı açıyor böyle sesleri kötü çıkıyor; media player daha iyi açıyor falan. renderı mı kötü oluyor bu sebeple nedir?? napıcam bilemedim :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar