Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PATCH 1.4.3 "TERRAN NERFZ" yine

Sleeep

Öne çıkan mesajlar

@baybety

Dediğin mantıklı zaten blizz'in aklından geçende oymuş yani biz ghostu anti caster koyduk t3 birimleri yesin diye değil diyip yapmışlar değişikliği ama farkına varamadıkları şu.

Hadi Infestorları vikinglerine 1 tane bile fungle atmadan snipe'ladın, corruptor imba ötesi bir birim viking anti air hesapta ama kahvaltıda yer curroptur vikingleri (mutaları saymıyorum bile zaten) e zaten broodlord giden adamda curroptor olmaması çok saçma olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun orada değil, fungal yemezsen bir şekilde marine'lerin de yardımıyla hem corruptorları hem de brood lordları temizlersin. Sorun bunu yaparken en az 20'ye yakın vikinginin olması gerekiyor. Zerg hava ünitelerini kaybedip ultralarla remaxlerse 30-40 supplyın tamamen işlevsiz kalıyor ve zaten kara ordunun da büyük bölümünü kaybettiğin için o baraklardan yeterli ünite çıkıp pozisyon alana kadar ultra ve lingler işleyen bütün expolarını almış oluyor.

Bir diğer sorun da Terran snipe, EMP kullanmak için ghostları mikroluyor, corruptorlara vikingleri vermemek için kitelıyor, tanklar friendly splash yapmasın diye unsiege ediyor ve tam baneling/ling gelirken tekrar siege etmek için sürekli scan atıyor. Zerg ne yapıyor? A-move f tık f tık.
Sosyal ağlarda paylaş

Sleeep said:

_Spartacus_ said:

A-move f tık f tık.

spartayıda benim ırkım onu bunu şunu herşeyi yapıyor senin ırkın bi-iki tık yapıyor yeniyor diyen nooblar kervanına eklediniz :(

noob mu evet noobum ama hala aynı seyı dusunuyorum 78678686 link ve banelerin neyini micro yapacaksın clik a move başka bir micro yapanı görmedim hem biz nooblar içinde hem gsl de

Terran o esnada ne yapıyor tankları siege ediyor marinleri stimliyor geri sag tık ileri a sol tık geri sag tık ileri a tık tanklarada tıklayıp banelere a tık hepsi 5 saniye içinde olan
Sosyal ağlarda paylaş

adam haklı kardeşim :) oyun karşılıklı 3 4 5 base e kadar uzadıgında ve 2 army çarpışıp birbirlerini yamulttuğunda biriken kaynaklarla zerg hemen remaxlarken bir terranın tekrar army oluşturması zaman alıyor, adamın bloord infestör ling ordusunu yensen 1dk sonra 50-100 supplylık başka bir orduyla kapıda bitiyor. Bu konuda kimse caz yapmasın bi zahmet bizim gibi nooblar bile bu durumu ciddi şekilde yaşıyor oyundamacroya dönen z vs maçlarında, denk seviyede bir oyuncuya denk oynamaman çok daha iyi oynaman lazım bu şekilde yenmek için hatta biraz daha iyi bile oynasan(ordunu daha güzel kursan daha iyi microlasan) yenemiyorsun.

X sayıda hatchden bir anda okadar ünite çıkmanın oyunda bir karşı dengesi olması lazım toss warplasa ne olacak kaç gate sahibi olman gerek 20 mi ? uçmuş oyunlardan bahsetmiyorum ben zerg 4-5 base misal toss 3 terran 3 base normalde denk maçlarda oluşan macro oyundan bahsediyorum, 300 minerale macro hatch de varsa adamda okadar larvadan güm diye ordu basıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bu karşı denge benim gold ligimde yaptığım, fast expand giden zergin kafasını ufakken ezmekse ozaman iş değil bu, dengede değil.

2 gate proxy zealotu yaslıyorum %50 60 yiyor,

yemeyen %40 ında yarısı arkasından gelecek void phoeninxi tutamıyor az biraz iyi oynarsanız.

sona kalan %20 de yeniyor hakkıyla,

e bu ne şimdi ? zergse cheese all in çek yerse,

Adamı oyunun başında cheese le all inle ters köşeye yatırmakla yeneceksem macro oyun oynamak istediğimde de saç baş yolacaksam nası olcak,

Öyle zerg birimleri ucuz kırılgan efenim toss un kiler çok güçlü death ball ı yaptımmı yarıyorsun felan yok ole bişi adam infestorunu broodlordunu zartını zurtunu güzelce getirdimmi sende her haltını tam yapsan, combatı kazansan bile geriye tutupda adamı ezecek kadar birim kalmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Zerg bir anda ordu basıyor evet çok haklısınız zerg bir anda ordu basabilir TEORİDE. ama PRATİKTE mineral ve gazın gökten zembil ile inmediğini hiç bilmiyor muyuz?
zerge bir anda ordu bastırtıyor isen
4 5 baseden dediğinize göre bol bol exp aldırmış isen
her bir exp de bir o kadar larva biriktirtmiş isen
e bi zahmet yenil artık.
Starcraft 1 de hadi ordu yapalım ortada tokuşturalım kim kazanırsa yoktu
Starcraft 2 de de yok o yüzden bütün ırklar avantajlarını kullanmayı dezavantajlarını örtmeyi bilmeli.
bizim avantajımız bir anda income'ı kolay toparlayabilmemiz ve bir anda tech değiştirebilmemiz fakat drop konusunda terran kadar iyi değiliz.
Protoss kadar Güçlü değiliz.
ama bütün ırklardan daha hızlı yayılımcı ve çabuk çoğalabiliyoruz.
karşınızda zerg var onu sürekli rahatsız edin avantajlarınızı kullanın.
ama zergi rahat bırakırsanız o avantajlarını çok iyi kullanır.
broodlorda lafım yok öldürsün ama yazıktır koskoca Ultralisk bile haritada görünmeyecek kadar küçük ghost için çerez oluyodu
hadi onu geçtim overseer ki Ghostun antisidir. görünmez ya göstersin diye bir kaç clickte ölüyo yani bizede yazık değil mi. dezavantajlarınızı çok savunuyorsunuzda aranızda hiç mi insaflı terran yok. ghostu öldürebilmek için bir overseer yapamıyacak mıyız?
Sosyal ağlarda paylaş

zerg erken laire gidiyor ise bilin ki muta yapacak
lair 150/100 süresi 80 saniye
spire 200/200 süresi 160 saniye
mutalisk 100/100 süresi 33 saniye

toplam harcadığı para 350/300 bu income ile 6 roach çok rahat yapılır, 6 roach fazladan adamımız var (gaza fazla göndermezsiniz).

(80+160+33)/60 4.55 dk eder dk 5 6 gibi laire çıkıyor ise oyunun zamanını kontrol edin. diyelimki dk 6 da laire çıkıyor dk 6 işçi üretimini kesin dk 9 a kadar roach yapın ve yola çıkın dk 9.30 da içeri girin ve herşeyi yok edin. mutalar o o sırada tepenizde olacak aldırış etmeden ve yıkmaya devam ederken arka tarafta evolution atıp 1 er spore basıp 1 er de queen bastın mı. gg gelir zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer ki kapının önünde snipe var o zaman mutanın gelmesi biraz daha gecikir demekki iki base almış o zaman dahada gecikir lingte varsa dahaaaa da gecikir sizde o zamana kadar hydra muhakkak çıkabilirsiniz +spore +queen ve roach üretimini kesip hydra + infestor gidebilirsiniz roachlarıda elinizde bulundurarak oyunu eşitlersiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

baybety said:

eğer terranda 4 5 base aldıysa lafım yok bu arada 3 yada 4 factory 9 yada 10 rax, 2 yada 3 adet starportu vardır ve ayrıca her daim inebilen muleleri var o zaman terranda yenebilir hatta terranda o kadar binadan zerg gibi unit basabilir.
Hem ultralisk ağırlıklı bir kara ordusu, hem de brood lord ağırlıklı bir hava ordusuna karşı makul güçte bir ünitesi olmaması nedeniyle remax'lerde hiçbir işe yaramıyor o kadar binası olması ya da o kadar büyük bir ekonomisi olması.
Sosyal ağlarda paylaş

bunlar hep ekonomi ile alakalı şimdi senin bahsettiğin ordu kombinasyonu zerg biraz fantazi durunuma geçmiş görünüyo terran kapanırda zergi rahat bırakırsa elbet bu dediğin 25 dk dan sonrası için geçerli infestoru broodlordu ultraliski aynı anda gören bir terran şunu demeli nerde hata yaptım ?
bunlar hep muhasebesel olaylar ekonomiyi buraya kadar şişirmiş ise zerg ne bileyim valla terrandada bi boşlama var gibi marauder viking thor ghost iyi gider zergede şimdi marauder basarsanda adam en küçük üniti olan zerglingle gelecek valla lost yine yani. haritanın ortalarına planetary tank marauder thor falan ne bilim var terranın yaptığı bir hata var gibi.

zergin elinde ultralisk + broodlord + corrupter + infestor varsa kesin o zerg Nestea dir.
Sosyal ağlarda paylaş

Yoo, bütün late game'e kalan oyunlarda infestor-broodlorddan sonra ultrayla remaxleyebilir Zerg. Zerg'e baskı kurup droplarla hasar versen de o kadar büyük bir ekonomiye sahip olması çok zor değil, özellikle yeni büyük haritalarda. Terran bu süre içinde Zerg'e zarar verip ekonomik olarak öne geçse bile bitirici darbeyi vuramıyorsa o ekonominin hiçbir anlamı olmuyor çünkü Zerg'ün tech switchlerine karşı tam mükemmel bir ünite kompozisyonu yapması gerekiyor. Ne yapacağını tahmin etmenin imkansızlığı nedeniyle de genelde şans faktörü devreye giriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...