Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PATCH 1.4.3 "TERRAN NERFZ" yine

Sleeep

Öne çıkan mesajlar

Hayır, Protoss kaç sezondur final oynamazken 1-1-1 yapıyordu Terran'lar. Code S'te Protoss yoktu nerdeyse, o yüzden final oynayamıyorlardı. Ghost'la zerre ilgisi yoktu o durumun. Şimdi 1-1-1'i çözdükleri için late game oynamak zorunda kalıyor Terranlar, onda da sonuç ortada. Terran Avrupa ve Kuzey Amerikada zaten en başarısız ırktı uzun zamandır, artık Kore'de de böyle olacak gibi görünüyor.

Blizzard proların görüşüne başvuruyor ama doğal olarak her pro "benim ırkım güçsüz, buff pls" diyor. Yani prolar konsensüs oluşturuyor da onun sonucunda çıkmıyor bu patch. Blizzard bu şikayetlerden bazılarını ciddiye alıyor. Mesela 15-20 ghost'un Zerg tier 3'ünü iptal etmesi şikayeti. Bu gerçek bir şikayet mi? Evet. Saçma derecede güçlü mü? Evet. Bu yaptıkları değişikliğin saçmalığını ortadan kaldırır mı? Hayır. Terran early game'i nerflenip late game'i bufflanmadan hiçbir sorun çözülmez. Sadece oyunun belli aşamalarında kimin "saçma derecede güçlü" olduğunu değiştirmiş oluyor Blizzard bu değişiklikle.

Sorun Blizzard Terran'ı nerflemesi ya da bu nerfün küçük ya da büyük olması değil. Sorun Blizzard'ın denge konusunu anlamıyormuş gibi hareket etmesi. "Her matchup %50 civarıysa oyun dengelidir" diye hareket ediyor Blizzard. Ama bu yüzdelerin nereden geldiğini anlamıyor. O yüzdne Terran'ın zaten güçsüz olduğu late game'i nerflemeye devam ediyor. Bu da oyunu kötüleştiriyor; çünkü oyun basitçe "Terran 20 dakikadan önce oyunu bitirebilecek mi?"ye dönüyor gittikçe.
Sosyal ağlarda paylaş

Protosslar 1/1/1 nasıl tutulacağını çözdüler,sıra terranların nasıl late game oynanacağını öğrenmesinde.

Blizzardın balance işini senin düşündüğünden çok farklı ve çok düşünerek yaptığına eminim.En azından haftalarca oturup bu değişiklikleri denediğine ve ilerde nasıl olacağını düşündüğüne.Blizzard salak değil,yıllardır mükemmel ve dengeli oyunlar çıkartıyorlar.

Zaten yeni patch çıktıktan 1 ay sonra,MMA ve MVP gibi oyuncuların yeni stratejiler yapıcağına emin olabilirsin.

Bu yenilmez,şu yenilmez demek yerine biraz zaman tanımalısın.
Sosyal ağlarda paylaş

sparta ne zaman ladderda late game önce zerg sonra protossa yenilse gelip burda nefretini kusuyor :P

zaten kusursuz oynayan yok gosularda hata yapıyor karşındaki z den daha az hata yap al oyunu ^^

o değil de P OP luğuna OP luk kattılar eyvallah blizzard süpersin şakşakşak :)-D

Seaa said:

NoSkillTossu 10 dk içinde bitirdin bitirdin.

yav bari sen söyleme zaten 10 dk içinde bitirdin bitirdin oyunları oynuyordun bişi değişmedi boşver :D
Sosyal ağlarda paylaş

Çözülecek bir şey değil late game. Late game'de hem Toss, hem Zerg daha güçlü, bu kadar basit. Early game'de de Terran güçlü. Blizzard bunu dikkate almıyor, tam tersi sürekli late game'i nerflüyor. Protoss 1-1-1'den, çeşitli all-in ve cheeselerden dolayı Terran'a kaybediyor, Terran turnuvalarda dominant oluyor Blizzard ghost'u nerfleyip Protoss upgradelerini ucuzlatıyor. Mantık bunun neresinde? Terran all-inleri aynı gücünü korurken zaten güçsüz olan late game'i iyice güçsüzleştiriliyor. Senin "aha böyle oynayın" diye yolladığın maçta bile Happy patchten sonra hiçbir etkisi olmayacak olan snipe sayesinde kazanmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Terran'ın early game opsiyonlarını daha fazla kullanacaklardır, o kesin.

Ben oyun dengesiz demiyorum. Oyunun dengelenme biçimi saçma diyorum. Early game'de Terran üstün, late game'de Protoss. Böyle bir dengeleme biçimi sıkıcı oyunlara neden oluyor ve bu yüzden TvP'lerin çoğu tek bir savaşta bitiyor.

Bence 1-1-1 de adil değil mesela, Protoss çok fazla çaba harcıyor, mikro yapıyor, her zaman doğru karar vermesi gerekiyor. Terran ise gidip siege mode'a geçiyor. Ha, Protoss'lar bazen durdurabiliyor mu? Evet. Aynı şey late game TvP için de geçerli. Terran yenebilir mi? Evet. Fakat bu Protoss'un late game'deki hataları sineye çekebildiği, Terranınsa büyük bir hatasının oyunu bitirdiği gerçeğini değiştirmiyor. Yani TvP %50'ye yakın kalacaktır (GSL gibi kasten anti-Terran haritaların kullanıldığı turnuvalar dışında) ama Blizzard Terran'ın güçsüz olduğu yönleri iyice güçsüzleştirmeye devam ettikçe izlemesi ve oynaması zevkli bir match up olmayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Sen late game kazanması imkansız diyorsun ve bende olmadığını savunuyorum.

Ama dersin ki PvT late game Protoss 54% terran 46% protoss avantajlı,eyvallah derim.Ama kazanılmasının imkansız olduğunu asla kabullenmem.MMA,MVP gibi oyuncuların yeni early game buildleri ile late game avantajlı geçicek şeyler yapıcaklarında eminim.

Nasıl protosslar 1/1/1 kaybederken blizzard doğru düzgün bir buff yapmayıp tutmayı öğreninize getirdi(+1 range daha çok pvz deki arkada kalıp damage veremeyen immortallar içindi),şuan ki patchler de aynı şey.

Bence bu değişiklikler terranı yeni buildler yapmaya,yeni tarzlar yaratmaya yönelik.Yargılamadan önce sadece biraz zaman tanıman lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

İmkansız demedim, imkansız değil tabii ki. Eğer o manaya gelecek bir şey dediysem de sinirden demişimdir. Benim dediğim Terran'ın late game'de iki ırka karşı da (ama özellikle Toss'a karşı) dezavantajlı olduğu ve Blizzard'ın hala Terran'ın early game'ini değil, late game'ini nerflemesinin saçmalığı.
Sosyal ağlarda paylaş

Triple CC çok yaptığım bir şey ama onda oyunun late game'e kalacağını baştan kabul ediyorsun. Ve late game'de Protoss ordu kompozisyonları bakımından avantajlı olduğu için 3. CC ancak bu avantajı biraz azaltmaya yarıyor. Protoss'un ht ve collosus'la çok efektif bir ordu kurmasını engelleyemiyor. Hasar vermek yetmiyor çoğu zaman. Collosus başladıysa ht'ye, ht başladıysa collosus'a geçmeden bitirmen gerekiyor; çünkü o noktalarda Terran çok aşırı güçlü oluyor, o noktadan sonraysa Protoss çok aşırı güçlü oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Siz önce şu terranın con.shelli marauderleri marineleri dümdüz dakka 5 olmadan yolladığında napcamızı söylesenize silver gold seviyesinde oynayan adamın bunları tutması için ya paranoyak olması, ya da gold ligdeki adamın çok üstünde micro felan yapması gerekiyor. bazen oda yetmiyor ayrı da elinde 2 sentry var nereye kadar force field atıcan kaynıyorlar kapıda geldikçe geliyor.

4g felan da yapamıosun zamanın yetmiyor adam daha çabuk kapında.

çok aşırı güçlü olamıyorum işte ozaman :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bana göre gerekli nerfler gelmiş Terrana. PvT açısından ise pek bir değişiklik olacagını zannetmiyorum. Zaten 2 snipla alıyordu htleri terranlar şimdi gene 2 snipla alacaklar bunda bir değişiklik yok yani ? Ne diye PvT açısından yorumlar yazılmıs onu anlamadım.. TvZ açısından yerinde bir nerf olmuş.. Ne öyle 10 tane ghostla tier 3 e geçmiş bir zergi damage bile almadan ezip geçiyorlardı gene bile etkili olur bence ghostlar late gamede 25 de az bir damage değil yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

Önce özel mesajıma cevap ver :D

Çok zekiymiş o arkadaş. Koreli proların düşünemediğini bir anda düşünüvermiş. Raven belki daha çok görülebilir artık ama kesinlikle çözüm değil. Öncelikle tek başına bir şey yapamayan bir ünite, PDD kullanacaksan da en az 20 civarı vikingin olacak. Bir şekilde yenersen hava savaşını kara ordun brood lordlar (ve varsa Zergü'ün kara üniteleri) tarafından sıfıra yakın bir noktaya getirildiği için remax yapman gerekecek. Neyle remax yapacaksın? Ultra gelecekse marauder-tank, brood lord gelecekse viking-raven yapmaya devam etmek gerekiyor. Biraz ondan biraz bundan yaparsan ikisine karşı da güçsüz olursun. Terran'ın stalker gibi her türlü tech switch'e karşı "makul" güçte olan bir ünitesi olmadığı için maalesef ghost'a ihtiyaç duyuyordu. Ghost nerflenmeliydi ama Terran'ın diğer late game'i güçlendirilmeden bunu yapmak Zerg'ün bedavaya galibiyet almasını sağlayack çoğu durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

baybety said:

Dert ettiğim herşeyin çözümü yavaş yavaş oluyor

sıra "marine"de

Bence senin için komple terranı kaldırsınlar.

Bu arada David Kim kadar aşağılık bir herif daha bilmiyorum ben, adam önce blogunda terran kore haricinde en başarısız ırk dedi, hatta master altında tüm serverda en kötüsü dedi.
1 hafta geçmeden geldi yine terrana vurdu kırbacı.

Foruma yeniyim küfür etmek serbestmi :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben birçok replayde gördüm misal tvp maçı oyunun ortalarında bir kapışmada protoss da ht sentry zealot çeşitli (bazen void colo vs.) stalker ların genel olarak iskeletini oluşturduğu düzgün sayılacak çeşitlilğe sahip army lerini pdd+emp desteğiyle çok rahat aldıklarını gördüm, hatta pdd yi hedefleyerek saldıran ilk raveni ile gidip geri dönülmez hasarlar verdiğini oyunu aldığını çok gördüm. Raven hiç kullanmıyor bizim prolarımız, rakip army uygunsa pdd çok iş yapıyor biraz deneyin yahu, tossla hem colo hem ht hem air üretcek gazı zamanı buluyorsa rakibin, marine mara ghostun yanına raven de eklenir eklenmeli sanki hiç yokmuş o üniteler gibi oynuyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

@baybety: "Oh late game'e kalırsa bedava galibiyet alcam" diye çok heveslenmesin Zergler. Blizzard saçma bir hata yaptığının farkına varıp snipe değişikliğini biraz daha makul bir seviyeye çekecektir. Zaten "vicdanlı" Protoss'lar ve hatta Zergler bile abartı olduğunu söylüyor değişikliğin. Her şeyi geçtim Blizzard'ın kendi yazdığı yazıyla çelişiyor yaptığı değişiklik:
"We felt the Snipe ability was countering zerg broodlords and ultralisks slightly too well"

@jadddettt: 1-1-1 dışında kimse kullanmıyor Raven'ı protoss'a karşı. Birçok replayde görmen imkansız, algıda seçicilik senin yaptığın. Pahalı, kırılgan ve tech lab isteyen bir ünite (mutlaka reactora ihtiyacınız olan bir match up'ta). O 200 gaz upgrade ya da ghost'a giderse çok daha hayırlı olur. Zaten Collosus gitmeyen Protoss çok fazla Stalker da yapmıyor, PDD bir işe yaramıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

infestorun antisi yok demiştim ghostu infestore karşı anti yapmışlar.
infestorler bittiğinde vikingler biraz daha rahatlayacaklarından broodlordların antisiydi zaten. infestor var diye vuramıyorlardı.
hatta raveni bile kullanabilirsiniz.
Muleden şikayetçiydim kimseyi üzmeden nerflemişler.

Blizard bundan sonra gidişata bakacak ghost evet 25 biraz az gibi.
30 falan bari vursun
225 broodlorda 8 kere vursun hem bir broodlord ölür hemde ghostun enerjisi tam biter.
böyle olsaymış iyiymiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya zaten oyun mekanikleri baştan aşağı değişecek Hearth of swarm mı ne gelince bence onu biraz düşünmesi tartışması lazım bizim masterların ki şimdiden kendimizi hazırlayalım yine ladder da yenile yenile görmeyelim bütün yeni taktikleri.

Terranın şekli çok değişicek bence, mech ağırlık kazanıcak ya da sadece bio yahut mech oynamak kalkıcak ortadan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...