Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Igdas dogalgaz bedel ucretleri?


Korax

Öne çıkan mesajlar

Simdi efenim, istanbulda yeni bi eve tasindim gecen ay. Ev sahibiyle konusup faturalari uzerime almadim, geldikce öderim dedim.

Geldigimde dogalgaz saati 0 idi. Ilk kullanan benim yani. Simdi bi depozito muhabbeti varmis abonelik actirirken. Ev sahibi biz onu pesin ödedik diyo. Neyse, faturama aylik 80 lira "diger bedeller" adi altinda bi bedel eklemisler. Ocak ve subat faturasi cift gelince bu bedelde cift geldi tabi. Dogal olarak suan 400 lira gibi bi para geldi. Bunun yuvarlak hesap 160 lirasi bu "diger bedeller" kismi. Ev sahibini arayip sordugumda "abonelik bedeli" falan gibi bisey zirvaladi. Ama baska bi duyuma göre de depozito olabilir o, faturana yansiyo diyolar. Depozitoyu aboneligi kapatinca geri aliyosun tabiki. Eger bu "diger bedeller" dedigi zimbirti depozito ise bunu benim vermemem gerek.

Dolayisi ile sorum su;
Yeni abonelik yapilirken depozito + abonelik bedeli gibi bi ucretmi aliyolar? Yoksa sadece depozitomu aliyolar? Bunu anlamis degilim ben. Igdas'in sayfasindan baktigimda da tam olarak anlayamadim.

http://www.igdas.com.tr/Content_View.aspx?MI=2&CMI=143&MCI=47

Burda abone baglanti bedelleri falan filan yaziyo. Altta da guvence bedelleri var, kombiyi bunlar vermiyoki guvence bedeli alsinlar?? Ya da evde hali hazirda alinmis olan kombi icinmi aliyolar o bedeli? Nedir ne degildir bilemedimki..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Haci aradim igdas'i gece acmazlar diye aramamistim, actilar ehueh.

Neyse, ev sahibim abonelik bedelini ödemis zaten pesin. Bu faturaya gelen guvence bedeli yani depozitoymus. Dogal olarak bunu benim ödememem gerekiyo, cunku aboneligini kapattiginda depozitoyu bana degil ev sahibine(sözlesme sahibine) iade ediyolar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dostum ev sahibin sana yalan söylüyor :) aynı şeyleri bende 6 ay önce yaşamıştım. hiç ev sahibi ile konuşmanada gerek yok igdaş vs merkezine gidiyosun direk. ben bu adrese yeni taşındım diyosun kira sözleşmeni gösteriyosun ve ev sahibi üstüne olan dogal gazı kendi üstüne alıyorsun. ev sahibinin ödemesi gereken abonelik vs ev sahibine postalanıyor sende kendi üstüne düşen kımını ödüyorsun ve evden ayrıldıgın zaman kapama esnasında o ucret sana iade ediliyor. eğer bunu yapmazsan gidip paşa paşa ev sahinin üstüne gözüken dogal gaz için abonelik parasını ödersen evden çıkarken 3 un 1 ini alırsın üstüne soğuk su içersin. aynı hikayeyi banada ev sahibi yapmıştı ben olayı kendisine anlatıp, evden ayrıldığım zaman paramı nasıl geri alacam dediğimde bana güvenmiyormusunuz onur bey ben verecem size demişti bende içimden hade leyn ordan demiştim :)gidip kendi üstüme almıştım şu anda kafamda rahat cidden. işlemleri yaptırman 10 dk bile surmuyor git hallet hemen bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oski geri alcan.

Ilk defa saat baglatirken bir kereye mahsus 330 lira ödeniyo. O paranin icine, tesisati baglamasiydi, saatiydi falaniydi filaniydi dahil. O parayi geri alamiyosunuz zaten. Onu ev sahibi ödemis.

Aboneligi ustunuze aldiginizda, guvence bedeli(depozito) ödeniyo 320 lira gibi bisi iste. 4 taksitte faturaya yansitiyolar. Aboneligi bitirdiginizde de o parayi geri veriyolar size borcunuz falan yoksa. Olay bu. Benim ev sahibi bir kereye mahsus olani baglatirken nakit ödemis zaten. Depozitonun da ilk taksidini ödemis. Ben simdi konusup kiradan dusucem verecegim depozito taksitlerini.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

güvence bedeli diye geçiodu zaten doğru.

bunun üstüne bi de itfaiyeyi arayıp baca kontrolü yaptırmıştım 70 liraya. onu alamam heralde eheh.

adam da süperdi. geldi baktı bi, gri parlak bantla iki tur döndü bacanın bağlantı yerini. 70 lirayı aldı gitti.

ama almasam aboneliği yakıyorlarmış.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...