Karea Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 ufak da bi kovanım var kraliçem orda malum, evimin kraliçesi ya bi git ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cambazct Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 iyi böcekten yana sıkıntın olmaz o zaman asafsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 ya aslında senin gibi böcekleri eziyom falan da balkona gelip gittikleri oluyo ara sıra git doğa nasıl işliyo bi öğren benim balkon da doğanın parçası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cambazct Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 beceremezsin sen o işi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 her böceği ezemiyorum ya ben yapamam da, doğa yapar diye ümit ediyom ben yapabilseydim senin gibiler olamazdı misal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cambazct Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 haaa doğal seleksiyon diyosun yani asfdasda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 burasının bi botanik sayfası olması lazımken gereksiz parazitlerle dolmuş bence raid falan sıksam geberip gidermisin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cambazct Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 ayıp :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Meyvesini yersin, görüntü çok hoş olur, sinek böcek kovmaz. Kocayemiş ağacı da diyen var, dağ çileği ağacı da... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Ayrıca: Kocayemiş said: Fundagiller familyasın dan meyveleri yenen bir ağaç türü. Dünyada özellikle Akdeniz kuşağında, iber yarımadasından Asya`ya kadar her yerde yabani şekilde yetişir.Kocayemiş fazla yenildiğinde alkol etkisi yapıp insanları sarhoş eder. Meyvede bol miktarda C vitamini ve tanen bulunur. Tanen, kabız yapıcı, mikrop öldürücü güce sahiptir. İdrar yolu iltihaplarında özellikle faydalıdır.Fidan Boy aralığı:80-100 cm arasındadır http://www.e-fidancim.com/Tuplu-Kocayemis-Fidani,PR-477.html Ayrıyetten de...: Kocayemiş said: Bilimsel sınıflandırmada Arbutus unedo olarak isimlendirilmiş olup anavatını ülkemizide içine alan Akdeniz sahilleri ve güney Avrupadır.Dünyada genel olarak strawberry tree yani çilek ağacı olarak anılmaktadır ülkemizde ise kocayemiş ismi çoğunlukla kullanılmakla beraber bazı yörelerde dağ çileği adıyla da bilinmektedir. Herdem yeşil bir bitki olup koyu yeşil yapraklar 5 – 10 cm civarında ve kenarları tırtıklıdır ve gerek yaprakları ve gövde yapısı gerek çiçekleri ve meyveleriyle çok dekoratif bir görüntüsü vardır çalı veya ağaç formunda yetiştirilebilir ortalama 2 – 5 m boylarda olur. Beyaz veya açık pembe renkli çiçekler sonbahar ve kış dönemlerinde açar salkım şeklindedir ve blueberry ( yaban mersini ) çiçeklerini anımsatır zaten her ikiside aynı familyaya ait bitkilerdir. Çiçekler hermafrodit yapıda olup kendine verimlidir karşı tozlaşmaya gerek duymaz. Başlangıçta yeşil olan meyveler daha sonra sarı-turuncu renk alır ve olgunlaşınca koyu kırmızı renk alırlar meyvelerin olgunlaşması uzun sürer ve sonbahar-kış döneminde hasadı yapılır birkaç ay süren uzun bir hasat dönemi vardır bu zaman zarfında ağaç üzerinde sürekli olarak olgunlaşmaya başlayan ve olgunlaşmış meyveler görürsünüz olgunlaşan meyveler kırmızı renk alırlar ve lezzetli bir tada sahiptir. Soğukla arası oldukça iyidir ( - 12 ºC ).Özel bir toprak isteği bulunmayan kocayemiş için özel bir gübrelemeye de ihtiyacınız yoktur ayrıca kuraklığa oldukça dayanıklıdır.Güneş seven bir bitki olmakla beraber kısmi gölgede de yetiştirilebilir. http://www.fidanistanbul.com/urun/2316_kocayemis-dag-cilegi-fidani.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elifg Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 vaperon said: Meyvesini yersin, görüntü çok hoş olur, sinek böcek kovmaz. Kocayemiş ağacı da diyen var, dağ çileği ağacı da... oha. Çok çok iyi. Ay yaa gece gece ne yaptın? canım çok çekti yaban mersiniyle kendimi avutayım bari.Bu arada ben de yıllardır balkonda nane yetiştirmek istiyorum bir türlü olmadı. Oysa ki kokusunu da tadını da çok seviyorum. Özel bir şey gerekmiyor herhalde nane için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cambazct Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 yok ek gitsin ama bol sula Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 ya pazardan alsanıza deli misiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 dağ çileği evde olmaz olsa da kötü olur adı üstünde dağ çileği yabani bitki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 ayrıyeten eve ağaç mağaç olmaz bi süre sonra kökü yetmez dışarı taşıman gerekir taşıyınca %90 tutmaz boşu boşuna öldürmüş olursun ağacı yazık, adamakıllı ev bitkileri var bi ton çıngıraklı nohut falan ek saksıya illa bişiler versin istiyorsan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 abartmayın arkadaşlar evde olmadı balkonda diyorum abartında çok abartmayın hani evde de olsun bahçede de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Random yerlerde kendiliğinden yetiştiği ve özel bir bakım istemediği için verilmiş bu ad. -12 dereceye kadar dayanıyor. Sonbahar ve kış başında kırmızı, turuncu meyve veriyor. Fazla yersen kafa yapıyor, kabız yapıyor ama hayvani C vitamini var. Az su ile güneş gören bir yerde rahatlıkla yetiştirilebilirmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 yalan onlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 çilek mi bu dediğin evi satıp arsaya giriyom ben, kafada yapıyormuş alkol parasınıda kıstık mı off Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 geleceğin trendini şimdiden söyleyeyim dağ çileği likörü yapan köşe olur absinthten büyük patlama yapar bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 ilk mahsülden önce sölemen kötü oldu bunu dayıoğlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 beyler bonzai yetiştireniniz var mı ben aldıydım tohum 3 santimden fazla büyütemedim ne denediysem sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elifg Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Ağlayacağım şimdi bahsetmeyin çileklerden :( çok güzel ya offf. Bu arada şarabı olmaz mı ki bunun? organik çilek yetiştirme planım vardı, direkt dağ çileği işine girebilirim aslında. Ağaç yani zahmeti daha az olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 sarmaşık yetiştir evde. tavana ip çek bir tane de. sarsın heryere http://images.wikia.com/batman/images/1/1e/Poison-ivy-uma.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 2 seneye benim balkonları ziyarete gelirsin elif ilk kadeh ikramımız artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar