Ren Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2012 evet haklısınız, aquilanın da dediği gibi duyan da kalitesiz müzikler çıkıyor sanara döndü olay. aslında böyle peşine kitleler takıp götürebilen oluşumlar olarak bahsetmek istemiştim kaliteli derken. bir pink floyd gibi dememin sebebi de örneğin pink floyd için floydian denen kitlelerin oluşabilmesiydi, hitap ettikleri kişilerin belli tabanlar oluşturabilmesiydi. Bone said: ha, soru "dünya çapında meşhur olan grup niye yok" ise, başlığı o şekilde açsaydın... önce böyle düşündüm. ama öyle başlık açamadım çünkü sonuçta muhteşem bir adam olan cem karaca, elvis edasında bir adamdı yani. hani dünya çapında olmasını engelleyen ne var diye sorsanız bana sadece türkiye üzerine master bitirip, türkçe şarkı yapması derim. yani o kapasitede bir adamın dünya ölçeğinde tanınması için ingilizce şarkı yapması gerektiğini düşündüm. sonuçta yukarıda bone'un bahsettiği ülke dışı reklamını yapsa bile plak şirketleri, dili yeterince tanınmayan bir ülke için bu reklamın pek de bir önemi yoktu(türkiyede yapılan rusça şarkı tanıtımı gibi). bu yüzden türkiyeden çıkan türkçe şarkı yapan kişinin/grubun dünya çapında istenilen seviyeye yükselemeyeceğini anladım. peki türkiyede doğan yetenekli adam ne yapmalı? diye sorunca kendime. ucu dünya çapında tanınmaya gidebilen ya da bunun zıttını da önerebilen 4 seçenekli anket koysam olur dedim türkiyede doğan müzik adamları için. -ilk seçenek evet türkiyede büyük bir etki verebilirler seçeneğiydi(sabah akşam girdiğim yerlerde pembe mezarlık çalmasından dolayı bunalıma girmiştim, bu şık türkiyenin de kaliteye prim verebileceğini temsil ediyordu) -ikinci seçenek hayır ingilizce şarkı yaparak dünyaya açılmalılar ki böyle müziğin x çağında bir kilit adamı olabilsinler seçeneğiydi(bunu mesela cem karaca avrupada olsa ne olurdu düşüncesi ile yazdım) -üçüncü seçenek nice zamanında değeri bilinmeyen müzisyen içindi (bu türk müzisyenler için olumlu düşünen ancak türkiyenin henüz öyle müzikal yapıda gelişmediğini hissedenler için olan şık) -dördüncü seçenek: ilk üç seçenekte türk müziği için olumlu ve kısmen olumlu şeyler söylenmişti. 4. de olumsuz birşey olmalı diye düşündüm. (biraz da komiklendirip tahrik ettim :p) bu anlatabileceğimi düşündüğüm şeyleri anket ile kotarırım dedim ama çok başka yerlere gitti olay. başlığı görünce fazla düşünemedi herhalde insanlar belki de başlık yetersizdi. neyse olan oldu artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2012 bak mesela şunu izledim az önce, ulan dedim bana o kalitesiz diyen adamı getirin dövücem. alın bi kulak orgazmı yaşayın. bu kardeşimiz 92'li, berkeley'e tam burslu kabul edilmiş, jordan rudess'in kankası bi adam. hella olsun. http://www.youtube.com/watch?v=453GmkbZszM&feature=related Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar