Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

reno clio arabanın titremesi

fenn

Öne çıkan mesajlar

Bişiy olmuyor =P valla benim de aküyü değiştirmem lazım, arabayı çalıştırırken farlar nasıl gidip geliyor belli değil. Hoş kışı atlattık önümüz bahar ama bilinmez çöt diye biter uğraştırır adamı dediğin gibi.

Allah'tan anahtarı çıkartınca kontaktan ışık açıksa ciyak ciyak ötüyor yoksa bin defa bitmişti akü.

Ayrı thread açmamak için burada sorayım, arabanın rulmanı neden dağılır?

Viraja hızlı girmekten mi?

Yoksa kasislerden hızlı geçmekten mi?

E) Hepsi mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Letsgetthesunshine'a cevap olarak:

Senin dediklerin de çok doğru ama yazarak ve konuşarak yeterince ifade edemiyorum işte kendimi. Sonuçta götümü koyduğum, her gün kullandığım araba. Şimdi hatırlamasam da başka şekilde de hissettiriyordu kendini, anlıyordum yani. Nitekim günün birinde yolda bıraktı. Telefonla akü sipariş ettim falan da biraz bekledikten sonra kendiliğinden çalışmıştı tekrar. Akü o kadar eskidikten sonra kapasitesi falan da geberiyor, radyo ve far açık unutmaya gerek kalmadan eskiyor, düzensizleşiyor. (yine BABAM, 3 defa far açık unutup aküyü boşaltmıştı, iyi dayandı o kadar sene)

Sadece akü değişikliğiyle halloldu pek çok şey. Bujileri de daha sonra değiştirmiştim zaten. Sesi değişmişti sanki ya da benim keyfim yerine gelmişti, bilmiyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Dün tamirciye gittim. Adama anlattım durumu 110-130 arasında titreme var diye aldı arabayı denedi ve balans ta var sıkıntı dedi

Sonra tekerlere baktı 3 tanesinin jantı yamuk bunu ayarlayacağım dedi ve 100 tl fiyat biçti. Bende anlamadığımdan bi sorayım dedim. Durum normalmi. O jantları ( 2008 model araba ve hiç değişmedi jantlar) düzeltmekten randıman alabilirmiyim. Yoksa çelik jant mı yaptırayım yoksa normal jant mı? Bir de fiyat konusunda birşeyler söylerseniz sevinirim
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

Dün tamirciye gittim. Adama anlattım durumu 110-130 arasında titreme var diye aldı arabayı denedi ve balans ta var sıkıntı dedi

Sonra tekerlere baktı 3 tanesinin jantı yamuk bunu ayarlayacağım dedi ve 100 tl fiyat biçti. Bende anlamadığımdan bi sorayım dedim. Durum normalmi. O jantları ( 2008 model araba ve hiç değişmedi jantlar) düzeltmekten randıman alabilirmiyim. Yoksa çelik jant mı yaptırayım yoksa normal jant mı? Bir de fiyat konusunda birşeyler söylerseniz sevinirim

Eger soruyu sordugundan bu yana o problemle beklemissen balans on takimi da dagitirdi, poryalari da dagitir atardi. Araya daha fazla sikismadigina sukret.

Jant yamulur, normaldir. Bir cukura tumsege sert girmissindir, park ederken kaldirima zorlamissindir. olabilir.

celik jant zaten su siyah kapakli jant oluyor. Alasim jant kastediyorsan onun iyisini almak falan cok ekonomik olmayabilir.

Balans probleminde hem lastik hem jant dan kaynaklaniyordur, adam gibi duzgun janta duzgun balans yapilirsa problemin kalmaz. 70-80 lira da isinin ehli ustaya cok degil bence. ama zorla biraz 50 liraya dogru ortada bulusursunuz =]

Bundan sonra da biraz daha dikkatli kullanmak lazim, cok fazla jant duzelttirilirse metal yorulur, dayanikliligini yitirir. devamli balans kacirir.

balanssiz gezmek de takim dagitir, liftten indiremezsin arabani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...