Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sağlam İş Teklifi Aldım- Fikrileriniz?

BlackLabelSociety

Öne çıkan mesajlar

selam arkadaşlar ben özel bir danışmanlık şirketinde uygulama ve eğitim mühendisi olarak çalışıyorum. şirket kalite kontrol makinaları satıyor. şu anki maaşım 2000 lira ve evime 3 metrobüs durağı uzaklığında. bu detayları veriyorum çünkü durumu değerlendireminiz isteyeceğim

ben uygulamacı olduğum için çok gezerim girmediğim fabrika yok gibidir. bugün yine eğitim için Federal Mogul izmit fabrikasındaydım OGP adından bir makinanın eğitimini veriyordum

Kalite müdürü geldi izliyor eğitimi muhabbet şöyle gelişti

(M)üdür: sen bu makinayı biliyorsun değil mi?
(B)en: evet
M: program yapmayı biliyormusun
B: Evet
M:nasıl öğrendin?(biraz karmaşık bir makina)
B: kendi başıma
M: az dışarı gelde konuşalım (:P)

çıktık dışarı maaşımı vs. sordu dedi bizle çalışırmısın aldığından fazla veririz ama izmite yerleşicen

dedim düşüniyim 10 dakika geçti bi telefon geldi insan kaynaklarından beni bekliyorlar. personel müdürüyle görüştüm fabrikanın amacından bahsetti müdür bey seni ısrarla fabrikada görmek istiyormuş düşün taşın dedi.. dedim düşüneyim de hav maç mani hacı?:) 4000 brüt aylık 30 saat standart da mesai olur deyince benim gözler açıldı..toplantıdan sonra kalite müdürü kabaca hesapladı aylık fix 800 lira mesai alırsın her ay eline 4000 rahat geçerki bu benim isteğimle oldu 7 8 yıldır çalışan mühendis bunu almıyor burda dedi.. baya da bi gazladı gel burda gelecek var seni tuttum vs vs..

teklif net ve açık ama benim durumlar karışık. eve çıkmak bir dert. ikincisi ise kız arkadaşım türkiyeye gelmek istiyor bi müddet ardından da sonbahar dönemi için almanyaya master başvurusu yapmayı beraber gitmeyi planlıyoruz. anlayacağın kafa hoşaf oldu muhtemelen kabul etmeyeceğim ama etmezsem de bidaha böyle fırsat geçer mi diye düşünüyorum. öte yandan 'ulan askerlik yok yaş 23 bu halde 4000se masterdan sonra nasıl olur kimbilir' diyorum hebele hübele karışık yani

hakem startı verdi yorumları alayım

not:cool story bro değildir
Sosyal ağlarda paylaş

brüt maaş ile net maaşi karıştırmayalım.
48k yıllık brüt gelirin olacaktır. bunun yaklaşık 3 de biri sana gelmiyo diye düşün (vergisi sigortası vs.vs.)
32k/12 den de 2,500-2,800 lük bi maaş aralığın olacak.

eve çıktığını düşün onun masrafları filan derken şu an aldığın maaşa iniyosun sanki :D

onun dışında yeni iş teklifinin devamlılığını araştır. çoğu şirket yapar bunu mesela proje bazlı işleri vardır işçiyi alırlar. 1-2 sene sonra iş biter açıkta kalır eleman filan falan...
Sosyal ağlarda paylaş

Almanyada master yapabilecek imkanınız varsa, ama en önemlisi öylesine gidelim diye değil de gerçekten master yapmak istiyorsanız izmitte fabrikayı falan geç. İlla master yapmalıyım diye bi hayalin yoksa askerliğini yapmamış adam için baya iyi para veriyorlar, izmit de yaşanmayacak kadar kötü bi yer değil. Zaten istanbula 1 saat.

En önemlisi ne iş yapacaksın ve yapacağın iş seni doyuracak mı? Çünkü şu anda çok farklı sektörleri görüp tanıyıp monoton olmayan bir iş yapıyorsun, mogul sana yetecek mi bu açıdan bi tart. Gerçi mogul büyüktü galiba baya, çalışırsan yerinde saymazsın o da var. Kız arkadaş konusunda biz bi yorum yapamayız tabi, kız gelip izmitte ne yapsın zor iş. Kocaeli üniversitesi de bok gibi üniversite ama master masterdır diyip okunabilir belki. Ya da istanbulda okur, git gel yapar falan.

Oceana hitaben edit, 4k brüt + mesai var, ordan net 4k diyor. Ki çoğu firma beyaz yakalıya mesai vermez. Bide geçici iş için kimsenin bu kadar masrafa girip uğraşacağını sanmıyorum. Sonuçta bu adama para bağlayarak bi yatırım yapıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Oce4n said:

onun dışında yeni iş teklifinin devamlılığını araştır. çoğu şirket yapar bunu mesela proje bazlı işleri vardır işçiyi alırlar. 1-2 sene sonra iş biter açıkta kalır eleman filan falan...

almayaya gitkse girsin işte win win olur böyle bir durum yaparlarsa
Sosyal ağlarda paylaş

@kozalak
kou'da master'ım 1 seneliğine donmuş halde beni bekliyor zaten şu an..almanyada master istiyorum çünkü kaliteli bir mühendis olduğumu düşünüyorum daha iyisini yapabilirim bu ülkede mühendislik ne yazıkki yok almanya benim için güzel bir fırsat diye düşünüyorum

işin garibi adam askerliğimi sormadı..
@ocean
4k brüt üzerinden sigoratayı düşürüp 800 lira mesai verecekler 4k'dan düşse en fazla 3200e düşer diye tahmin ediyorum üstüne de mesai gelecek.. adamlar konuşurken biz işe alımları evlilik gibi yaparız çünkü yatırım yaparız işten çıkarsan yine türk endüstrisine hizmet edersin ancak bizim zamanımız kaybolur diye konuştu.

@bck
kou mezunu olarak katılıyorum

@axedice
almanyada master için kredi çekmem gerekecek. orada bizim çok makinamız var bizim showroom gibi bu adamlar bunların bakımı için yıllık 35bin tl verip bakım paketi alıyor müdürün dediği bakımlar sen yaparsın bunu iyileştirmeye ekleriz hem de makinalardan sorumlu olursun diyor. mogul dünya çapında bir firma adamların dediğine göre yerinde saymazsın dünyayı dolaşırsın diyorlar. özellikle dikkatimi çekti bilmiyorum doğru mu ama mogullar iletişim halindedir 2 sene sonra bir bakmışsın amerikaya transfer olmusun diyor adam..
maaşla ilgili; beyaz yakaya mesai veriyorlar ancak baş mühendis mertebesinden sonrasına vermiyorlar

@senko
beni işe al
Sosyal ağlarda paylaş

gelir vergisini unutuyosunuz gençler.

senelik eline 32bin lira civarında para geçecek mesai hariç. o da aylık 2.7 falan yapar. mesaiyi de ekle, 3.5k para.

orda ev tutsan da kira ucuzdur ama burda aileyle yaşıyosan izmitte daha çok para harcarsın. maddi olarak pek getirisi olacağını sanmıyorum şu aşamada.
Sosyal ağlarda paylaş

BlackLabelSociety said:

[...]
almanyada master için kredi çekmem gerekecek.[...]
aman diyeyim. maaşlı çalışanken işinden ayrılıp kredi yükünün altına girip bi de almanya'da üniversite ile cebelleşirsen... sonradan bayağı pişman olabilirsin.
başına gelebilecekler için eğitim bölümündeki "viyana teknik üni" başlığına bak. almanya ve avusturya'da üniversite okumak hakkında yorumlar var.
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer maaş cazip geliyorsa senin için, hemen çıkış yapmadan şirketinde bölüm şefine tatlı dille aç durumu. 2.8+ 30 saat ücretli mesai de. Aldığın para ile karşılaştırılınca iyi bir fark olarak gözükecektir. O da kendi başına karar veremeyeceği için genel müdürüne danışacaktır. İkisini bir arada yakala ve konuş. Sana cidden iyi bir teklifle geldiklerini, aslında çalıştığın ortamdan memnun olduğunu, maaşında bir iyileştirme yapabilirlerse pozisyonunda devam etmek istediğini güzel bir dille anlat. İkna edici ol. Net 2.7 - 2.8 gibi alacaksın yeni mekanda, mesai yalan olur çoğu zaman. 2500 gibi bir paraya fit ol. Ev masrafı falan derken eline kalacak para 2k gibi birşeyken şimdi 2.5k kalabilir.

Bir şansını dene.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...