Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sizce türkiyenin sorunu ne?

Ren

Öne çıkan mesajlar

buna din demek isterdim. fakat bu seferde yorulmadan kesip atmış olurum. Bana göre sorun Türkiye de yaşıyan vatandaşların tembel olmasıdır.

bir de alttaki video, bunun çözümü nasıl olur bilemiyorum. Tembellikten olsa gerek.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SGnRGUZ8ypE
Sosyal ağlarda paylaş

Din diyenlerin hepsi tunnelvision kasmış. Gerek tarihte, gerek şu anda örnekler var din merkezli veya seküler olmayıp da başarılı olan

En büyük sorun mu bilmiyorum ama büyük sorunlardan birisi, gerek kamu, gerek özel sektör, gerek politika olsun kilit pozisyonlara yetkin insanlar yerine hatır gönülle gelen insanların olması. Kualifiye insanların da babayı alması.

Hemşericilik diye bir muhabbet var Türkiye'de, dünyanın herhalde en saçma işe alma kriteridir. Adamın doğduğu il, köy işe alma referansı olabiliyor.

Hemşericilik
Hatır gönül
Göt yalayıcılığı
Siyasi görüş(kadrolaşma denen şeyi AKP icat etmedi)

Bizdeki işe alım ve terfi kriterleri.
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

Din diyenlerin hepsi tunnelvision kasmış. Gerek tarihte, gerek şu anda örnekler var din merkezli veya seküler olmayıp da başarılı olan

problem "din" kavraminda degil "din" de

http://www.indiainfocity.com/wp-content/uploads/2011/10/Muslim-World21.jpg

gercekler acidir, islam 21. yuzyilla kesinlikle bagdasmayan bir din haline getirildi tutucular tarafindan bu saaatten sonrada bir reform gecirmesi cok zor

dogunun altin caginda islam develtleri cok cok basarili olmus diyede bisey yok, basarili olsalar batiya karsi askeri zaferlerin ardindan birbirilerini yokedip bugun girdikleir bok cukuruna dusmezdi islam ulkeleri

bide tabi islamin 500 yilini net calan bi osmanoglu hanedani varki o konuya hic girmiyorum bile, saray eglenceleri ve entrikalardan biraz devleti ve dini yonetmeye zaman ayirabilselermis bugun ortadogu cok baska yerlerde olucakmis, hani tamamen bi kerizlik var ortada

avrupa krizden kavruluyor, amerika borc bataginda yuzuyor, ekonomik felaket tellari finansal sistemin sonunun geldigini yaziyor, bati butun uretim araclarini ve bilgisini doguya kaptirmis durumda, markalari haric ellerinde birsey yok, sosyal guvencelerden her gun kesintilere gidiliyor dunyada "tasarruf cagi" adinda...

ve biz dindar nesil tartismasi ile zaman harciyoruz bu ortamda

cidden din kafasi apayri bisi
Sosyal ağlarda paylaş

şıklarda din hangisi diyen arkadaşlar olmuş. viktorun yukarıda dediği gibi aslında "din" bir problem teşkil etmiyor. yani ediyor tabi ama onu problem yapan "din" den çok 21. yüzyıla bağdaşmayacak şekilde dini değiştiren tutucu kesim.

çok klişe olacak belki ama hani teorik olarak dindar olmanın, devlet yönetimine laikliği kattıktan sonra devlete bir zararı yok. bunu akp, rte eksenli düşünmeyin.

sorun mesela ne şekilde din olurdu, eğer din kavramı kendini siyasetten ayırtmayan, yönetmek ile iç içe bir kavram olsaydı o zaman din'i suçlayabilirdiniz. derdiniz ki bak din yüzünden insanlar iki arada bir derede kaldıkları için ülkeyi yönetemiyorlar, ülke boka sarıyor.

peki tamam madem islam böyle güzel birşey o zaman neden bütün islam devletleri hımbıl sapıklara dönüştü?

bunun cevabı şeriat olabilir. tdk tanımı: Kur'an'daki ayetlere, Hz. Muhammed'in sözlerine dayanan İslam kanunu, İslam hukuku. işin içine söz girdiği zaman insan kulağı giriyor insan kulağı girdiği zaman çıkarlar doğrultusunda edit giriyor.

yani tekrar en başa dönüyoruz. "21. yüzyıla bağdaşmayacak şekilde dini değiştiren tutucu kesim"

o yüzden salt bir din şıkkı yok ankette onun yerine türkiye için:

ülke topraklarında eskiden hüküm süren şeriat kanunlarının medeniyet gereği uygulanması gereken sistemi uygulayamayacak derecede bazı insanları yozlaştırması

var.
Sosyal ağlarda paylaş

evet,katılıyorum buna,islam şeriatı aslında kendisini yenileyecek insanları 17.yüzyıl başlarında kaybetti zaten,400 yıldır,400 yıl önceki islama uygun şekilde yorumlanmaya çalışılıyor,örnek vereyim,meteorolojinin 1 hafta sonra yurt havasını tahminine bile şirktir diye yaklaşan gruplar var,e peki ben gemi kaptanıyım,önümüzdeki 1 hafta fırtına varsa ve onların ideolojisindeki bir devlette yaşıyorsam eğer,o gemi batar geberir giderim,ama islamı yanlış anlatıyorlar 400 senedir,bakın adalet mülkün temelidir diyen hz.ömer neden bunu demiştir? yani ona bu ruh halini ne aşılamıştır?10 sene önce kız çocuğum oldu diye utancımdan onu gömdüm her hatırladığımda onun sesini duyar ağlarım diyen hz.ömeri ne değiştirdi? islam şeriatında yani kanun ve hükümlerinde,eğer bir müslüman,bir hıristiyanı katletmişse kısasa kısas hükmü uygulanır,sebebi ise adaletin olmadığı yerde dinin hükümlerinin uygulanamayacağı hükmüdür,hz ömerin hayatı bence islamı anlamak için yeterlidir,o zamanın şahsiyetleri,evine misafir geldiğinde devletin mumunu söndürüp,kendi mumunu yakarak misafirini buyur etmiştir,atatürke sövenleride ayrıca lanetliyorum şahsım olarak ,yanlışları doğruları olmuştur beşer şaşar,ama bu kadarda üstüne gidilmez,tövbe haşa mustafa kemal'e dinsiz diyenler çıkıyor,o mustafa kemalki,halk daha iyi anlayabilsin diye,cebinden para vererek elmalılı hamdi yazıra kuran tercümesi yaptırmıştırki,sadece türkiyede değil,mısırda ve ehli sünnetin yaygın olduğu yerlerde çok yaygındır,yani bence türkiyenin en büyük meselesi atatürkün şu sözleriyle ilintilidir..

“Türk milleti daha dindar olmalıdır, yani bütün sadeliğiyle dindar olmalıdır demek istiyorum. Dinime bizzat gerçeğe nasıl inanıyorsam, ona da öyle inanıyorum. Bilince ters, ilerlemeye engel hiçbir şey içermiyor” sözleriyle teşvik etmiştir. ( Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, cilt 3, S. 30 )

ve son bir ayrıntı:cübbeli ve cemaatinin üzerine gidilmesinin en büyük sebebide,hocası mahmut efendi dedikleri kişinin,bir gazete röportajında,benim hocam arapça eğitim yasaklandığı atatürk zamaında,atatürke mektup yazarak izin istemiştir ve türkiyede bir tek o hocamıza göndermiştir izin kağıdını,çünkü samimiyetini tetkik ettirmiştir dediği için,fethullahçılar ve malum çevrelerce oyunlar oynanıyor adamlara,o izin kağıdı hala trabzon of ilçesinde bir camide saklanıyor mesela...
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

he gerçek islam bu değile geldik yine ?

ya lütfen trollemeyin ya,bu değil işte arkadaşım,din genel bir kelime,islamdan bahsediyorum ben,rica ediyorum biraz mantıklı yaklaşımlarla gelin yahu,bir ibni haldunu,bir ibni sinayı,bir mimar sinanı,bir ne bileyim selahaddini kaldırıp atmayın demek istiyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

peki abi harita diyorsun o zaman şu sorunun cevabını ver,açlıktan ölüyor denilen,şöyle kötü böyle kötü diye veryansın edilen iran,bu adamlar o kadar baskıya,ambargoya rağmen,nasıl yeraltı tesisleri,nükleer enerjide inanılmaz ilerlemeler,her ay bir silahı geliştirdik açıklamaları yüzünden amerika ve israilin tepkisini çekiyor? yani burda görülüyorki islamın en bağnaz mezhebi şii mezhebi bile ilerlemeye engel değilmiş demekki,türkiyeye gelecek olursak,arkadaşım metrekareye 20 tane casus düşüyor resmen,irandan farkımızmı var sanıyorsun veya avrupanın amerikanın dostumuyuz?yani hep kendimizde arıyoruzda suçu hiçmi hırsızın suçu yok?
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
bide tabi islamin 500 yilini net calan bi osmanoglu hanedani varki o konuya hic girmiyorum bile, saray eglenceleri ve entrikalardan biraz devleti ve dini yonetmeye zaman ayirabilselermis bugun ortadogu cok baska yerlerde olucakmis, hani tamamen bi kerizlik var ortada

Viktor Osmanlıları ben de pek sevmiyorum ama adamlar zaten gidebileceği kadar gitmiş yani napacaklardı daha Çin'e, İngiltere'ye falan mı saldıracaklardı.

Ee din alimi desen onlar da baya vardı Osmanlı ülkesinde ama dinin kuralları Osmanlı'dan çok önceleri keskin olarak atılmış ve de İncil-Tevrat değiştirildi Kuran değiştirilemez Allah izin vermez şeklinde motto ile de safe edilmiş, adamlar naapsın.

Osmanlı'nın güçsüzleşmesi beceriksizlikten çok ekonomik olaylardan zaten, Avrupalılar Amerika'dan Hindistan'dan kaynakları sömürüp zenginleşirken ticaretle parayı vururken, ekonomisi savaş ve ganimete dayalı olan Osmanlı savaş kaybetmeye ve fakirleşerek hep tekrar eden bir döngüye girdi, fakirleştikçe savaş kaybetti, savaş kaybettikçe fakirleşti.
Osmanlı ülkesinde bile ticaret genelde gayrimüslim azınlığın elindeydi, müslümanlar zaanat ve çiftçilikle haşır neşirdi.

Ayrıca Avrupa'nın dinden/kiliseden kurtulması rahatlaması kaçınılmaz bir şeydi, çünkü papalık ayrı bir makam ve devletler üstü bir kurumdu, krallıkları lordları maymun ediyordu afaroz ederim haaa diye, üstüne sade vatandaşı da bağıştı, hediyelikti, cadılıktı ayağına delirtince, reform olması ve papalığın sönmesi kaçınılmaz son oldu.

Oysaki Osmanlı'da papa yani halife zaten devletin başı olan padişah, adam biraz dini konuları şeyhülislama danışıyor onun dışında full özgür, yani onu denetleyecek ileri itecek bir kurum topluluk yok ki.

Anca bu kadar olmuş işte, ben pek suçlamıyorum adamları, valla sana yönelik söylemiyorum ama öyle dizi izlemeyle veya ilkokulda verilen Kanuniden sonraki padişahlar haremde zevkten uçuyordu bilgileriyle bir tarihi yargılamamak ezmemek gerek bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

he sudanı somaliyi afrikadaki müslüman ağırlıklı diğer ülkelerdeki çirkinlikleri hep atalım, irandaki bütün çirkinlikleri atalım ama nükleer enerjisine, yer altı tesisine bakalım öyle mi?

ne çirkinliği var abi? sen insanların elmas madenlerine,petrolüne,altınına el koy,köle pazarlarında çatır çatır sat,sonrada bunun ismine medeniyet de,sizce bunları islam ülkelerimi yaptı,yoksa kendilerine medeniyim diyen hıristiyan ülkelerimi,peki ya rusya? afganistanda ne işi vardı sscb'nin?
müslüman ülkelerine hiç bir zaman günyüzü göstermez batı medeniyeti,çünkü en ufak gedikte,cebelitarıkda gemileri yakıp geri dönülmez yola girerler diye korkarlar..
Sosyal ağlarda paylaş

neden hep birşeyler yaftalamaya çalışırsınız? batının bilim ve tekniğini alalım derken,zihniyetinide almışsınız yahu,süleymaniye kütüphanesine gidin,300 sene önceki zabıt defterlerini açıp bakın,mahkeme tutanaklarını,1 sene içinde koca istanbulda olan olay sayısıyla,aynı tarihde parisde olan olayları bir karşılaştırın,birde şimdiki istanbulla parisi karşılaştırın,sizce bunun sebebi batı değilde benmiyim,nasrettin hocanın dediğinde ısrarlıyım hırsızın hiçmi suçu yok,,savaşlarla yıkamadıkları milleti,ahlaki bozuntuyla yıkmaya çalışmalarıda ayrı bir tez konusu zaten
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...