Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mazda 3 vs Opel Astra

Luriel

Öne çıkan mesajlar

Bu 2 araba arasında kaldım 2side 0
mazda 1.6 dizel impressive 53.500 tl
opel 1.3 dizel cosmo 57.500 TL

Opelin donanımı daha iyi ama öyle bariz bir fark yok. Bi-xenon o kadar önemli mi bilemedim pek zaten şu andaki arabam önceki kasa corsa ondan dolayı 2side bana zaten upgrade.

Hangisini tavsiye edersiniz acaba çok arada kaldım ama mazdayı daha çok beğendim sanki.
Sosyal ağlarda paylaş

Bana bu sene arkadan çarptılar opel arabamı 5 haftada verdi mazdanın daha kötü bir performans sergileyebileceğini düşünmüyorum :P

Açıkçası mazdanın dış görünüşünü çok sevdim Opel'in dış görünümünde bi acaiplik var çözemediğim. Tabi Opelin donanımı ve küçük detayları baya başarılı.

Mazda kullanan birisi varsa bi deneyimlerinden bahsetse bana çok yardımı olurda pek kullanılan bir araç olmadığından zor sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Mazda3 ford, mazda ve volvo nun paylastigi c1 platformundaki bir arac.

on suspansiyon olarak mcpherson(opel de de ayni), arkada ise ford multilink double blade kullaniyor. Opel de watt's link torsion beam. Kafadan c1 platformunun daha iyi yol tutusu ve konfor sunacaginin kaniti. opel e kiyaslarsam volvo s40 , c30, focus ve mazda 3 un avantajlarini direk hissediyorsun.

Motor Psa-ford un HDI , TDCI motorunun mazda nin MZ-CD diye adlandirdigi motor. Bu motorla sadece benim farkli arabalarda yaptigim 150k km yol vardir. Ekonomisini ve performansini hep doyurucu bulmusumdur 1.3cdti a kiyasla.

c1 platformundan oturu servis sikintisi cekmezsin, parcalari her yerde; fiyatlari da bence uygun. Bunu aracin garantisi bittikten sonra ozel servis dusunursen diye soyluyorum.

Aracin ici bence astra dan guzel, kendi gozunde olmazsa olmaz oyuncaklari iceriyorsa yanyana koyuldugunda da mazda daha basarili.

Bunun disinda astra nin kasasi daha yeni, daha rahat satilir vb.vb.
Sosyal ağlarda paylaş

japon arabalarına servis yedek parça olayıyla gelmeyin abi

eskisi gibi parça gelmedi pahalıydı muhabbeti yok, ayrıyeten bu araçlar en az sorun çıkaran arabalar mercedesle birlikte. 10k bakımlarına 200-300 verirsin geçersin sadece. ha bir de mazda'nın 2 yıl boyunca ücretsiz servis kampanyası vardı en son.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi yanlış anlama ama hala hayretler içerisindeyim mazda3 ile opel astranın karşılaştırılmasına :>
Bu arada 2010 model 1.6benzinli astra kullanıyorum, sormak istediğin bir şey varsa bana sorabilirsin.
İnşallah tercihinde memnun kalırsın :>
Sosyal ağlarda paylaş

Ben marka bazlı olarak söyledim, motorları benzerdir donanımları aynıdır hatta belki mazdanın ki daha iyi bile olabilir ancak kullandıkça aradaki kalite farkı çok net bir şekilde ortaya çıkacaktır, hiç şüphen olmasın.
Abim ve ben beraber 2008 toyota Auris dizel otm ve 2010 opel astra 1.6 benzinli kullanıyoruz, devamlı değişiyoruz şartlar gereği. Şunu bile söyleyeyim, aurisle bile astra ayrı dünyalardan, auris dizel olmasa opel den inip ona binmek istemem yani :>
Sosyal ağlarda paylaş

Neden kiyaslanamasin acikcasi ben de anlamadim.
Arada bir kiyaslanamayacak fark varsa ilk mesajimda soyledigim sebeplerden oturu mazda lehinedir olsa olsa.

Auris Vs Astra ise karsilastirilma yapilamayacak birsey. Auris en basta C sinifi bir arac dahi degil, yaris ile corolla arasinda asiri kotu ic malzeme kalitesi ile essekten biraz hallice yuruyeniyle oldukca basarisiz bir arac. Astra nin karsisinda corolla vardir.
Sosyal ağlarda paylaş

Corolla, Auris in sadece bagajı olan versiyonu, ikisinin içleri de aynıdır, çok minor farklar vardır, yani auris başka bir araba corolla başka bir araba değildir, neredeyse aynıdır ikiside.
Amacım opeli yüceltmek değil ancak marka bilinirliği, güvenilirliği ve opel firmasının vermiş olduğu güvenle söyledim, aynı fiyata mazda veya opel alabilecek olsam, bir saniye düşünmem opeli almak için.

Seçiminde başarılar tekrardan :>
Sosyal ağlarda paylaş

Maalesef degil.

Toyota, Corolla HB ve corolla sedan olarak 2 model uretirken HB nin satislari dusunce corolla ismine sadece sedan olarak devam edip corolla HB yerine auris i yapti. Ama corolla ile auris ayni kalitede uretiliyor demek degil bu. Auris tam olarak yaris ile corolla arasina dusen bir kalitede, malzeme kalitesinde ciddi tasarruflar yapilmis bir arac.
Sosyal ağlarda paylaş

şahsen ben opelden öyle güvenilir hareketler görmedim yıllardır,her gittigimde gerek beni gerek arkadaşımı kazıklamaya çalıştılar,1 liralık şeyi 5 liraya satıyorlar silecek takıp 150 milyon işçilik istiyorlar üstüne üstlük sorunlu araç satıp aracın ilk bakımında 3 milyar masraf çıkardılar ancak yurt dışına mail atıp arabayı bedavaya yaptırabildik. bunlara extra olarak daha önce yazdıgım gibi arkadan arabama çarptılar bu sene 5 hafta arabamı vermediler kaç kere kavga ettim. kısacası opelde öyle ahım şahım müşteri memnuniyeti yok. diğer marka servisleride böyledir tabi. ancak internetten araştırdıgım kadarıyla mazdadan genel olarak insanlar memnun önceki seneki modellerde boyayla ilgili problemler okudum sadece o kadar 2012 de makyajlandıktan sonra düzeldi mi bir bilgi yok tabi henüz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...