Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ipad 2 ne işe yarar ?

odullusoru

Öne çıkan mesajlar

işletim sistemi igrenc bişe essek gibi bişey ne yparsan yap bildigini okuyor essegin hızı sana yetiyorsa on numara tabe
dokunmatıgını kurcalaması zevkli ama

tablar arasında dolanırken arka plandaki tabları donduruyor mesala sadece acık olan calısıyor arka planda sadece itunes veya ona benzer apple onay verdigi programlar calısıyor. getirisi ne dersen aleti bozamıyorsun kitleyemiyorsun mavi ekran getiremiyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

soru ipad 2 ne işe yarar değil de tablet bilgisayarlar ne işe yarar olmalıydı.

tabletlerin netbooktan ne farkı var, şu farkı var;
netbooklar genelde windows işletim sistemiyle gelen küçük laptoplar.
tablet bilgisayarlar ise o cihazlara yönelik hazırlanmış işletim sistemiyle gelen büyük cep telefonları.

netbooklar da tablet bilgisayarlar da gittikçe mobil ağlara kayan iletişim ve işletme sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak için son zamanlarda çıkan cihazlar.

netbooklar windowsla veya istersen linuxle geliyorlar. büyük abilerine yönelik hazırlandığı için bu işletim sistemleri, o modeller kadar performanslı çalışmıyorlar. öte yandan customization açısından baya zenginler. istersen windowsu sil linux yükle, istersen linuxu sil windows yükle. fazla bir çetrefilliği yok, kafana göre takılabiliyorsun. işletim sistemini destekleyen her programı çat diye kurup pat diye kullanabiliyorsun. çat pat geçinip gidiyorsun.

tablet bilgisayarlar ise spesifik işletim sistemine göre yapılmış oluyor, işletim sistemi mevcut donanımı sonuna kadar kullanabiliyor. ancak işletim sisteminin sunduğu hizmetlerle sınırlısın. eğer ipad kullanırsan android marketteki programları kullanamıyorsun, android tablet kullanırsan apple storedaki programları kullanamıyorsun. bir tablet alınca işletim sistemini silip başka bir işletim sistemi kuramıyorsun, kurduğun programlar bile markettekilerle sınırlı oluyor. işletim sistemini modifiye etmek istediğinde donanımın garanti kapsamından çıkmasına neden olacak jailbreak ya da root işlemleriyle uğraşmak zorunda kalıyorsun.

öte yandan tabletleri kullanmak biraz daha kolay. klavyesi ekranda, dokunmatik, netbooklardaki gibi klavye ayrı bir alan kaplamıyor. mutlaka bir yerin üstüne koymana gerek yok, elde sallaya sallaya giderken bile rahatça kullanabiliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Tablet'ler henuz tam olarak islevlerini belirleyebilmis aletler degil, kisiden kisiye kullanim amaci ve sekli degisiyor, ortak kullanim pattern'lari ciktikca da tabletler kendilerine ayar cekiyorlar, buna ipad de dahil.

Bizim evde benim elimdeyse ipad, ya bir dokuman review ediyorumdur, cok basarili programciklar var bu isler icin, ya kitap okiyorumdur (Amazon kindle app) ya da maillerime bakip cevap yetistiriyorumdur, ya da evdeki bir cihazi kontrol ediyorumdur (logitech squueze box, boxee, etc..).

Ufakligin elinde ise ya Netflix den biziler bakiyordur, ya da education app'lerinden biri ile oynuyordur.

Hanimin elindeyse, genellikle mutfakta isi varken kullanir o, dizi filan aciyordur youtube'dan.

Tasimasi kolay, $arj suresi uzun (10 saat gidiyor ipad2), guzel bir cihaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...