fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 şimdi sen okullarda amerikanca yani ingilizce öğrenmiyormusun, galip devletin dilini :) Birde şu an dünya çok mu stabil huzur dolu da benim haberim yok :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Savaşı, manyakça fikirleri olan bir insan tarafından yönetilen ülkenin kazanmasını istemezdim.Sonuçlarının daha kötü olacağı kesin.Bir ihtimal bizi etkilemese bile yahudileri etkilerdi, adamlar yeryüzünden silinirdi herhalde.
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Tarih çok ilginç bir şey, ufacık bir şeyi değiştiriyorsun hiç beklemediğin sonuçlar ortaya çıkıyor. Belki bu gün Almanya kazansa çok daha iyi bir dünya olacaktı kimse bilemez. Hatta buna biraz geyik bir örnek vereyim Red Alert oyununda bir profosör zaman makinasını icat edip tarihte geri dönüyor ve Hitleri daha gençlik yıllarında öldürüyordu, tabii ki çok daha güzel bir dünya yaratmak için. Daha sonra ise Stalin ile yükselen Ruslar ile Amerikalılar arasında çok daha büyük bir savaş çıkıyordu :) Kısaca geçmişte değil büyük bir değişiklik, ufacık bir taşı bile değiştirseniz bugün sonuçları ne olurdu kesin olarak söylemek mümkün değildir.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" [Bu mesaj fedaykin tarafından 06 Ağustos 2004 22:34 tarihinde değiştirilmiştir]
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 said: fedaykin, 06 Ağustos 2004 21:41 tarihinde demiş ki: onları 14 yaşında yeni solculara satmaya kalksam senden beter hedöö diye saldırırlar. Birde senin yanındaki o üç kitaptan değil, nazi doktrinini nazilerin kendi yazdığı kitaplardan öğrenebilirsin, düşmanlarının değil. benim yanimdaki o uc kitap zaten nazi partisinin ele gecirilmis imzali muhurlu kendi belgeleri ve soylevleriyle yazilmis arkadasim. ha yani bunun bir nokta otesi bu adamlari onume oturtup konusmaktir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 said: fedaykin, 06 Ağustos 2004 22:22 tarihinde demiş ki: şimdi sen okullarda amerikanca yani ingilizce öğrenmiyormusun, galip devletin dilini :) Birde şu an dünya çok mu stabil huzur dolu da benim haberim yok :) en azindan egemen pozisyonda bulunan devletlere cemkirebiliyorsun ve bunu yaparken de tas ocaginda tas kirmiyor ya da sibiryada g.t dondurmuyor, internet basinda bol bol salliyorsun.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2004 said: fedaykin, 06 Ağustos 2004 22:33 tarihinde demiş ki: Tarih çok ilginç bir şey, ufacık bir şeyi değiştiriyorsun hiç beklemediğin sonuçlar ortaya çıkıyor. Belki bu gün Almanya kazansa çok daha iyi bir dünya olacaktı kimse bilemez. Hatta buna biraz geyik bir örnek vereyim Red Alert oyununda bir profosör zaman makinasını icat edip tarihte geri dönüyor ve Hitleri daha gençlik yıllarında öldürüyordu, tabii ki çok daha güzel bir dünya yaratmak için. Daha sonra ise Stalin ile yükselen Ruslar ile Amerikalılar arasında çok daha büyük bir savaş çıkıyordu :) Kısaca geçmişte değil büyük bir değişiklik, ufacık bir taşı bile değiştirseniz bugün sonuçları ne olurdu kesin olarak söylemek mümkün değildir. tabi abi ya oyun bunlar. madem oyle niye 'kanli mi olsun kansiz mi' dediginde birine birakivermedik yonetimi ? BELKI DAHA IYI BIR DUNYA OLURDU ? adamin ne kastettigini bilemezsin degil mi adam ACIK ACIK soylemis olsa da ? belki kinaye yapmistir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Sanki 50'lerin Amerikasında komünist olmak bir suç değildi, devlete çemkirebiliyordun. 40'ların almanyası ile bugünün amerikasını mı karşılaştırıyorsun, o zaman bende 33'lerin Almanyası 1800'lerin amerikasını karşılaştırır ve hiç değilse Nazilerde kölelik yoktu derim. Bu ne derece mantıklıysa senin önermen de o derece mantıklı. said: unity100, 06 Ağustos 2004 23:07 tarihinde demiş ki: en azindan egemen pozisyonda bulunan devletlere cemkirebiliyorsun ve bunu yaparken de tas ocaginda tas kirmiyor ya da sibiryada g.t dondurmuyor, internet basinda bol bol salliyorsun. [signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 said: fedaykin, 06 Ağustos 2004 22:33 tarihinde demiş ki: Kısaca geçmişte değil büyük bir değişiklik, ufacık bir taşı bile değiştirseniz bugün sonuçları ne olurdu kesin olarak söylemek mümkün değildir. said: unity100, 06 Ağustos 2004 23:08 tarihinde demiş ki: tabi abi ya oyun bunlar. madem oyle niye 'kanli mi olsun kansiz mi' dediginde birine birakivermedik yonetimi ? BELKI DAHA IYI BIR DUNYA OLURDU ? adamin ne kastettigini bilemezsin degil mi adam ACIK ACIK soylemis olsa da ? belki kinaye yapmistir. Ben sonuçlarını bilemezsin diyorum, bilinemez demek ile iyi olurdu demek çok farklı şeyler. En basit örneği Birinci Dünya savaşının müttefikler lehine bitip o zamanki müttefiklere göre tiranlıkların yıkılıp dünyanın daha yaşanır bir yer olmasından sadece 21 yıl sonra çok daha beter bir savaş çıktı, hemde daha beter tiranlıklarla. Birinci dünya savaşından yenik çıktık, bütün ülke paramparça oldu ama bu sayede Osmanlı yıkılıp yerine Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Bir çok durumda çok beter durumlar sayesinde bir şekilde insanlara tak eder ve şartlar ona uygun gelişerek çok daha güzel şeyler başarılır. Benim anlatmak istediğim bu.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 abicim sonuclarini bilemezsin diye bir sey yok. adamlar cok degerli, dunya mirasi kitaplari yakti fener alaylarinda, danzigden bremene tum soylevlerde soyle halledicez boyle dusmandir soyle kopektir diye ottu, bizden baskasi yasamayi haketmez dedi, savas oncesinde kendi vatandaslarini ortadan kaldirdi da savasi kazaninca farkli bir sonuc cikacakti. carsambanin gelisi persembeden bellidir. evet 2. dunya savasindan da calisarak teknoloji konusunda cok gelismis olan ve modern humanizm standartlarina saygili bir almanya cikti ne guzel iste.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 said: fedaykin, 09 Ağustos 2004 09:15 tarihinde demiş ki: Sanki 50'lerin Amerikasında komünist olmak bir suç değildi, devlete çemkirebiliyordun. 40'ların almanyası ile bugünün amerikasını mı karşılaştırıyorsun, o zaman bende 33'lerin Almanyası 1800'lerin amerikasını karşılaştırır ve hiç değilse Nazilerde kölelik yoktu derim. Bu ne derece mantıklıysa senin önermen de o derece mantıklı. ha bunu gormemisim, halbuki cok onemli bi nokta. evet 50 lerin amerikasinda komunist olmak suctu ve resmen yillarca kongre amerikan karsiti hareketler komisyonunun onune gidip gelip ifade vermeyi gerektiriyor 10 yil hapis gibi sonuclarla sonuclanabiliyordu. zaten bunun da direk bir alman askeri tarafindan alinip enseye kursun sikilmasindan (polonyalilar polonyali yahudiler) ya da damla damla gazi emmekten (zittin tane millet) hicbir farki yok.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
huun Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 sapik o naziler ya . kurt gerstein in hayatini anlatan bir film vardi izleyin anlarsiniz . adamdan farkinda olmadan yaptigi "gaz odalarinda" kendi ozurlu kardesini oldurmesini istediler . koca bir devleti yonetenlerin hepsinin to yekun kafayi yemesi nasil mumkun olmus hala anlamis degilim. sapik naziler .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 7 sayfayı okumadım ama unitynin ilk yazısındakisonpğaragrafı okuduktan sonra "bu adam duygusuz mu?" diye düşünmeden edemedim sonuçta hartenstein'ın yaptığı hareket takdire değer bir harekettir[signature][hline]Aket Atum "so hoder, why don't they let you shoot at your brother? here, take this arrow, i'll help you aim..."
Öne çıkan mesajlar