Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gerçekler üzerine (Hartenstein'ın Anısına)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
horacegoesskiing, 09 October 2003 16:50 tarihinde demiş ki:
enteresan dönüyo dolaşıyo buraya geliyo konu hep.

ben atom bombası hakkında kendi düşüncelerimi özetliyim.
Ralph Bard'ın teklifi düşünülmeli kabul edilmeli, önceden japonyaya nota verilmeliydi.
Birinci Atom bombası ile ikincisi arasında (eğer ille de atılacaksa) 3 günden fazla süre olmalıydı.
Sivil halkın bombalanması savaş başından beri yasaklanmıştı. Fakat en azından bu hususta Amerikanın özürü var.[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...

sivil halkin bombalanmasindan cekinmis bir tek ulke yoktur, ilk baslatan ve cinde duzenli uygulayan japonlardir.

nota olayi konusunda daha once de tartismistik tekrar belirteyim ; almanya, ingiltere, amerika ve japonya arasinda nukleer bomba yapilmasi konusunda buyuk bir yaris vardi. history channelede siksik tekrar eden belgeselleri takip ederseniz almanyadan japonyaya gerekli atom bombasi malzemelerini tasirken afrika aciklarinda guney atlantikte batirilan bir japon denizaltisinin oykusune denk gelebilirsiniz. ulkeler arasinda boylesine gizli donen bir mucadele varken, kimin bir ulke olarak cikip da dusmanina `hey bak ben atom bombasini yaptim, aticam ha suraya buraya su su vakit tepene ona gore` demesi mantikli olur ? kaldi ki japonlar ellerinde kalmis son ucak ve pilot gucunu anakaralarinin bombalanmasini engellemek icin kullanirken ve 45te artik en sonunda b29 larla ayni yukseklige hizli cikip bu ucaklarla bas edebilen raidenler gibi ucaklari kullanima sokmusken bunu yapmak `ben nagazakiye atom bombasi aticam, siz kaldirin ucaklarinizi 5 yillik calismayi denize dusurun olur mu` demek olur.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
said:
GEd, 09 October 2003 16:39 tarihinde demiş ki:
ikisi arasinda hic bi fark yoktur unity..atom bombasi ile gaz odasi arasinda....
isin sonucu= ölüm
bi fark yok görüyosun

ged bak simdi cok acayip bi konuya parmak bastin. o zaman ben evime giren hirsizi oldurmusum, tanimadigim adami evinden tekme tokat cikarip gaz odasina atmisim ayni sey? sonuc olum?

elbette bu kiyas amerika-nazi kiyasi degil; ama sonuc=olum diyerek ikisinin yaptigini bir tutamazsin. bana gore sonucta olen insan sayisi degil, bunun amaci onemli(nazilar ceset sayisinda da geciyor o ayri)

naziler bir irki ortadan kaldirmak ve fetih icin surekli sivilleri imha ederken; amerikalilar pek de masum sayilamayacak, militarist bir ulkenin teslim olmasi icin sonuclari kestirilemeyecek, sadece `etkili` oldugu bilinen bir bomba atmis.
Mesaj tarihi:
said:
wanderer1985, 09 October 2003 16:52 tarihinde demiş ki:
hayir bomba nevada da deneniyor, los alamos da calisan butun bilimadamlari da "hassktir" moduna giriyorlar.

bu arada abso bu yorumu neye gore yapiyosun, yani almanlar kazansaydi cok farkli seyler diyecektin, cunku cok farkli seyler okuyacaktin.

ha simdi okuduklarimiz ne olcude gercegi yansitiyor onu bilmedigim icin sacma dedim zaten ben.

yani tabii ki %100 luk bir donus olmaz ancak, almanlar gorundugu kadar "hayvan", amerikalilar ise "sadece intikam alan coni ler" olmayabilir. (dikkat cekerim olmayabilir diyorum, boyle de demiyorum)[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

almanlar gorundugu kadar degil, gorunmedigi kadar `hayvan` dir. tabi burda malliktan oturu nazilere destek veren koyun kitlelerden bahsetmiyoruz.

nevadada yapilan deneye `hassiktir` demek bambaska bir sey, radyasyonun etkilerinin ne oldugunu bilememek bambaska bir sey.

ayrica eger almanlar kazansaydi abso bir sey okuyor olmayacakti, almanlar calisma kamplarindaki kolelere bir sey okutmazdi.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
said:
Silthanas, 09 October 2003 17:09 tarihinde demiş ki:
amerika me$ru mudafa mi yapiyo yani =P[hline]Külliyen Yalan...

abi, `yaptigim amerika-nazi` kiyasi degil dedim... carpitmayalim lutfen.
Mesaj tarihi:
said:
Silthanas, 09 October 2003 17:09 tarihinde demiş ki:
amerika me$ru mudafa mi yapiyo yani =P[hline]Külliyen Yalan...

en azindan sadomazosist hareketler yapmiyordu.

bu arada nazi partisinin mahiyetini ogrenmek icin iktidara geldiklerinden itibaren ust duzey nazilerin davet edildigi partilerde fantazi niyetine neler yapildigini bir arastirin, dehsete dusun.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
said:
wanderer1985, 09 October 2003 16:52 tarihinde demiş ki:
bu arada abso bu yorumu neye gore yapiyosun, yani almanlar kazansaydi cok farkli seyler diyecektin, cunku cok farkli seyler okuyacaktin.
yani tabii ki %100 luk bir donus olmaz ancak, almanlar gorundugu kadar "hayvan", amerikalilar ise "sadece intikam alan coni ler" olmayabilir. (dikkat cekerim olmayabilir diyorum, boyle de demiyorum)[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

Açıkcası 2. dünya savaşında Almanların göründüklerinden çok daha hayvan olduklarını düşünüyorum. Sen neden birden Nazi Almanyasının savunucusu oldun ki anlamadım. Ayrıca Amerikalıların atom bombası sebebi intikamdır. Çünkü Japonya resmen savaşta olmadığı halde Amerikaya saldırarak kendi tabirleri ile "Uyuyan devi uyandırmış" oldu. Amerikada intikam ve savaşı bahane ederek olayları bitirdi. Ölenler tabi masum halktı ama savunmasızlardı diyemiyeceğim çünkü savaştalardı ve savunulmaları gerekirdi.
Bu arada Almanların Atom bombasını Amerika ile aynı tarihte buluyorlar ama yanılmıyorsam İngiliz sabotajcılarınca fabrika imha ediliyor. Alamanlar ilk kullanan olsalardı şu an Avrupa diye birşey kalmazdı geriye.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Mesaj tarihi:
neyse konuya biraz geri dönmek gerekirse, hartenstein gibi bireysel kahramanlar saygıdeğer insanlardır. ve korkudan ne yapacağını şaşırmış amerikalıların yaptıkları da durumlarına göre düşünldüğünde en azından anlaşılabilir. hatta şunu söyleyerek çok mu ileri gidiyorum bilmiyorum, o yahudileri, melezleri türlü şekillerde öldüren askerler bile -başka bir ülkede doğmuş olsaydı filan bile demeden- o fıtrat üzerine değildiler. Fakat işte grup psikolojisi ve id sadece hayvanlarda olan bişi diil. Kendimle de çatışıyorum hatta bu düşünce yapısı da nereye kadar...[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...
Mesaj tarihi:
bazi arkadaslar olaylari yanlis degerlendiriyor. 2 dunya savasindaki amerikan yonetimi ve egilimleriyle bu gunku amerikan yonetimi ve egilimlerini bir tutuyorlar. alakasi yok. ruzvelt bir demokrasi adamiydi, buyuk ekonomik kriz sonrasinda avrupada, hatta ingilterede bile fasist ve irkci akimlar guclenirken ruzvelt amerikada yaptigi calismalarla demokrasinin saglam kalmasini sagladi, irkci ve nazileri kogusturdu.

bu gun ise iktidarda cumhuriyetci denilen lincolnden bu yana hicbir demokratik ve insani olayda insiyatifi olmamis muhafazakar bir zumreden, elitist ve aptal insanlar var.

bazi arkadaslar amerikanin bugun yaptigi seylerin kotulugunu vurgulamak icin bu gun ile 2. dunya savasini bir tutuveriyor, yanlis, ve naziler, japonlar tarafindan hunharca katledilen - savasla bombayla oldurulen demiyoruz, imha kampinda - insanlara saygisizca bir tutum.

sezarin hakkini sezara vermek gerek diye bir soz vardir. eger bugunku amerikanin yaptigi seyler yanlissa ve kotu ise, 2. dunya savasinda amerika ingiltereyle birlikte demokratik dunyanin kurtaricisi olmustur. her seyi yerine koymak gerek.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
said:
Silthanas, 09 October 2003 17:23 tarihinde demiş ki:
askerin yorum yapma yetkisi yoktur =)

o sadece emredileni yapar, bu alman generali bana hikaye gibi geliyor sanki, cunku dondugunde vururlar o adami bole bir$ey yaptigindan dolayi...

resim war gerci..[hline]Külliyen Yalan...

hayir bu sahis gercek. neticede bir sahis, toplama kamplarinda hile hurda ile caktirmadan yahudileri kurtaran insanlar, ordu mensuplari da vardi. ama neticede hicbir sekilde cogunluk degillerdi.

emrettiler mecburdum insanlik sucu icin bir bahane degildir. insanlik sucu islemek iradesinin ve muhakemesinin sifir olmasini ya da beyninin yikanmis olmasini gerektirir, ki birinci durumda bu insan insanlarla beraber yasamaya degil ahirda ineklerle bulunmaya uygundur, ikincisinde de zaten kafadan isbirlikci olmustur.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
unity.. bilemiyorum.
mecburdum meslesi konusunda.
mehmed'in kitabı diye bi kitap vardı metis yayınlarından çıkan, doğuya giden askerlerin anılarının yazdığı... orda insanın nasıl insanlıktan çıktığını, nasıl mecbur olabildiğini görebiliyosun bilmem okudun mu. BEN kendi adıma böyle birşeyi bugünkü halimde yapmayacağımı düşünüyorum fakat yapanı da anlayabilirim.

ama evet heralde yine de ceza gerektirir. emir verenin ardından.[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...
Mesaj tarihi:
Konu olarak alakasız ama şu an balkan ülkelerini Sırplardan kurtaran ülkelerin başında Amerika gelmekte. Kosavada binalarda Clitonun resimleri hala var ve herkes özellikle Clinton zamanı Amerikaya tapıyor.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Mesaj tarihi:
said:
horacegoesskiing, 09 October 2003 17:32 tarihinde demiş ki:
unity.. bilemiyorum.
mecburdum meslesi konusunda.
mehmed'in kitabı diye bi kitap vardı metis yayınlarından çıkan, doğuya giden askerlerin anılarının yazdığı... orda insanın nasıl insanlıktan çıktığını, nasıl mecbur olabildiğini görebiliyosun bilmem okudun mu. BEN kendi adıma böyle birşeyi bugünkü halimde yapmayacağımı düşünüyorum fakat yapanı da anlayabilirim.

ama evet heralde yine de ceza gerektirir. emir verenin ardından.[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...

yahu, en asagi seviye er isen dahi sik sik insiyatifin olabilir. kaldi ki albaysan, ucra bi kosede kampin basindaysan elinde ne yetkiler ne imkanlar olur. askerligini anadoludaki kucuk birliklerde yapanlar bilir. orada en tepedeki amir konumunda bulunan rutbeli kral gibidir. period.

ayrica neticede bu bir insanlik sucu, ben emir altinda da olsa demir altinda da olsa.....her neyse simdi tekrar yazip yapilanlari moralimi bozamiycam aksam aksam.

neyse iste oyle bir olayda katilimci olmus adama ben hicbir sart altinda guvenmem, hangi mahkeme aklamis olursa olsun.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
said:
Silthanas, 09 October 2003 17:36 tarihinde demiş ki:
irak'a ilac ambargosunu koyup bir suru insanin olmesine sebep olan da clinton..

diyalektigi guclu bir $ahis kendileri..[hline]Külliyen Yalan...

ambargo birlesmis milletler karariydi, ambargo ayrica bush doneminden beri yururlukte.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 09 October 2003 00:41 tarihinde demiş ki:
said:
unity100, 09 October 2003 00:28 tarihinde demiş ki:
hayir hic sasirtici degil, cunku boyle degil. ilk kez savunmasiz bir sehir bilincli olarak hollandadaki muharebelrde almanlar tarafindan bombalandi. rotterdam ve amsterdam. bundan sonra bu alman kuvvetlerinin buyuk devlet olmayan ulkeler uzerinde standart taktigi haline geldi, bakiniz zagreb, yugoslavya. ayrica londra ve almanya arasindaki bombalama yarisinda ilk bombayi atan, hata sonucu da olsa almanlardir, londra varoslarinda thames nehri kiyisinda bir doku bombaliycaz derken sehrin ustune atmislardir. 10-15 bomba atilmis, fakat ingilizlerin ertesi gun birkac orta bombardiman ucagiyla yaptigi misillemeyi bi tarafina yediremeyen hitler londranin duzenli bombalanmasini emretmistir.

Amsterdam ve Rotherdam açık şehirler değillerdi ki, o şehirler düzenli ordular tarafından savunulan birar cepheydi. Hollandanın zaten ana savaş planları amsterdama doğru çeklip ana savunmayı amsterdam ve rotherdam da yapmak üzerineydi. Bu sebepten bu bombardımanlar sivil hedeflere karşı yapılmış sayılamaz. Londra'daki sivil hedefler ise seninde belirttiğin gibi yanlışlıkla vurulmuştur, Churchill gibi Almanları şehir bombardımanlarına çekip hava kuvvetleri üzerindeki baskıyı azaltmak üzere bilinçli olarak Alman şehirlerinin bombalanması gibi değil (Şu an o bombalana şehrin adını hatırlamıyorum ama bulurum). O sebepten ilk sivil hedeflerin bombalanması olayı olarak İngilizlerin Almanyayı bombalaması gösterilir.

said:

sasilacak bir sey degil, stalin yonetimindeki rusya hem kendi vatandasina hem yabanci ulkelerde cok insanlik sucu islemistir. rusya ile amerikan ve ingilizler arasindaki muttefiklik sartlarin getirdigi bir muttefikliktir. kimseyi de yargilayamazlardi cunku zaten bu insanlar rustu ve rusyadaydi.

Peki o meşhur adalet nerede kaldı ki amerikalılar sadece rusları değil kendi askerlerini de yargılamadılar.

said:

history channelde de yayinalanan, coskuyla anlattigin bu olay bir tane denizalti kaptaninin yaptigi kisisel bir fedakarliktir. ne alman donanmasina ne 3. reiche hele hele hic nazilere atfedilemez. cok zor degil, butun savasan ulkelerden boyle fedakarlik oykuleri nakledilebilir, bunlar sahislarin davranislaridir ulkelerin degil

Ben bütün almanlar melektir zaten demiyorum ki. Burada sadece bir olayı örnek olarak verdim. Zaten savaşın kendisinin vahşet olduğu göz önüne alınacak olursa bu tür insanlıklar zaten azınlıkta olacaktır her iki taraf içinde. Ben sadece Almanlar domuzdur, amerikalılar melektir gibi abuk bir tezin saçmalığına parmak basıyorum. Tarihi incelerken bir parça daha tarafsız olunması gerektiğine işaret etmeye çalışıyorum.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ

[Bu mesaj fedaykin tarafından 09 October 2003 00:45 tarihinde değiştirilmiştir]

RotHerdam degil
Rotterdam :)[hline]
Mesaj tarihi:
said:
Absolut, 09 October 2003 17:19 tarihinde demiş ki:
Sen neden birden Nazi Almanyasının savunucusu oldun ki anlamadım.

asil ben boyle bir fikre nasil kapildigini anlamadim?

said:
Bu arada Almanların Atom bombasını Amerika ile aynı tarihte buluyorlar ama yanılmıyorsam İngiliz sabotajcılarınca fabrika imha ediliyor. Alamanlar ilk kullanan olsalardı şu an Avrupa diye birşey kalmazdı geriye.

yanlis bilgi.
atom bombasi seruveninin asli sudur:

Aslen danimarkali olan Niels Bohr, Hitler danimarkaya girdikten bir sure sonra amerikaya gider.(hatta amerikalilar ona nicolas baker diyeceklerdir, ama tabii tutmayacaktir) orada Einstein'a almanların (unlu kimyacilari Otto Han onderliginde) atom bombasi gelistirmeye calistiklarini, bu yolda da epey ilerlediklerini soyler. Einstein bunun uzerine baskan'a o meshur mektubunu yazar (aslinda mektupta bombanin kullanilmamasi ile ilgili seyler vardir) ve ABD, Oppenheimer onderliginde, unlu Los Alamos atom bombasi projesini baslatir. Netice proje basariyla sonuclanir ve bomba ABD'de denenir. Oppenheimer'ın ilk sozleri ise "aman allahim biz ne yarattik?" gibi birseyler olur. (not: burada radyasyon'un etkileri de gayet guzel bilinmekte, sizi kim nasil kandirmis anlamadim.)

sonra her ne kadar oppenheimer "bunu kullanmayin, kullanmaniz insanlik sucu olur" dese de, ABD hukumeti bu bombayi kullanir.

savas bittiginde anlasilir ki ne almanlar, ne japonlar bu bombayi yapmaya asla yaklasamamislardir bile.

----

bunlara ben hic birsey katmadim, bana cevap veriyor gibi bir sey yazmayin. benim cumlelerim degil bunlar.

artik size ne dusundurturler bilemem.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
Mesaj tarihi:
valla... bi not düşmüşün heralde o kendine ait. benim okuduğum kaynaklardan sonra aklımda kalmış olan kanı radyasyonun etkilerinin pek de iyi bilinmediği yönünde. yani bi kaynak filan varsa.. oraya bi link versen biz de öğrensek.[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu...
Mesaj tarihi:
horace not tabii benim. benim olmasa not demezdim zaten :)

valla feynman (kendisi los alamos da calismis, atom bombasinin ilk denemesinde bulunmus biridir, -nobel odullu fizikci) kitabinda soyluyor radyasyon olayini. hatta denerlerken izlemeye gidiyorlar uzaktan, herkes "ulan skiim bole isi, uzak muzak ya etkilenirsek" modlarinda falan.

ama mekanizma bilinmiyordu, mesela gamma isini DNA'yı iyonize eder bla bla bla diye nasil zarar verdigi bilinmiyordu, ancak radyasyonun (gamma) bir EM dalga oldugu (ki EM dalgalar her turlu boklariyla 1880'lerden beri bilinirler) , cok yuksek enerji icerdigi falan biliniyordu ve bunun insan uzerinde tamir edilemez hasarlara yol acacagi biliniyordu. (bunun adi kanser degildi o ayri.)

mesele budur.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
  • Yeni Oluştur...