Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kopya çekerken yakalanmak

Valeron

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar öncelikle konunun yeri burası değil ama vaziyet acil olduğundan buraya yazmak durumunda kaldım,beni mazur görün lütfen.

husus şu;

arkadaş final sınavında üzerinde kopya kağıdıyla yaklanıyor,kopya çekerken değil sadece kağıtla,gözetmen kağıdı buluyor akabinde sınavı bitince de sınavdan çıkıyor.

ardından gözetmen konuyla ilgili tutanak tutacağını söylüyor,ancak dersin yetkili öğretim üyesi(ki kendisi orda değil) öğrencinin disipline verilmesini istemiyor. asistanlar da konun,hocanın insiyatifinde değil,gözetmen yakaladığı için onun insiyatifinde olduğunu söylüyor ve dekan'da bunu doğruluyor.

ancak aynı okulun öğrenci işleri daire başkanı,hocanın izni yoksa herhangi bir problem olmayacağını söylüyor,dekanın söylediği iletilince mevzuatı okumamız gerektiğini söylüyor.

şimdi durum biraz komplike gibi,okul'un sitesinde sınav yönetmeliği yok,YÖK'ün disiplin kurulunda tutanak tutulmasıyla ilgili herhangi bi bilgi yok.

açıkcası olay şu noktada,dersin öğretim üyesi istemiyor,tutanakta imzası yok,gözetmenlerin imzası var sadece,bu durumda disiplin süreci olur mu nasıl olur ? bununla ilgili internette ankara üniversitesinin sınav yönetmeliği var,orda tutanağın öğretim üyesine bildirilmesi gerektiği yazıyor ama yök'te yok.

çok abondene olduk,konuyu anlatabildiysem ve bilgisi olanlar varsa yardımcı olsun nolur çok teşekkrü ettim herkese şimdiden
Sosyal ağlarda paylaş

okuldan okula değişmiyorsa yönetmelik
hocanın bir yetkisi yok konu hakkında
tutanak tutulduysa process devam eder her şekilde, disiplin kuruluna gider, savunmasını yazar vs

bizim okulda hocanın bir yetkisi yoktu, kurula gitmemesi için, ha kurulda hocanın nazı geçiyorsa bişi olmaz zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

guzeladamcengiz said:

gözetmenin rütbesi ne olursa olsun asistan,docent,prof,allah vs.

eger o sınav icin sınav planında "gözetmen" yazılmış ise her türlü otorite elindedir.yandakine baktın der yine agrıza cıkartır.

o kadar çok master, phd, yard doç arkadaşım var ki..
üstlerindeki hoca ne derse odur.
Sosyal ağlarda paylaş

mardox said:

guzeladamcengiz said:

gözetmenin rütbesi ne olursa olsun asistan,docent,prof,allah vs.

eger o sınav icin sınav planında "gözetmen" yazılmış ise her türlü otorite elindedir.yandakine baktın der yine agrıza cıkartır.

o kadar çok master, phd, yard doç arkadaşım var ki..
üstlerindeki hoca ne derse odur.

yani haklısın hoca ne derse o olur sonucta.
Sosyal ağlarda paylaş

Dersin hocası el koymak isteseydi çok rahat koyardı.

Kaldı ki organize bi durum olmadıktan sonra basit bir iki kopya girişimine 6 ay uzaklaştırma vermek insafsızlığın allahı.

Eğitim sisteminde sorunları çözmek için birşeyler yapıcaksanız önce yaz okulu gelirleriyle yeni model araba alma planları kuran hocaları temizleyeceksiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada sunu da ekleyim

bi asistan sınavda tutanak tutuyorsa keyfinden tutmuyordur,yani ekstra bir durum olması lazım,size gıcık olması lazım.

onun dısında hoca soylemiştir kopya ceken olursa bak sakın acıma hak yenmesin vs. diye

yoksa tutanak tuttugu adama hocanın ceza vermeyecegini dusunse karizmayı cizdirmemek icin o işe hic bulasmaz,banane der gecer.

yani kısaca tutanak tutuyorsa %95 alır bi ceza.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Eğer soruları çalmış, cevapları yazmışsa tamam ama kağıda formül yazan liseli modundaysa şuç filan değil. Cebinden formül çıktı, uzaklaştırma olmaz.

Cebinden çıkarmaya çalışırken yakanaldıysa zaten kopya çekmiş gibi olur ama öyle anlamadım ben olayı.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Dersin hocası el koymak isteseydi çok rahat koyardı.

Kaldı ki organize bi durum olmadıktan sonra basit bir iki kopya girişimine 6 ay uzaklaştırma vermek insafsızlığın allahı.

Eğitim sisteminde sorunları çözmek için birşeyler yapıcaksanız önce yaz okulu gelirleriyle yeni model araba alma planları kuran hocaları temizleyeceksiniz.

2.ogretim derslerini daha fazla ucret alıyorlar diye gecenin körüne koyanları da cok bol.
Sosyal ağlarda paylaş

3 hafta önce yakın arkadaşımın başına geldi bu durum.

11 de ve 3'te sınavımız vardı. 11 de sınava girdikten sonra benim eve geldik. ben sabahladığım için uykum vardı ve uyudum. uyandığımda bizim mal kopya hazırlıyordu.

yapma etme sen çekemezsin yakalanırsın dedim dinlemedi. girdi kopyalarla. en arkaya oturdu. 10 dk geçti, bunun kağıdı hoca masaya koydu, çocuk da çıktı gitti. ilk ben anlamadım ne olduğunu. çıkılabiliyor mu hocam dedim, hayır dedi. orada çaktım olayı.

hoca bunu görür gibi olmuş, napıyorsun sen demiş. "buradan yazıyorum" cevabını verip kağıdı çıkartmış bizim mal. hoca da ister istemez yakalamak mecburiyetinde kalmış.

1 hafta sonra bir kağıt geldi çocuğa, savunma için çağırdılar falan. soruşturma açılmış. okuldan atılacak gibiydi, bırakma kararı aldı kendisi.
Sosyal ağlarda paylaş

asistanları gözünüzde büyütmeyin. sizden 2-3 sene farkları var.

asistan yenidir, korkmuştur, işi bilmiyordur vs... kpyayı görünce kendini korumak için tutanağı tutmuştur veya sizi korkutmak için saçma sapan ego yapmış bile olabilir. hoca eğer istemiyorsa o tutanak kaale bile alınmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Eğer soruları çalmış, cevapları yazmışsa tamam ama kağıda formül yazan liseli modundaysa şuç filan değil. Cebinden formül çıktı, uzaklaştırma olmaz.

Cebinden çıkarmaya çalışırken yakanaldıysa zaten kopya çekmiş gibi olur ama öyle anlamadım ben olayı.

vize de kopya ile yakanalana arkadaş 6 ay uzaklaştırma aldı
hoca bütün dönem boyunca rage açtı
ertesi yıl yine nasıl kopya çekiyorlar hırsızlık, şerefsizlik nutukla yıla başladı
true story
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...