sheref Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 said: forgiver122, 15 Ekim 2004 21:09 tarihinde demiş ki: bugun haberleri izlerken almayadaki bir parti ismi dikkatimi çekti "Hristiyan demokrat parti" o zman almanyayı şeriat basacak veya geçen yıl yunanistanda iktidar işbaşı yaparken papazla birlikte dualar ediyorlardı eywah laiklik elden gidiyor türkiyede onlar biz laiğiz din işlerinden devlet işlerini ayırıyoruz demiyorlar ki... ayrıca ramazan konusu nerelere gelmiş.. benim dinim olmasada mülümanların ramazanı hayırlı olsun..[signature][hline]|GBmod.|PAmod.|MEresimos| |Lominadze|News|Blog| |Mail|MSN [email protected]|icq:2135528| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 said: DynamicK, 15 Ekim 2004 21:19 tarihinde demiş ki: - peki oruç tutmayaan gösterilecek saygı nerede? nerede eşitlik? Fatih karagümrükde oruç zamanı yolun ortasıda sigara içiyor diye 12 yerinden bıçaklanarak öldürülen biri vardı... (Fatih:küçük iran)[signature][hline]|GBmod.|PAmod.|MEresimos| |Lominadze|News|Blog| |Mail|MSN [email protected]|icq:2135528| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 @forgiver122 : Laiklik elden gidiyor diyemezsin Almanya için, Yunanistan için vs. çünkü Avrupa da Fransa hariç hiçbir ülke tam laik değildir, yani Atatürk'ün ilkesi olan laiklik Avrupa'da sadece Fransa da vardır, diğerlerinde genellikle Anglikan laikliği görülür. Ve Fransada böyle şeylerle karşılaşamazsın genelde. Okul ve devlet dairelerini cuma namazına ayarlamaya gelince, bunu yaptığı gün, Türkiye biter. Atatürk'ün yolundan tamamen sapmış oluruz. Çünkü hem halkçılığa (herkes eşittir ve eşit haklara sahiptir) hem laikliğe karşı bir hareket olur. Bunu yaptığın gün, her din devlet dairelerinden saatlerin onların ibadetlerine göre de ayarlanmasını ve resmi tatillere kendi dini tatillerini de katmalarını (zaten bu konuda yanlışlar var bence teoride, ben bayramlardan çok hoşlanırım bu arada, ama ne olursa olsun, müslüman bayramları resmi tatilken diğer dinlerinkiler hiç sallanmıyor. Sayı muhabbeti yapılmasın lütfen çünkü bu ülkede Atatürk'ün halkçılık ilkesi işler. Bence o tatiller bile kalkmalı idealist düşünülünce). Ve sadece kitabı olan dinleri düşünmeyin, bunun budisti var, satanisti var vs. Yani öyle bir hareket çok yanlış olur. Ben dini konulara girmiyorum bu arada artık, siyasi bu :)[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) [Bu mesaj Penthesilea tarafından 15 Ekim 2004 21:38 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malkavian Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 sağol hepimizin hayırlısı olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver122 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 sence o sigara içen adamı bıçaklayan biri müslüman olabilirmi sen böyle bi adamdan hangi saygıyı bekleyebilirsinki o insanları incetmeyecek düşünce yapsına sahip olsun oruç tutmayan birinin oruç tutan birinden ne gibi bir saygı bekleyorki anlamış değilim kasttetiğin nedir ben orucumu tutuyosam Allah rızası için tutarım tutmayanda beni ilgilendirmez yani oruç tutmadığım zmaan insanlara nasıl davranıyorsam oruç tutarkede aynı davarnırım hatta daha bile hoşgörülü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Ne güzel işte benimde anlatmak istedigim budur Oruç tutmuyorsam ve örnegin sokakta su içtim Utanmasalar 200 metre öteden dik dik bakıcaklar yani yolda kim görse böyle sert bakış atıyor cins tavırlar takınıyor. Dahası var .. yukarıdaki yazımda geçmekte 18.10 la başlayan[signature][hline]regrubmah retsamdnarG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver122 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 said: Penthesilea, 15 Ekim 2004 21:38 tarihinde demiş ki: @forgiver122 : Laiklik elden gidiyor diyemezsin Almanya için, Yunanistan için vs. çünkü Avrupa da Fransa hariç hiçbir ülke tam laik değildir, yani Atatürk'ün ilkesi olan laiklik Avrupa'da sadece Fransa da vardır, diğerlerinde genellikle Anglikan laikliği görülür. Ve Fransada böyle şeylerle karşılaşamazsın genelde. Okul ve devlet dairelerini cuma namazına ayarlamaya gelince, bunu yaptığı gün, Türkiye biter. Atatürk'ün yolundan tamamen sapmış oluruz. Çünkü hem halkçılığa (herkes eşittir ve eşit haklara sahiptir) hem laikliğe karşı bir hareket olur. Bunu yaptığın gün, her din devlet dairelerinden saatlerin onların ibadetlerine göre de ayarlanmasını ve resmi tatillere kendi dini tatillerini de katmalarını (zaten bu konuda yanlışlar var bence teoride, ben bayramlardan çok hoşlanırım bu arada, ama ne olursa olsun, müslüman bayramları resmi tatilken diğer dinlerinkiler hiç sallanmıyor. Sayı muhabbeti yapılmasın lütfen çünkü bu ülkede Atatürk'ün halkçılık ilkesi işler. Bence o tatiller bile kalkmalı idealist düşünülünce). Ve sadece kitabı olan dinleri düşünmeyin, bunun budisti var, satanisti var vs. Yani öyle bir hareket çok yanlış olur. Ben dini konulara girmiyorum bu arada artık, siyasi bu :) laiklik elden gidiyor şeriat geliyor bunlar sadece medyanın herşeyi çarpıtmasının sonucu avrupa ülkerinde din ve devlet işleri birliktemi yürüyor hayır laikliğin de çeşidleri var ben ilk defa duyuyorum bize ilkokuldan beri öğretilen din ve develet işleirnin birbirinden ayrılması kastteiğim çoğunluğu müslüman olan bir ülkede böle bişey olursa olayların neden büyütüldüğü bu ülke müslüman bir ülke ve elbette bu dinin bayramları önemsenir gidipte bir paskalya bayarmı kutluycak halimiz yok örf ve adetlerimiz var gidip cadılar bayramı kutluycak halimiz yok şu natığa bakalım bide din dersleri artık isteğe bağlı peki neden isteğe bağlı olaak bir insan cuma namazına gidemesin bu arada dün dersi müslümanlık dersi değildir bir hristiyanın ben bu derse girmem demesi saçma olmazmı bu arada kimseye bu böel bu şöyel dmek gbi bir katım yok bunları söyledikçe bunların olcağı veya olmayacağı gibide bir kaide yok sadece düşünceleirmi paylaşıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver122 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 said: ben xx partisi başa geldi o yüzden şeriat olacak gibi bişi söylemedim benim mesajımı quote ettiginde yaptıgın yorum bu yonde olmuş yanlış. islam ülkesinde yaşantı dine göre düzenlenir yani herseyin saati yolu yordamı namazdır,oruçtur .. fakat bu düzenleme bizde yok iken bi anda ramazan ayı geldiginde kişilerin kendi zevklerine göre kararlar alması benim günlük işlerimi aksatıyor sa orda durman gerek. Oruç tutana saygı gösterin derken kolay nede olsa -arkana kos koca milyonlarca inananı olan bir dini almışsın demi rahatsın fikir üretmekte sıkışsan bile destek çıkan onlarca insan olur- peki oruç tutmayaan gösterilecek saygı nerede? nerede eşitlik? bende demin bir örnek verdim cuma namazı kılmak isteyenlerede bir saygı göstermiyolar ama kılma diye zorlayamıyolar senin bahsettiklerinde bunla paralel değilmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Eğer din dersinde her dini öğretirsen ve din tarihi şeklinde yaparsan tabiki herkesin girmesinde hiçbir sorun yok. Ama şu anki din dersine hristiyan da gircek genel bu dersen, aferim derim başka hiçbişi diyemem yani. İlk defa duyduysan, bizim eğitim sistemimizin boşluğundandır, araştırmadıkça da öğrenemezsin. Tekrar ediyim, ki bu söylediğim tamamen doğrudur, Avrupa'da Fransa hariç hiçbir ülke tam laik değildir, yani Atatürk ilkelerinden olan laikliğe bağlı değildir. Onlarda Anglikan laikliği vardır genelde. Ondan hristiyan parti veya amerikan dolarındaki "in god we trust" olayı gibi örnekler doğaldır. Bizde bunlar olamaz çünkü bizdeki laiklik tam laikliktir. Bu ülke müslüman bir ülke değildir. Ilımlı müslüman, Hede müslüman Hödö müslüman da değildir. Türkiye'nin nüfusunun %95 üzeri bir kısmı müslümandır sadece. Nüfusun çoğunluğu müslümandır. İkisini karıştırmayalım. Ve 1 gayrimüslim de kalsa, geri kalanla eşit haklara sahip olacaktır her açıdan. Çoğunluğun müslüman olduğu bir ülkede böyle olay olur, bunu neden büyütüyorsunuz diyorsun, şundan : Bu olay olurken, müslüman olmayanların haklarının zerresi olsun hasar görüyorsa, o artık hak değildir. Kalabalığın işe yaradığı tek şey sokak kavgasıdır.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GM-Newbie Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Sizelerede Hayırlı Ramazanlar Beyler ve Bayanlar :) Hepinize hayırlara vesile olması dileğiyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 hey maşallah, başlığı görünce dedim ki "hayırdır, bizim forumda noel kadar kutlanmazdı ramazan, hangi dağda kurt öldü".. meğer yanılmamışım, gene tebrik filan yok, yok sağlıklı yok sağlıksız, yok islam devleti olmuşuz da bilmemne.. yazdım birşeyler de sildim gene sonra, varsın kalsın böyle.. gördüğüm kadarıyla dindarlık suç olmuş şöyle egzotik bir dine mensup olmadıkça, ne yapıldığı değil adının ne olduğu önemli.. ramazan ayı bütün insanlık alemine hayırlar getirsin inşallah.. bu dileğin de tersleneceği bir vakti gördüm ya.. daha neler göreceğim artık..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Hayırlı, en önemlisi de hoşgörülü ve anlayışlı Ramazanlar efendim. Niyetli olana da olmayanada.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 ABi tutan tutar tutmayan tutmaz. Ben bugün çok kötü oldum. Suratım bembeyaz oldu oruç tutunca. Sanırım sağlığımı tehtid eden bir durum var ortada. Bu sene inancımdan dolayı 30/30 çekmek istiyordum ama olmayacak gibi. Allah affetsin artık. Sağlığımı tehlikeye atamam. Ama sorun olmazsa devam ederim tutmaya tabii ki. Tanıyanlar diyecek ''ulan balon insan 2 günde 1 paket sigara içen adamsın. Sağlığını mı düşünüyon sen'' ama malesef bu çok farklı bir durum. Neyse saçmaladım gene. Bu arada saçma bence tartışma yapmanız. İsteyen tutar isteyen tutmaz.Zorlayan yok. Bu Allah'la kulun arasında birşey ya. Size ne ki? Bu arada herkesin Ramazan'ı hayırlı olsun.[signature][hline]Online Gaming şeysi // Teargas in your eyes // Yazılarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 vellehe ben oruc tutmam Allaha da inanmam cunku bana bi hayri . beni görmeyeni görmem %50 ihtimalle oalcabilcek bisey icin dua etmem %50 olan diger ihtimalde var .......... neyse ama size cok saygim var . Ramazaniniz mubaret olsun[signature][hline]Kingdom Of Celeste RoyalMessanger Sir Cromex Who he commands the past controles the future. Who he controles the Future COnquers the Past... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Eywallah ;) Allah'im senin icin oruc tuttum senin rizkinla orucumu aciyorum. Bana obur dunyada,dünya hatunlarının eline su dökemediği hurilerin surdugu Trek1Milyonların arkasından rüzgalarını almayı, Yallah Droplardan, Benderle dalga geçe geçe drop yapmayı,Bitmeyen continantel lastikleri,Laktik asitsiz-su içmeden gidecek damarlı,hiç kırılmayan tesisatları nasip eyle yarabbi.. beni bu dunyanin otobüs,ninibus ve bilimum kro şöförlerinden,aniden acilan araba kapilarindan,bayan sürücülerinden koru.Sana Sığınırım Yarabbi. Şeytanin "yallah drop" anindaki droptan önce fren ve dengesiz atlamalarına mani ol Yarrabbi.. Allah'im.. normal hayatimizin da bislet surerkenki kadar gunahsiz, temiz, cocuksu ve huzur dolu olmasini nasip eyle.. kopan fren tellerinden, ayarsiz viteslerden, yorgun kadrolardan, yersiz zamansiz patlaklardan,Yarış sırasında tur bindiren Elite-Junior Women'dan,Parkurda en süper anlarda pili biten discmanlerden,Kamyon arkasından süpürge gibi çeken rüzgardan,Hidroliği kaçan frenlerden ve bunny hop yaparken dağılan jantlardan sana sigindik, bizlere magfiret eyle yarabbi... Yarabbi sen dualarimizi kabul eden yarışta bize karbonhidrat yüklemesi veren, trafikte makaslarımızı bagislayansin.Amin!.[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir! 00:00:00:00:01 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Olm tanrı istifa eder bunları duyduktan sonra, "Ulan nasıl oldu da bunu yarattım" diye eheh.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 mumi çarpılacaksın üç vakte kadar ama kamyon tarafından değil.. :-p[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Allahım beni lagdan koru..latencyden esirge yarabbim.. tarzı bısey olmus bu :) Ramazan ayımız mubarek olsun tum ıslam alemıne..[signature][hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others. Khelben 'Blackstaff' Arunsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Sam in Wj liğinden olması gereken satırı atlamışım yaw. :D [spo1=Sam Spoiler] Gerçi bende zaten Çarpılıiing İmpact e karşı Love of Allah var ama Alevde ızgara bir başkadır :)[/spo][signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir! 00:00:00:00:01 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dingaer Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 evet arkadaşlar hepinize hayırlı ramazanlar[signature][hline]Uzaklardan bir yerlerden bir çığlık duyarsanız bilin ki o çığlık ümidini yitirmiş birinin çığlığıdır o yüzden siz siz olun ümidinizi kaybetmeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mave Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2004 duyarLı bütün arkadaşLara tekrar hayırLı ramazanLar[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. Kızılderili Atasözü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar