lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Herkese hayırlı Ramazanlar. Açlıktan ölücem ama az kalmış iftara :)[signature][hline]My Honour is My Life Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Allah Kabul Etsin Arkadaşlar vede Ramazan-ı şerifleriniz hayrolsun[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 çevremde kimse yok oruç tutan. hal böyle olunca evde tek başıma pizza pizza - combo menüyle iftar açıcam. *!duygu sömürüsü yapar* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karabocek Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 * sabırsızlıkla 18.33'ü bekler * Hepinizin orucunu Allah Kabul Etsin..[signature][hline]Hea kardeşim ben feminist yada işte onun erkek versiyonu olan feminerkek olacam yetti nedir bu kızlardan çektiğim ya alla alla. E-Mail: [email protected] | ICQ: 124744 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TiReSiAs Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Allah kabul etsin arkadaşlar... (her ne kadar ben de tutmasam da -ki bunu tartışmayacağım- tutanlara saygım sonsuz) ayrıca @dynamick: +1 (ben de aç kalıorum, geçmiş olsun ayrıca) edit2: !kadıköy de iftar vakti! edit:dymamick - dynamick [signature][hline]Mübarek Sazan - given by BabacumMostors AR-GE (araştırma geliştirme) [Bu mesaj TiReSiAs tarafından 15 Ekim 2004 18:32 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj TiReSiAs tarafından 15 Ekim 2004 18:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 said: Sailor, 15 Ekim 2004 18:01 tarihinde demiş ki: bak şimdi İslam'a inanan biri için zaten o yapılması istenen bir görevdir yapar. Zaten insanın kendisine zarar vermesini yasaklamış, her türlü yönden insanı daha iyiye götürmeyi amaçlayan Allah, neden insana zararlı olan birşeyi şart koşsun? ha dersin ki ben zaten bunlara inanmıyorum, o zaman işin bilimsel yönüne bakmak lazım. çünkü bilim İslam'ı destekler. ben de zaten gazetedeki habere göre (doktorun biir yazmış) bir çok faydası var vücuda oruç tutmanın ama düzgün şekilde yapılırsa. aklımda kalanlar bir vücudun yağ dengesini düzenliyor ve kolestrolü azaltıyor gibi birşeyler yazıyor.. bunun gibi birkaç başlık vardı işte. Oha fason doktor =) Edik : Nedenini de açıklayayım. Kilo vermek istesen de, almak istesen de veya formunu korumak istesen de, düzenli yemen şarttır. Bir dietisyen veya işini bilen bir doktor sana ilk bunu söyler. Açlık anında vücut yemek bekler. Bulamayınca, vücutta depo edilen enerji kaynaklarından yakmaya başlar. Saatler sonra, açlığa uyum sağlayan vücuda, birden yemek girer, normal yediğiniz miktarda yediğinizi varsayıyorum burda (ki genelde daha çok yenir.). Vücut açlık durumuna uyum sağlamış olduğu için, yenilen yemeğin büyük bir bölümü depo edilir. Daha az sindirilmiş besin kullanılır, vücut metabolizması düşürülerek açlığa uyum sağlanmaya çalışılır. Yani böylece hem halsiz olursunuz, hem hastalığa açık olursunuz, hem de normal miktarda yeseniz bile kilo alırsınız. Doktor açıklamasıdır, sıkma değildir. Edik 2 : İşin dini boyutu daha farklıdır tabiki. Allah'ın bir bildiği vardır diyip yapacak inanan kişi tabiki. Saygımız sonsuz, umarım Allah kabul eder.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) [Bu mesaj Penthesilea tarafından 15 Ekim 2004 18:48 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Penthesilea tarafından 15 Ekim 2004 18:49 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 açtım orucu,tüm tutanları allah kabul etsin,tutmayanlarıda nasip etsin :P[signature][hline]shinsetsu desu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 said: Saeros, 15 Ekim 2004 18:27 tarihinde demiş ki: çevremde kimse yok oruç tutan. hal böyle olunca evde tek başıma pizza pizza - combo menüyle iftar açıcam. *!duygu sömürüsü yapar* paso karar degi$tirdin bea olm en son koca bi bardak suyla açdım dedin ama :-p[signature][hline]|êvêrythìñg thãt hãs ã bêgìñìñg has ãn êñd| Bonecrusher, 30 Ağustos 2004 03:13 tarihinde frp oynarken demiş ki: abi gobline espri yapsam ben, gülmekten yerlerde yatsa, o sırada vursam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
YSidiousY Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 olm orucu kantinleri boşalttığı için çok sewiorum sıra beklemioz artık[signature][hline]Prima, Quae vitam dedit,hora carpsit Nascantes morimur,finisque ab orgine Uzaylıda olsa,insan insandır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 said: Saeros, 15 Ekim 2004 18:27 tarihinde demiş ki: çevremde kimse yok oruç tutan. hal böyle olunca evde tek başıma pizza pizza - combo menüyle iftar açıcam. *!duygu sömürüsü yapar* Ulen şimdi gördüm. MEMLEKET HASRETİ ÇEKİYOM HÜLEYN. ÖZLEDİM PİZZA PİZZA COMBO MENULERİNİ AAAAH AH. DİPDİP DE SÜPERDİ. Okulda 2 günde bir akşamları etütten sonra 10 gibi falan sipariş eder, yatakhanede alem yapardık. 10-15 tane combo veya dipdip söylerdik. Giderdik birimizin odaya. Playstation, FRP, risk başına otururduk, sohbet ederdik teeey teey.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
athea Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 konu kalmasa bokunuzla kavga ediceksiniz ne acaip insanlarsiniz... uzatmayiniz, kavga kiyamet okumaktan bana fenalik geldi bu forumlarda. herkesin kendince bi takim memnun veya memnunsuz oldugu seyler olucaktir tabi ki. size oruc tutmayan birinin bakis acisindan ornek verim: mesela oruc tutmayanlar genel tutum ve ruh halinden rahatsiz olurlar genelde ramazanda. sigara icersin veya bisi yersin sokakta, dovecek gibi bakarlar. sanki herkes oruc tutmak zorundaymis da tutulmayanlari az sonra zebaniler gelip goturucekmis gibi. isler falan aksar hemen ramazan geldi mi. iftardan sonra kimseyi bulamassin ofisinde, onemli isin vardir gucun vardir, muhattabin sen is kasarken iftar keyfindedir. insanlarda gun boyunca bi rehavet, acliktan susuzluktan milletin calisma sevki kalmaz zaten. ha saglikliymis bilmemneymis, nasi adam gibi yapilir tutulur bilmem benim pek alakam yok bu mevzularla ama benim gordugum sagliktan cok sagliksiz bi manzara. butun gun calisirken bisi yemeyip enerjisiz ruh gibi dolasip, aksam ne bulursa yiyip sisip yatmak cok saglikli bisi degil bence. ve hic de ole kimseyi hem oruc tutup hem saglikli, enerjisinden bisi kaybetmemis sekilde dolanirken gormedim ben... ozetle, oruc tutan kadar tutmayan da var. ramazan doneminde butun sehrin oruc tutanlar icin ayarli sekilde duzenlenmesine kilim. irade isi bilmemne derler, al madem o zaman sana iradenin sinanmasi icin en guzel firsat... bakalim sokakta bisi yiip icen gorunce sinirine hakim olabilio musun, bakalim acken de hosgoru duzeyin en keyifli halinle ayni mi. saldirmayin hemen oruc tutmayana. herkesin olayi kendine. lutfen biraz saygi, biraz edep... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 ki$ilerin oruç tutup tutmaması allah ile onların arasında ba$kası sen niye tutmuyorsun diye karı$amaz. p.s:din kültür öğrt. bugün böyle dedi ve acayip ho$uma gitti fikir olarak :)[signature][hline]|êvêrythìñg thãt hãs ã bêgìñìñg has ãn êñd| Bonecrusher, 30 Ağustos 2004 03:13 tarihinde frp oynarken demiş ki: abi gobline espri yapsam ben, gülmekten yerlerde yatsa, o sırada vursam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
orhanozkara Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 bişiler yazardım ama iftardan sonra ilk sigara olarak camel içince adamın kafa güzel oluyo bee :-)[signature][hline]Derin Bir Uykudayım Benden Olmayanlara Karşı... Kim Uyandırırsa Beni Tadacaktır Gün Batımı Lanetimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadButcher Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Hehe o Allahla kul arasında olayı Türkiyede uygulamada malesef tutmuyor. :D Herkes bunu söyler herkes bir diğerine içinden söverek bakar.[signature][hline]"Story of SadButcher" horacegoesskiing, 19 December 2003 13:31 tarihinde demiş ki: ...zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 yok ben ba$kasının oruç tutmasını,tutmamasını hiç takmıyorum walla :) adam yanımda istediğini yesin bi$i demem de su içerse derim :)[signature][hline]|êvêrythìñg thãt hãs ã bêgìñìñg has ãn êñd| Bonecrusher, 30 Ağustos 2004 03:13 tarihinde frp oynarken demiş ki: abi gobline espri yapsam ben, gülmekten yerlerde yatsa, o sırada vursam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jinni Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Ramazanda oruç tutmayanlara değil de oruç tutmayanlara kızanlara çok kızarım. Müslüman olan kişi orucu sevap için tutar yahu.. Sen sevaba giriyorsun, karşındaki yemek yerse ve sen de ona özenirsen ve yine de nefsine hakim olup ona kızmaz ve hoş görürsen al işte daha çok sevap. Bence oruçluların, karşılarında yemek yiyip de sevaplarını arttıranlara müteşekkir olması icab eder. :) Bence tabii... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Valla benim çok arkadaşım var oruç tutan, adam bizle gelirdi geceleri mesela içki içmezdi o ramazanda, biz içerdik gayet de eğlenirdi bizle.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 evet zaten kimseye neden oruç tutmuyorsun denmemeli. ama sonuçta tutmayanların da belli bir hoşgörüyle davranması lazım, aynı tutanların yapması gibi. mesela okulda yemek yiyeceksen kantinden dışarda yeme. bu çok mu zor olur yani? zaten oruçlu adam kantine gitmez. ama en uyuz olduklarım ise bunlarla dalga geçenler. üni.de vardı bugün de öyle tipler. "vay oruç tutuyoruz, ha?" , ya bi kere tutuyosam/tutuyosan BANANE? ha bi de bu sözden şu anlaşılıyor gibi: benim aslında dinle minle işim olmaz ama işte yaptık bği hata oruç tuttuk. ya da gelip sorarlar oruç tutuyomusun diye. ne var yani sınıfı ikiye mi ayıralım tutanlar tutmayanlar diye? tutmuyorsan, ne tutanları aşağılarsın (yaptıkları şeyi) ne de onları özendirirsin. ha ama sokakta yürürken yemek yiyen birisini görsem bana bişi olmaz açıkçası. sinirli sinirli de bakmam.bakılmamalı da.. ha sen gelir de gözümün içine girersen kızarım ama. bu şey gibi birşey, sigara içilmeyen yerde sigara içilmesi gibi.[signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle | Oasis Forum Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Flea- Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 hayırlı felan deel resmen tamamen zararlı orucu8n mantıgını anlamıyorum bi turlu yane bole kendimi tutmaktır acın halinden anamaktır olmuyo ya iftar bi geliyo haydara diye 3 kişilik yemek yiyip sonra olu bocek gibi yan dusuyorum ya az yemeliyim iftarda artık olmaz boler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deli333 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Allah kabul etsin arkadaşlar.[signature][hline]$aban matrix Revolutions Deli333 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 said: Sailor, 15 Ekim 2004 19:25 tarihinde demiş ki: evet zaten kimseye neden oruç tutmuyorsun denmemeli. ama sonuçta tutmayanların da belli bir hoşgörüyle davranması lazım, aynı tutanların yapması gibi. mesela okulda yemek yiyeceksen kantinden dışarda yeme. bu çok mu zor olur yani? zaten oruçlu adam kantine gitmez. ama en uyuz olduklarım ise bunlarla dalga geçenler. üni.de vardı bugün de öyle tipler. "vay oruç tutuyoruz, ha?" , ya bi kere tutuyosam/tutuyosan BANANE? ha bi de bu sözden şu anlaşılıyor gibi: benim aslında dinle minle işim olmaz ama işte yaptık bği hata oruç tuttuk. ya da gelip sorarlar oruç tutuyomusun diye. ne var yani sınıfı ikiye mi ayıralım tutanlar tutmayanlar diye? tutmuyorsan, ne tutanları aşağılarsın (yaptıkları şeyi) ne de onları özendirirsin. ha ama sokakta yürürken yemek yiyen birisini görsem bana bişi olmaz açıkçası. sinirli sinirli de bakmam.bakılmamalı da.. ha sen gelir de gözümün içine girersen kızarım ama. bu şey gibi birşey, sigara içilmeyen yerde sigara içilmesi gibi. Abi çok doğal olarak saygı duyulması lazım. Ama sen kimseye gidip de, ben oruç tutuyorum, lütfen kantinden çıkma diyemezsin. Kasıtlı olarak yapana sopa atmak makbuldur, ama norml davranışlar içinde yemek yiyen bir adama, "Git canımızı çektirme" demek yanlış yani. Hiç tutmadım, hak veriyorum, heralde çok felaket bişidir tüm gün aç kalmak, ama bu senin kendi rızanla yaptığın bişi sonuçta.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Mesela saat 18.10 gibi cıktım dısarı kampüse cıkacam saat 19 da dersim vardı normalde 15-20 dk da kampüste olurum erken cıktım geç kalırım hani minibüs yakalayamam diye ( 10 dk da bi geçiyor) bekle bekle gelen yok tam duraga dogru yürüyüm dedim (15dk uzakta) bitane geçti el kol işareti yaptım adam canavar gibi gazladı iplemedi peşinden 5 dk sonra bitane daha geldi onada işaret ettim oda almıyorum kardşeim diye bastı ulan sakat diz le hızlı hızlı geç kalacam diye yürüyorum duraga dogru fln en sonunda geldim saat 18.30 duraktayım 2 kişi minibüsteyis 15 dk bekledik kimse glemiyo sonra 7-8 ogrenci daha bindi minibüse şöför hala yok derken saat oldu 18.55 adam geldi cıktık yola kampüse cıktık elalem oruç fln ayagı dersi alan 55-60 kişi varsa sınıfta 25 kişi anca var zaten 19.30 da başladı ders lol bütün hayat oruç a endeksi hale geldi misal simdi liseler açılır ilk gün servisler ogrenciler yolları tıkar herkes gıcık olur forumda yazar işte of gene trafik çilesi başladı diye al kardeşim aynısı geçerli iftar saatine 30 dk kala yolların hali ne oyle ? ne farkı var birinde oku ( ki kuran ın ilk emridir) dierinde orucu aç 2 si içinde alt üst oluyo bütün düzen şimdi ulaştırma benim sosyal hakkım degil mi? belediye benim oturdugum güzargaha otobüs koymamış minibüs var bende bu sekilde kampüse ulaşmam gerek degil mi? peki iftar saati hangi minibüse geliyor ise onun görev alması gerekmez mi? banane adamın orucunu açmasını beklemekten onun orucu beklerken kaybettigimiz zaman çok mu değersiz? sonra ramazan ayında feci bi şekilde hurmaydı bilmemneydi tüketimi oluyor neymiş kutsal yiyecek mi lol ya arap yarımadasında hurmadan başka bişi yetişmiyor adamlarda bunna açalım orucu demişler vaktinde sonra o yiyecek gelmiş bizim iftar sofralarının aranılan süsü olmuş kilosu bilmem kaç milyondan(8m-15m diye...) satıyorlar gün boyu yemedik hani hıncını simdi cıkaralım diyede yedigin önünde yemedigin arkanda iftar sofrası kuruluyor açıkçası pek de sağlıklı olmuyor hani? işte vaktinde din bilgisi dersinde derlerdi oruç tutmak vücut için son derece yararlı birşeydir. bütün sene yorulan mide ramazan ayında oruç tuttugunuzda dinlenir ve daha sağlıklı olmakla birlikte iradeyi de kuvvetlendirir. :) iradesi kuvvetli milletimi yerim ben okulda hocasından dayak yer sesi cıkmaz ağlar sızlar bikere aklına gelmez şikayet etmek sesini cıkartmak camiye gider salak bi imam ağzından köpükler cıkarak vaaz veriyor bu gavur milleti diye başlayan cümleler kuruyor saçma sapan her seye laf yetiştiriyor laikliğe bile dil uzatıyor ama adam din adamı ya hani bildigi vardır bi tane kişide cıkıp demiyor hoca sen neyden bahsediyorsun diye? niye desin? çarpılır alimallah ( hani Allah çarpmaz etraftakiler çarpar) Daha bir çok şey yazılabilir bu konuda. Neticeye gelelim din Allah la Kul arasında olan birşeydir. Bunun propogandasını yapmak(baskası oruç tutmuyorsa adama pis pis bakmak) , vay sen içki içiyorsun kafirsin diye sataşmalarda bulunmak falan saçmalıgın daniskasıdır. Önce oku sonra kafanı çalıştır Allah zaten görecektir yaptıklarını. Merak etme sadece oruç tutarken veya namaz kılarken değil her daim seni görüyor O.[signature][hline]regrubmah retsamdnarG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shagrath Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 çok saol açtık anca paticimize bakabıldık herkesın ramazan bayramını kutlarım[signature][hline]tavuklar çiçek açmış poğaça nerede madem yuzme bılmıyodun niye çıktın ağaca? 23/7/2004 13:49 GMT +2 de şero demişki İki kedi tanırım birisi Türk Şerafettin biriside Gavur Garfield. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver122 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 said: DynamicK, 15 Ekim 2004 17:34 tarihinde demiş ki: oruç tutmayannarı düşünen yok bütün sakaria iftara endexli hayat duruyo bitane restoran-dönerci vs açık degil pek bi hayırlı cnm ne demessiniz resmi bi dini yokmuş ülkenin lol bal gibi islam ülkesi şeriat da gelsin tamamdır bugun haberleri izlerken almayadaki bir parti ismi dikkatimi çekti "Hristiyan demokrat parti" o zman almanyayı şeriat basacak veya geçen yıl yunanistanda iktidar işbaşı yaparken papazla birlikte dualar ediyorlardı eywah laiklik elden gidiyor türkiyede: müslüman demokrat parti, diyanet bakanı ülkenin geleceğinin ii olması için dua etti, medyanın yazabilceklerini düşünmek bile istemiyorum,nede olsa özgür bir ülkee yaşıyoruz bence bu ülkede oruç tutanların sayısı daha fazla ve ticari müsesselerde bunu hesaba katarak ona göre davranıyor ona bakarsan bu ülkenin çok büyük bir yüzdesi Müslüman ama onları düşünüp cuma namazını kılmaları gerektiğini düşünen hiç kimse yok; kastım okularda olsun resmi dairelerde olsun hiç değilse haftanın bir günü öğlen tatiline denk gelen kısmı bu ibadet için çok rahat düzenlenebilinir isteyen Allah rızası için orucunu tutar isteyende, isteyende tutmaz sevabıda günahıda kişiye aittir. şunuda düşünmek laızm taam oruç tutmak farz peki 5 vakit namaz kılmak farz değilmi? günah açısından bi farkı yok bugun oruç tutunların tutmayanları günahkar ilan etmesi gibi bir hakkı olmadığı gibi kendinide düşünmeden başkalarına laf atmasının hiç bi hakkı yoktur uzun lafın kısası bu Ramazan ayı tüm islam alemi için hayırlı olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2004 said: forgiver122, 15 Ekim 2004 21:09 tarihinde demiş ki: said: DynamicK, 15 Ekim 2004 17:34 tarihinde demiş ki: oruç tutmayannarı düşünen yok bütün sakaria iftara endexli hayat duruyo bitane restoran-dönerci vs açık degil pek bi hayırlı cnm ne demessiniz resmi bi dini yokmuş ülkenin lol bal gibi islam ülkesi şeriat da gelsin tamamdır bugun haberleri izlerken almayadaki bir parti ismi dikkatimi çekti "Hristiyan demokrat parti" o zman almanyayı şeriat basacak veya geçen yıl yunanistanda iktidar işbaşı yaparken papazla birlikte dualar ediyorlardı eywah laiklik elden gidiyor türkiyede: müslüman demokrat parti, diyanet bakanı ülkenin geleceğinin ii olması için dua etti, medyanın yazabilceklerini düşünmek bile istemiyorum,nede olsa özgür bir ülkee yaşıyoruz ben xx partisi başa geldi o yüzden şeriat olacak gibi bişi söylemedim benim mesajımı quote ettiginde yaptıgın yorum bu yonde olmuş yanlış. islam ülkesinde yaşantı dine göre düzenlenir yani herseyin saati yolu yordamı namazdır,oruçtur .. fakat bu düzenleme bizde yok iken bi anda ramazan ayı geldiginde kişilerin kendi zevklerine göre kararlar alması benim günlük işlerimi aksatıyor sa orda durman gerek. Oruç tutana saygı gösterin derken kolay nede olsa -arkana kos koca milyonlarca inananı olan bir dini almışsın demi rahatsın fikir üretmekte sıkışsan bile destek çıkan onlarca insan olur- peki oruç tutmayaan gösterilecek saygı nerede? nerede eşitlik?[signature][hline]regrubmah retsamdnarG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar