elazulruby Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Kısa bir zaman içerisinde İtalya'ya gitmeyi planlıyorum. Daha önce burada Fransa için bir başlık açmıştım ve baya da yardımcı olanlar olmuştu. Normalde artık schengen vizesi alma konusunda baya da bir tecrübe kazandım ama bu sefer bir kaç eksik belge vermek zorunda kalacağım: Kendi adıma ait bir hesabım olmayacak ve sadece ailemin bana vereceği parayı kullanacağım ve paramı nakit olarak götüreceğimden dolayı, ailemin bana verdiği parayı da kendi adıma ait bir hesapta gösteremeyeceğim. Kısacası tek umudum, ailemin hesap dökümlerini ve hesaplarındaki parayı gösterip, harcamalarımı karşıladıklarına dair de onların imzası olan bir kağıt götüreceğim. Normalde böyle yapıp götürdüğümde geçen sefer, Fransa vizemi almıştım ama yanında da kendi hesabımda bulunan minik bir miktar (700 euro kadar) kadar parayı gösteren hesap cüzdanımın da fotokopisini götürmüştüm. Şimdi bu hesap cüzdanının yokluğundan dolayı ne kadar büyük bir problem çıkar ve bir yerde okuduğum bir yazıya göre, velilerimin imzaladığı o kağıttaki imzaların velielerime ait olduğunu gösteren, noterden alınmış bir imza beyannamesi lazımmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Ailenden alacağın parayı kendi hesabına yatırıp hesap dökümü alıp giderken parayı çeksen(eğer nakit götürüceksen hepsini) olmaz mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elazulruby Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Öyle de yapabilirim diye düşündüm. Ama bunu yapabilmek için öncelikle parayı ailemin hesabından çekerken bankaya ödeyeceğim hesap işlemleri, sonra kendi hesabıma yatırırken ve kendi hesabımdan çekerken ve sonra tekrar o parayı tekrardan ailemin hesabına yatıracağım hesap işlemi ücretlerinin olduğunu düşünürsek. Az bir miktar olmamakla beraber zaten belge toplamak o kadar zor bir işlemken de bir de bununla uğraşmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 abi para çekip yatırırken işlem ücreti alınmıyor ki? ha ailene önce sana maddi destek sağlayacaklarına dair not yazdırıp daha sonra noterden imza beyannamesi almak daha kolay diyorsan bilemem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elazulruby Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Alınmaz mı abi, geçen sefer de aynı işlemleri yaptım her yaptığın işlemde 2.5 euro kadar (lira da değil) bir miktar kesiliyor. Hem de her yaptığın bu işlemlerin içine parayı yatırdığın zaman bile dahil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 ailenin veya senin hesabın yurtdışındaki bir bankada mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 vadeli döviz hesabıdır belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elazulruby Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Yok, Türkiye'deki bir hesapta. Vadeli vadeli hem de döviz evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 hee hiç vadeli döviz hesabım olmadığı için bilmiyorum sfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 kendine ait kredi kartın varsa, ekstresini götür limit 1 milyar civarı ise ailenin hesap dökümleri ve garantörlük belgeleri ile rahatlıkla alırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2012 Ha bir de, italya vizelerini genelde idata veriyor olması lazım yanlış hatırlamıyorsam, onlar zaten eksik evrak varsa, su var mı bu var mı o da olur felan şeklinde takılıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elazulruby Mesaj tarihi: Ocak 31, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2012 Bu ayın 18ine alsam, o zamana kadar çıkar mı vize 2-3 gün içinde başvurduğumda? Bir de idata'dan randevu almaya gerek var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elazulruby Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2012 Bugün idata aradı, tekrardan maaş bordrosunu istediler ve bu sefer bankanın imza sirküleriyle beraber. Vakıfbank imza sirküleri veriyor mu ki? Devlet bankalarından imza sirküleri istemek, Jim Morrison'ı mezarından kaldırıp imza istemekten daha zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elazulruby Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2012 Yine İtalya vize başvurusu yaptım da, bir hata yapmış olabilirim. Bu sene öğrenciliğimin son senesi ve bu öğrenci belgemde de gösteriliyor. Çok fazla İtalya'ya gider olduğumdan dolayı, 1 haftalık tatilim için ne kadarlık vize istiyorsunuz kısmına 1 yıl yazdım - tekrardan vize başvurusunda bulunmamak için. İtalya konsolosluğu, öğrenciliğim bittiği için, 1 yıllık vizeyi kabul etmezse - 1 yıl derken, multi giriş çıkışlı 3 ay olur o - 1 haftalık bile vermemesi söz konusu olabilir mi? Direkt kesip atarlar mı böyle bir durumda yoksa çağırırlar mı? Normalde geçen sefer vizeyi kabul ettikleri belgelerin hepsini götürdüm çünkü. Bu arada pasaportlarımda bol bol schengen vizesi vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2012 en fazla verecekleri kadar verirler bütün başvuruyu reddetmezler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar