Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İtalya Vizesi

elazulruby

Öne çıkan mesajlar

Kısa bir zaman içerisinde İtalya'ya gitmeyi planlıyorum. Daha önce burada Fransa için bir başlık açmıştım ve baya da yardımcı olanlar olmuştu. Normalde artık schengen vizesi alma konusunda baya da bir tecrübe kazandım ama bu sefer bir kaç eksik belge vermek zorunda kalacağım: Kendi adıma ait bir hesabım olmayacak ve sadece ailemin bana vereceği parayı kullanacağım ve paramı nakit olarak götüreceğimden dolayı, ailemin bana verdiği parayı da kendi adıma ait bir hesapta gösteremeyeceğim. Kısacası tek umudum, ailemin hesap dökümlerini ve hesaplarındaki parayı gösterip, harcamalarımı karşıladıklarına dair de onların imzası olan bir kağıt götüreceğim. Normalde böyle yapıp götürdüğümde geçen sefer, Fransa vizemi almıştım ama yanında da kendi hesabımda bulunan minik bir miktar (700 euro kadar) kadar parayı gösteren hesap cüzdanımın da fotokopisini götürmüştüm. Şimdi bu hesap cüzdanının yokluğundan dolayı ne kadar büyük bir problem çıkar ve bir yerde okuduğum bir yazıya göre, velilerimin imzaladığı o kağıttaki imzaların velielerime ait olduğunu gösteren, noterden alınmış bir imza beyannamesi lazımmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle de yapabilirim diye düşündüm. Ama bunu yapabilmek için öncelikle parayı ailemin hesabından çekerken bankaya ödeyeceğim hesap işlemleri, sonra kendi hesabıma yatırırken ve kendi hesabımdan çekerken ve sonra tekrar o parayı tekrardan ailemin hesabına yatıracağım hesap işlemi ücretlerinin olduğunu düşünürsek. Az bir miktar olmamakla beraber zaten belge toplamak o kadar zor bir işlemken de bir de bununla uğraşmak.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
Yine İtalya vize başvurusu yaptım da, bir hata yapmış olabilirim. Bu sene öğrenciliğimin son senesi ve bu öğrenci belgemde de gösteriliyor. Çok fazla İtalya'ya gider olduğumdan dolayı, 1 haftalık tatilim için ne kadarlık vize istiyorsunuz kısmına 1 yıl yazdım - tekrardan vize başvurusunda bulunmamak için. İtalya konsolosluğu, öğrenciliğim bittiği için, 1 yıllık vizeyi kabul etmezse - 1 yıl derken, multi giriş çıkışlı 3 ay olur o - 1 haftalık bile vermemesi söz konusu olabilir mi? Direkt kesip atarlar mı böyle bir durumda yoksa çağırırlar mı? Normalde geçen sefer vizeyi kabul ettikleri belgelerin hepsini götürdüm çünkü.

Bu arada pasaportlarımda bol bol schengen vizesi vardı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...