Lopeth Mesaj tarihi: Ocak 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2012 yeşil bir kart veriyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Ocak 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2012 onu anladık da nasıl alıyorsun? ne gerekiyor falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ocak 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2012 yeşil karta başvurman gerekiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Ocak 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2012 çok sağol yaa. dünya üzerinde başvuru tabanlı olmayan herhangi bir şey var mı acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 avustralya veya kanada da iş bulur muyum yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 buursun bulurç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Bende senin durumundaydım 2009 da Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama bitirdim önce Almanya ya gitmeye çalıştım. Tüm belgelerim hazırdı sadece Almanca bilmediğim için onay alamadım. Halbuki orada Almanca kursuna kayıt yaptırmıştım. Neyse ondan sonra İngiltere ye gideyim lisans tamamlarım olayına girdim. 6 aylık bir dil kursuna kayıt yaptırdım. Dil kursu bitince de IELTS e girmeden döndüm Türkiye ye. Yani kursun başlamasıydı bitmesiydi toplamda 7-8 ay Londra da kalmış birisi olarak tecrübelerim şunlar: - Her şey den önce Türkiye de bir konuda başarılı olman. Bir şeyleri başarmış olman gerek. Belli bir seviyede olman gerek ki yurt dışında bulunmanın avantajlarını ancak o şekilde edinebilirsin. - Şimdi senin durumuna göre sende benim gibi ön lisans mezunusun. Bunun kötü bir yanı yok tabi ki ön lisans mezunu olarak kurumsal şirketler de çalışmayı bekleme. Neyse o ayrı konu. Böyle bir düşüncen varsa mutlaka lisansa tamamlaman gerek eğitimini. Yok ben direk iş hayatına atılacağım diyorsan alanında çok başarılı olman ve girişimci özelliğinin olması gerek. - Yurt dışında eğitim almak önemli bir şey ama her okul da Oxford, Cambridge, LSE, MIT, Stanford veya Harvard değil. Zaten başarılı bir öğrenci olan insanların yurt dışında eğitimi düşünmesi gerek. Yoksa adı yurt dışı olsun çamurdan olsun diyorsan benim gördüğüm gibi Londra nın göbeğinde dershaneden kötü binaların içinde öğrenci turist mantığında yolarlar adamı. - Amaç yabancı dil öğrenmekse öncelikle tek eksiğinin konuşma olmuş olması gerek. Konuşmaya gelene kadar yazma, dinleme ve okuma anlamında gayet başarılı olman gerek. Öbür türlü yurt dışında verim alamazsın. Yurt dışında dil eğitimi alırken kendini tamamen konuşmaya verebilmen için yapman gerek bunları. - Özellikle İngilizce konusunda bence Güney Afrikayı düşünebilirsin. İngiltere düşünüyorsan Londra en son tercihin olsun. - Çalışma konusuna gelince nitelik çok önemli. Belirli bir mesleğe hakimsen iş bulunabilir. Fakat onun dışında hizmet sektöründe çalışırsın arkadaşların dediği gibi. O tarz bir iş bulabilmek bile şansa bakıyor tamamen. - Sonuç olarak dil konusunu hallettin. İş konusunu da hallettin. O zaman yurt dışında bulunmanın avantajlarını toplayabilirsin. Genelde yurt dışında okumaya zengin ailelerin çocukları gider bu doğrudur. Onun dışın da hem okuyup hem çalışan insanlar da çok fazladır. Yurt dışında yaşamak çok ayrı kısa süreli gezmek görmek çok ayrı. Yani sonuç olarak benim tecrübeme göre yurt dışına gidilecekse eğitim için. O mesaiye değecek okulların yıllık ücretleri genelde 15-30 bin $ arası. Sende hem hizmet sektöründe çalışıp hemde bu parayı çıkaramazsın ki genelde hizmet sektöründe çalışıp hem okuyup hem çalışan adamlar üniversiteye değil de 2 yıllık collegelere gidiyorlar. Eğitim masrafı da böylelikle 7-12 bin$ arasına iniyor. Tabi bu collegelerde lisans veren bölümlerde mevcut bunlarda bir üniversite ile anlaşıp oranın diplomasını veriyorlar sana. Tıpkı Açık öğretim gibi düşün. Bana soracak olursan eğitim düşünüyorsan Türkiye de bir lisans bitir direk iş hayatına atılmayı düşünüyorsan onu yap ikisini birden yapmak istiyorsan benim gibi açık öğretime kayıt ol oradan bitir iyi kötü lisansını al. Ondan sonra duruma göre ne yapacağına karar verirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tarkandakiahtapot Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 iyi oldu yazman. oldukça doyurucu bir post olmuş. ben henüz bitirmedim okulu. aöf ile lisansa tamamlamayı düşünüyordum aslında hep. dgs ile geçerim belki 4 yıla dicem de bayağı zor diyorlar o işe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2012 her liselinin hayali Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar