Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Havaalani ve Ilac


Frantic

Öne çıkan mesajlar

Bir kere mühim bir şeyse hastalığı ve raporu yoksa uçamama ihtimali de var. Sara hastası, kalp ya da vücudunun herhangi bir yerinden operasyon geçiren hastalar gibi. Hastalığına göre değişen şeyler bunlar. Bir şekilde bunları uçağa binmeden önce belirtmediysen ve uçağa binerken tutup da bunu söylersen ( o kadar enteresan yolcular da oluyor) yolcu uçmaya elverişli doktor raporu olmadığı için indirilir ve bagajı varsa uçaktan ayrılır.

İlaç işi de gümrük işinde sıkıntı çıkarsa çıkar. Dediğim gibi çok fazla ilaç götürmediğin sürece problem olmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Epic anımı anlatayım,

Türkiye'ye dönüyordum ay başında, havalimanına biraz erken gittim, beklerken başım ağrımaya başladı, yanıma da gak guk derler diye ağrı kesici vs. almamıştım.

Ha şimdi geçer ha birazdan derken pasaport kontrolünden de geçtim. Ama başağrım azalacağına gözlerimi açtırmayacak hale geldi, hatta gittim kustum vs. berbat haldeydim.

Derken 4 tane türk teyzeyi farkettim... Yanlarına gidip "ağrı kesiciniz var mı?" dedim ve 4 teyze de ellerini çantalarına daldırıp birer poşet ilaç çıkarttılar. Ben o kadar ilacın reçeteli olarak bir kişiye verileceğini hiç sanmıyorum, nitekim günde 2 kere her birini içsem karnım doyar sdfghf

Çok sıkı değil bu konudaki prosedürler bence, biraz kontrolörlerin insafına kalmış durumdalar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hangi istasyona gittiği de tabi önemli. Almanya'ya gidicek arkadaş, Amerika İngiltere gibi bir yerde özel güvenlik firması yüksek risk adıyla bagajı yükletmeyebiliyor. Almanya bu kadar işi sıkı tutmuyordur diye düşünüyorum ki bu arkadaş da çok miktarda almıcak. Tabi bir firmasına sorması lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

koy bavuluna birsey olmuyor, amerikaya her gelisimde annem cantama 3-4 kutu antibiyotik, agri kesici, grip ilaclari falan koyuyor, hatta son gelisimde arkadas turkiyeden guatr hapi istedi, onlara ilaveten bi de 250 tane falan guatr hapi sokmustum, cantamda nargile, tutun ivir zivir falan da vardi. Gumrukte acmislar, bakmislar falan. Cantanizi guvenlik gerekceleriyle kontrol etmek zorunda kaldik ama her seyi geri yerine koyduk diye de not birakmislar :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...