Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gene Askerlik Sorusu - Hava Değişimi ve Sonrası


Jeeztro

Öne çıkan mesajlar

343. dönem olarak gittim askere. Revirdeki doktor kilomu sordu ben de söyledim, zoraki olarak (başına kalırmışım) Ankara' ya sevk etti beni. Zonguldak' da jandarmayım bu arada. Neyse oradan bana 45 gün hava değişimi verdiler ( o da zorla, millet istemez ben yalvardım verme diye verdi). Epeydir evdeyim 1 ay oldu herhalde, haliyle kilo aldım. Askerde 6 kilo vermiştim, hepsini şimdi geri aldım fazlasıyla. Geri veremiyorum yani olmuyor spordur, diettir vs deniyorum pek başarılı olamadım. Hayatım boyunca kiloluydum zaten, hani askerden kaçayım yemek yiyim durumu yok. Zaten ilk muayenede yalan söylemiştim sırf askere gitmek için. Deli misin niye zorladın diyen varsa, evlenicem kısmetse ve seneye gel muhabbeti çekmek istemedim. Neyse efendim sorunlarım şurda başlıyor.

Ben 4 şubatta şubeye gideceğim, ve beni tekrar hastaneye göndericeklermiş kontrol için. Şimdi 114 tüm bana hava değişimi verdiklerinde, muhtemelen 116'ya çıkmışımdır eski kiloma. Nolurcak peki şimdi ? Doktor bana sorarsa gitmek istiyorum diyeceğim tabi de Ankara' daki dallama sormadı. Zorla gönderdi eve.

Benim sonum ne olur eğer doktor sormazsa fikrimi? Gene mi hava değişimi verir (biliyorum 45ten sonrası askerlikten sayılmıyor). Kaç kere hava değişimi verebilir ?

Seneye gel der mi?

Çürük vermeye razı olur mu ? (inb4 flames- ben istemiyorum 5 defa da hava değişmi almak istemiyorum tabiki. Ehliyet yok birşey yok) E bi de evlenicem tabi, işin ucunu göremiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi olay söyle sen şubeye gidiceksin hava değişimi süren dolmadan en erken 1 hafta önce gec gitme birliğine sevk edilmeden hallet işini hastanede 3 gün sürüyor işler (hastaneden hastaneye fark eder tabi) dahiliye ye sevk vericek şube sana gidiceksin boy kilo olcucek hemşire, doktorun yuzunu görmen zor (bu olay yine hastaneden hastaneye değişiyor, yoğunluk vs yüzünden) o boy kiloya göre yine hava değişimi alıcaksın 2. hava değişimin muhtemelen 3 ay olur kilo vermediysen. 3 ayı bitirdiğin vakit ustteki işlemleri tekrarlıyacaksın ve bir 45 gün daha verirler onun sonrasında yine ustteki işlemler tekrar heyet ve barışta ve savaşta askerliğe elverişli değildir alırsın ve biter.

Ilk 45 gün un sonunda 450 tl gibi bir hava değişimi ucreti alırsın cunku ilk 45 gün askerliktan sayılır diğerleri için herhangi bir ucret vermezler.

Tl;dr
askerliği hava değişiminde gecirirsin ve elverişli değildir raporu alırsın olur biter.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gittiğimde 119' dum, 114 kilodan hava değişimi aldım. şimdi gene aldım kiloları haliyle.

peki şey sorucam, şimdi olorin demişki 3 ay + 45 gün. bu süreyi askerliğime göre mi hesaplıyorlar ? çünkü 95 gün fln kalıyor bu hava değişimi bittiğinde.

mesela 3 ay + 3 ay + 3 ay yapmazlar di mi? askerliğimden uzun sürünme olarak soruyorum.

boyumu ankara 1.80 ölçtü kilomu da 114 bu arada.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

elverişli değildiri aldıktan sonra zayıfla bari yazıktır


hoş değil zaten bu kadar kilolu olmak da elden bir şey gelmiyor. öyle çok iştahlı, ya da ne biliyim hamur işi yiyen bi adam değilim. veremiyorum yani verirsem de zart diye geri alıyorum. günde 3 öğün yemek yediğim olmamıştır mesela.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok düşmüyorda işte, hani verecekleri hava değişimi askerliğimin kaldığı gün kadar mıdır acaba, hani 95 gün içinde istedikleri hava değişmini versinler. askerlik sürem bittiğinde (bitmesi gereken süre yani) üzerine eklemezler di mi. ne bilim 1 sene boyunca hava değişimi almam heralde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi o kısmını anladım da ben size anlatamadım.

şimdi detaylı anlatayım o zaman.

Benim şu an ki hava değişimim bittiğinde askerliğimin 95 günü kalıyor bitmesine.

Şimdi bu doktorlar bana hava değişimi verirlerse eğer gene, atıyorum 3 ay verdiler. 3 ay sonra gene gittim gene verememişim, gene 3 ay daha verirler mi ? Hani loop halinde 4-5 defa 3 ay hava değişimi dayarlar mı ? Yoksa bu adamın askerliği zaten bitmiş bu kadar hava değişimi vermeye gerek yok çürüğe ayıralım derler mi ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...