Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araba Tavsiyesi

prozzak

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Ailem için artık daha büyük, 4 çeker ve station bir araç veya jip düşünüyorum. Premium sınıfta olması şart. KM' si korkutmasın, yılı çok eski olmasın. Bakım masrafları da üzmesin isterim :)

Bütçe olarak 50 - 55k Euro filan düşünüyorum maksimum. Bu fiyatlarda premium bir arabanın burjuvasının alınmış olması gerekmekte yani ikinci el olacak.

Motor hacmi 3.0' a çıkabilir dizel için. Şehir içi kullanım çok sık olmadıgı için benzin tüketim degerlerinin şehir dışı düşük olması yeterli. Benzin veya dizel olabilir.

Opsiyonlar olaraktan şuanda asagidaki linklerdeki araçları düşünebilirim. Genel beklentilerimi düşünürseniz sizin tavsiye nelerdir?

A4 ALLROAD

a6 ALLROAD

VOLVO XC70

RR SPORT

RR VOGUE

Disco

Cayenne ( uç noktalardayım )
Sosyal ağlarda paylaş

Gecen ay volvo v70 d5 awd (cross country modeli degil, cross olan cok ucube bence) bir haftasonu hayli zaman gecirdim.

s60 dan inince dahi alet genel olarak hayli farkli ve kaliteliydi. Gerek oyuncaklar, gerek kalite hissi gerek ic hacim cok tatminkardi.

Sonra d5 in canliligi bu kasaya ragmen yinede uzucu degildi. 2.0t den sonra dahi "gidiyor" hissi mevcuttu. ustelik bunu yparken sehir ici 7.8, biraz sehir disina ciktigimizda 5.5 litre yakiyordu. Sonra sasi kullandiginizdan daha ufak bir araba kullandiginizi hissettiriyordu manevra ve yol tutus kabiliyetlerine gore. Fakat bunu yaparken verdigi tokluk hissi sabitti.

ilk defa bliss (kor nokta kontrol) ekipmanina sahip bir volvo ile sehir icinde yogun akici trafikde gittim, kafa rahatligini arar oldum.

a6 ile kiyaslayamam ama, (ki bence motor olarak hayli kiyas goturur) a4 u kendine rakip gormeyecegini rahatlikla soyleyebilirim. Genelde istenen fiyatlarina kiyaslarsak aslinda cok daha fazla edecek bir arac bence kesinlikle.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

Gecen ay volvo v70 d5 awd (cross country modeli degil, cross olan cok ucube bence) bir haftasonu hayli zaman gecirdim.

s60 dan inince dahi alet genel olarak hayli farkli ve kaliteliydi. Gerek oyuncaklar, gerek kalite hissi gerek ic hacim cok tatminkardi.

Sonra d5 in canliligi bu kasaya ragmen yinede uzucu degildi. 2.0t den sonra dahi "gidiyor" hissi mevcuttu. ustelik bunu yparken sehir ici 7.8, biraz sehir disina ciktigimizda 5.5 litre yakiyordu. Sonra sasi kullandiginizdan daha ufak bir araba kullandiginizi hissettiriyordu manevra ve yol tutus kabiliyetlerine gore. Fakat bunu yaparken verdigi tokluk hissi sabitti.

ilk defa bliss (kor nokta kontrol) ekipmanina sahip bir volvo ile sehir icinde yogun akici trafikde gittim, kafa rahatligini arar oldum.

a6 ile kiyaslayamam ama, (ki bence motor olarak hayli kiyas goturur) a4 u kendine rakip gormeyecegini rahatlikla soyleyebilirim. Genelde istenen fiyatlarina kiyaslarsak aslinda cok daha fazla edecek bir arac bence kesinlikle.

Bizimkiler XC70 seviyorlar. Benim tercihim ise Allroad lardan yana ama bakacaz artık :)
Sosyal ağlarda paylaş

kesinlikle rr vogue. 3.6 dizel olabiliyorsa olsun, olamiyorsa 3.0 dizel alip yazilimla 210hp yaparak gayet mutlu kullanilabilir.

a4 allroad cok dar içerisi
disco, guzel ama kagnı gibi, tipi de vogue varken gereksiz.
sport, tabiki guzel ama zengin piji arabasi tarzi cok oturdu uzerine. vogue da hala bi karizma var bence.
xc70 falan fuzuli. xc90in yenisi ciksa belki o olabilirdi. o da 55k dan cok yukarida olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

synthesizer said:

kesinlikle rr vogue. 3.6 dizel olabiliyorsa olsun, olamiyorsa 3.0 dizel alip yazilimla 210hp yaparak gayet mutlu kullanilabilir.

a4 allroad cok dar içerisi
disco, guzel ama kagnı gibi, tipi de vogue varken gereksiz.
sport, tabiki guzel ama zengin piji arabasi tarzi cok oturdu uzerine. vogue da hala bi karizma var bence.
xc70 falan fuzuli. xc90in yenisi ciksa belki o olabilirdi. o da 55k dan cok yukarida olurdu.

Vogue ların sık sık arıza yapması?

Bakım - Onarım masrafları filan?

Bilgi verebilirsen süper olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

A4 allroda pazarlama hilesi gibi bir araç. A6 allroad daha mantıklı bir seçim bence. Ayrıca 240HP olması gerekirken senin ilanda daha düşük gözüküyor motor gücü, neden?

Sanırım pek arazi kullanımı söz konusu değil, sadece güven hissini daha iyi vermesi ve yola hakimiyet için Jip tarzı bir araç istiyorsunuz. Ben A6 alllroad'u seviyorum. RR falan daha yüksek bakım ücreti geçirecektir diye de düşünmüyor değilim.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Degerli yorumların için teşekkür ederim. Evet agır bir arazi kullanımı olmaz anca köy yolları filan. XC70 için düşüncen nedir? Yola hakimiyet ve güven en önemli kıstas evet. Allroad u bakalım isterler mi sorup görecegiz :) 100K daki bir Allroad için peki düşüncen degişir mi? Senede yaklaşık 25k KM filan yapıyorlar. En az bir 5 - 10 sene götürsün istiyorum onları.

Teşekkürler.

paramecium said:

Selam,

A4 allroda pazarlama hilesi gibi bir araç. A6 allroad daha mantıklı bir seçim bence. Ayrıca 240HP olması gerekirken senin ilanda daha düşük gözüküyor motor gücü, neden?

Sanırım pek arazi kullanımı söz konusu değil, sadece güven hissini daha iyi vermesi ve yola hakimiyet için Jip tarzı bir araç istiyorsunuz. Ben A6 alllroad'u seviyorum. RR falan daha yüksek bakım ücreti geçirecektir diye de düşünmüyor değilim.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

2007 model A6 allroad 138bin km. Yılda yaklaşık 35bin km eder ki bu hiçbir şey. Yeter ki sendne önceki adam gibi bakmış olsun aracına. Zaten Doğuş'a götürdüyse gerekli gereksiz herşeyi değiştirirler onlar :P

Saygılar.

Teşekkürler bakalım sıra bizimkileri ikna da:)
Sosyal ağlarda paylaş

Gercek manada off road kullanilmayacaksa, RR in servisi ve problemleriyle ugrasmaya hic degmez diye dusunuyorum. Birde tdi ve D motorlarina kiyasla yakicak bir motor.

RR kullanip da suspansiyon, elektrikli donanim, kapi kilidi ve kafasina gore acilan kapanan camlar problemi cekmeyen gormedim cevremde. Gorduklerim 2009 freelander, 2008 ve 2010 vogue, 2011 sport idi. Ankara borusan dan cikip da binebildigimiz nadirdir. asdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...