Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dövme yaptirma hakkinda

-ryan-

Öne çıkan mesajlar

Bir süre önce bir arkadasimiz sormustu, günah mi degil mi? Sanirim bu bir cogunuza yeterli bilgi olacaktir. Yaptirmak sadece günah olarak tanimlanmis. Bu ne kadar dogru bir bilgi tartisilir. Oturup kuran'dan arastirmadim. Ancak abdestin kabul olmadigi dogru degildir.

İmam-ı azam ebu hanife'ye göre hanefi ve sünni mezhebindekiler için dövme yaptırmak onları her daim cenabet kılmaz.

şafii mezhebine göre ise vücuda dışarıdan zerk edilen her madde (tedavi dışında) insanı cenabet yapmaz ama gusül abdesti almasını gerektirir.

buna göre dinimiz açısından dövme yaptırmanın her daim cenabet kalmakla bir alaksı yoktur. bilhassa ilk müslümanlar da birbirlerini tanımak için kürek kemiklerine dövme yaptırmışlardır ki bu da sahabenin de dövme yaptırdığını göstermektedir.

kısacası: dinen caizdir, cenabet olunmaz. her daim cenabet kalınmaz.
1651 dövme yaptırmak ve dişlerin şeklini değiştirmek: abdullah ibn-i mesud ve ibn-i ömerden rivayet edildiğine göre resûlullah: "vücudunda dövme yaptırana ve (dövme işini) yapana, normal dişlerini (genç ve güzel görünmek) niyetiyle yontarak şeklini değiştirene ve bunu icrâ edene lânet etmiştir"[signature][hline]i have no tears, there is only pain
Sosyal ağlarda paylaş

Benım bıldıgım dovme yapınca derının ustundekı gozenekler kapanıyo ve o bolgeye su gelmıyo gıbı bısey ondanda abdest tam alınmıs sayılmıyo Ben bole duymustum yanı[signature][hline]SwZ,27 Ağustos 2004 tarihinde demişki:
Bosna'nın Mostar kenti yakınlarında hırsızlar, 13 metrelik bir metal köprüyü çaldılar. .
Sly-One,27 Ağustos 2004 tarihinde demişki:
mostar köprüsü mü

Sosyal ağlarda paylaş

din derslerinden hatırladığım kadarıyla o zamanda da kalıcı boyalar kullanılırmış ve hz muhammed kullanılmasına izin vermezmiş. zaten yazının sonuna eklemişsin, lanet ettiği söylenmiş.

(ben kısmen dini kurallar altında sebep ararım)
bunun birkaç nedeni olabilir. öncelikle biliniyor ki dövme kanser sebebidir ( kesin kanser yapar demiyorum ) ayrıca deride kalıcı tahribata yol açtığı da biliniyor. ve yapılış şekli itibariyle de bulaşıcı hastalıklara sebep olabilir.[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez.

en ince yerim bileğim..!?!
Sosyal ağlarda paylaş

isteyen dövme yaptırılsın istemeyenler de yaptırılmasın. Dövme yaptırıp yaptırmamak hakkı vardır özgürdür. Ama bunlar bize göre değil Batıl inançlarındandır. neyse isteyen varsa yaptırılsın. silinmek yoktur :P[signature][hline]Daha önce hiç görmediğin aklın sınırlarını yıkacak bir yolculuk için Paranormal sırlara açılan kapı UFO NET
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Natural_Jedi, 12 Ekim 2004 17:16 tarihinde demiş ki:
müslüman olanları ilgilendiren bir topic olduğunu belirtme ihtiyacı hissetim nedense...dinimiz lafı çok fazla kullanılmışta.

+999[signature][hline]administrator error

-oo saçını mı kestirdin çok yakışmış.
-salak salak konuşma ikimizde iğrenç göründüğümü biliyoruz...

son projem:yemek yerken ağzından ses çıkaranları öldürme derneği

progresifim progresifsin progresif

:rock::rock:
Sosyal ağlarda paylaş

@Norton_Antor: Ne diyim kardeşim? Biz dediğin zaman bütün dünyayımı içine alıyor yada tüm Paticik'i mi? Dinimiz dediğim zaman bizim dinimiz oluyor. Eğer müslüman değilsen buna dahil değilsin, öyleysen dahilsin. Ne gerek var şimdi bu tavırlara?

Sorunun müslümanlar için olduğu çok açık.

[Bu mesaj Qui tarafından 12 Ekim 2004 17:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Norton_Antor, 12 Ekim 2004 17:41 tarihinde demiş ki:
said:
Natural_Jedi, 12 Ekim 2004 17:16 tarihinde demiş ki:
müslüman olanları ilgilendiren bir topic olduğunu belirtme ihtiyacı hissetim nedense...dinimiz lafı çok fazla kullanılmışta.

+999

sanırım tek gavur ben değilim :D +999[signature][hline]|GBmod.|PAmod.|MEresimos|
|Lominadze|News|Blog|
|Mail|MSN [email protected]|icq:2135528|
Sosyal ağlarda paylaş

Dinimiz denmesinin nedeni çoğunluğun müslüman olmasıdır.
Eğer sen müslümansan toplulukta müslümansa dinimiz şeklinde belirtmekte bir sakınca yoktur.
Zira sen gayri müslüm isen ve islam dininden bahsederken "Dinimiz" dersen, çok günahtır, ömür boyu cenabet kalırsın.[signature][hline]I'd like to try to live my life again.
I'd like to see where I was going wrong.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada Islam dini, insanın kendi kendine bilerek zarar vermesini zaten günah kılan bir din.
Hala tutup dövmenin cenabetliği hakkında konuşmak biraz saçma.
Şimdi Islam dininin çelişkilerinden açılırsa konu en az 500 mesaj diyorum ben hehe.[signature][hline]I'd like to try to live my life again.
I'd like to see where I was going wrong.
Sosyal ağlarda paylaş

ya dinimiz demeyin müslümanlık yada islam deyin ne gerek var?...[signature][hline]administrator error

-oo saçını mı kestirdin çok yakışmış.
-salak salak konuşma ikimizde iğrenç göründüğümü biliyoruz...

son projem:yemek yerken ağzından ses çıkaranları öldürme derneği

progresifim progresifsin progresif

:rock::rock:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Alexi_Septimus, 12 Ekim 2004 19:01 tarihinde demiş ki:
Zira sen gayri müslüm isen ve islam dininden bahsederken "Dinimiz" dersen, çok günahtır, ömür boyu cenabet kalırsın.

PUAHAHA:D[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Alexi_Septimus, 12 Ekim 2004 19:01 tarihinde demiş ki:
Dinimiz denmesinin nedeni çoğunluğun müslüman olmasıdır.
Eğer sen müslümansan toplulukta müslümansa dinimiz şeklinde belirtmekte bir sakınca yoktur.
Zira sen gayri müslüm isen ve islam dininden bahsederken "Dinimiz" dersen, çok günahtır, ömür boyu cenabet kalırsın.

iyi de bizde cenabetlik yok :)[signature][hline]|GBmod.|PAmod.|MEresimos|
|Lominadze|News|Blog|
|Mail|MSN [email protected]|icq:2135528|
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim dinimiz müslümanlığı kabul edenlerin dini yani. Bu kelimeyi kullanırken kendininde müslüman olduğunu belirtmiş oluyo haliyle. Üstelik cevap arayan kişininde müslüman olduğunu tahmin edebiliyoruz. Kötü bişey aramaya gerek yok bence. yani hepimizin dini yada dininiz dese neyse :)
(gerçi evet dinimiz dediğinizde senin dinin ne hangi din seninki gibi bi soru gelebilir ama topicle alakalı olarak budizmden örnek verecek değil sanırım)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...