Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kolesterol Gerçeği


Lord_Argos

Öne çıkan mesajlar

Tutorials forumunda sağlıklı olduğunu idda ettiğim bir yemek tarifi vermiştim ancak bazı arkadaşlar hala kolestrol hakkında yanlış bilgiler savunduğunu farkettim.

Öncelik ile kolestrol zararlı birşey değildir besinlerden elde edilen kolestrolün bir zararı yoktur aksine kolestrol vücudumuz için çok gerekli bir maddedir.

http://www.youtube.com/watch?v=oGA_5bQhXF8&feature=related

Daha önceleri yumurtanın kolestrolü artırdığı ve bunun kalp/damar hastalıklarına sebep verdiği dile getirlmişti ancak bunun böyle olmadığı anlaşıldı hatta türk kardiyoloji derneğide bunu kabul etti.

http://www.youtube.com/watch?v=sTBLz-1FRXs&feature=player_embedded

Bu video da devamı, Masailerin hiç ot yemediklerini, çiğ süt ve etle beslendiklerini ve uzun yıllar sağlıklı şekilde yaşadıklarını, otopsilerinde koronel kalp hastalıklarına dair hiçbir iz bulunmadığı saptandığını anlatıyor. Bunun doğruluğuna inandığımı söylemek istiyorum çünkü benim dedem de antepli kebapçıydı yıllarca ve hala yemeklerini kuyruk yağı tavuk yağı ile yapıyorlar, sürekli sakatat tüketiyorlar dedem 85 yaşında ve dişçi haricinde hiç doktora gitmemiş.

http://www.youtube.com/watch?v=Mwtr9gOuf3I&feature=youtu.be&t=5m55s

Prof. Dr. Ahmet AYDIN diyorki; Koronel Kalp Hastalıkları 40 yaşında aniden orta çıkmaz, küçük yaşlarda belkide annesinin memesinden kesildi anda ortay çıkmaya başlıyor ve bu zamanla kalp hastalığına dönüşüyor. İzlemenizi öneririm. (Prof. Dr. Yavuz DİZDAR'ın tipi ve konuşması forumdan Anelor'a çok benzediğini itiraf etmeliyim ^^')

1.30 saatlik videoyu özet geçmek isterdim ancak benimde unuttuğum ve emin olmadığım kısımlar var konu sağlık olunca ezbere konuşmak istemiyorum bu sebepten videoyu izlemenizi öneririm. Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Argos neye dayanarak "Öncelik ile kolestrol zararlı birşey değildir besinlerden elde edilen kolestrolün bir zararı yoktur aksine kolestrol vücudumuz için çok gerekli bir maddedir. " gibibir cümleyi kurabildiğini sorabilir miyim? Sadece izlediğin videolar mı yoksa bu konuda bir eğitimin de var mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Archangel_ said:

türkiyede ana haber bültenleri ve kadın programlarından sağlık dinlemek mi?
denilenler ne okumadım izlemedim ama yapmayın pls


Önyargı bence şu kolestrolden bile daha büyük bir hastalık önce bilgiyi her iki karşıt taraftan dinleyerek fikir edinilebilir, yıllardan beri kolestrolün zararlarını dinledik, şimdi birtakım "profesorler" zararlı olmadığını idda etmiş. Yok kadın programları ki doktorum programını neye göre kadın programı olduğu sonucunada vardığını anlamış değilim amerikada da benzerleri var öyle kadınlara itaf falan edildiğini de sanmıyorum, kısacası karşıt yorum sunmuşlar bunu görmek istememen veya izlememek istememen veya en basidi araştırmak istememeni (buradaki yazıda bir araştırmadır) böyle bir sebebe dayandırıyorsan senin gibi doktor bir kişiliğe hiç yakıştıramadığımı itiraf etmeliyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben bunları bir takım medya maymunu olmayan "profesörler" tarafından ders olarak gördüm, yeterince bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum.
ve evet doktorum programı kadın programıdır, içinde reyting uğruna gerekli dram, genellenmiş bilgiler(ki sizi çok yanıltır, asıl tehlikeli olan ve sizi paranoyak yapacak olan budur.tıp öğrencilerinin hastalıklara çalışırken her semptomu kendilerine uyarlayıp cat scratch disease, sarı humma olduklarını düşünmeleri gibi) vs her şey vardır.
sen veya başkasının aklında soru varsa güvenebileceği ilk ağızlardan bilgi almalarını tavsiye ederim.

edit:kaldı ki videolarda geçen bilgilere dair "doğru" veya "yanlış" şeklinde bi yorum da yapmadım, okumadığımı,izlemediğimi, yalnızca buralardan duyulanlara güvenmenin sakıncalı olduğunu anlatmaya çalıştım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...