Dartanian Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Borcum silinir ama dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SOREN Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 işte onu bilemeyeceğim. o zaman gss kanunu çıkmamıştı daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 SOREN said: bu olay geçtiğimiz sene yürürlüğe girmişti. ben buradan bakmıştım kendi durumun ne olduğunu öğrenebilmek için. 50 soruda özetliyorlar. Buraya bakın ve bağlı bulunduğunuz kaymakamlığa gidip bilgi alın. http://www.sgk.gov.tr/wps/wcm/connect/91680a00-ea26-4f5b-930c-89668f6fc29b/GSS_SORU_VE_CEVAPLAR_+23_01_+2012.pdf?MOD=AJPERES&CACHEID=91680a00-ea26-4f5b-930c-89668f6fc29b Yaşadığınız yerin kaymakamlığında yaptıramıyorsunuz bu işlemleri. İkametiniz neredeyse oradan halledebiliyorsunuz. Maddi durumu uygun olan arkadaşlar için bir tavsiyem olacak. Hiç uğraşmayın genel sağlık sigortası ile. borcunuzu halledip 4/B (halk arasındaki adıyla "isteğe bağlı") yaptırın. Çünkü gss'ye para yatırdığınız zaman emekliliğinize sayılmıyor. Sağlık sigortası kapsamında oluyorsunuz sadece. Ben emekliliğime de sayılsın diye 4B yaptırdım. Arada çok ufak bir aylık prim ücreti var. Bilginiz olsun. 50 soruda niye ve nasıl silktiklerini falan açıklıyor. iyimiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SOREN Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 ya öyle diyorsun ama bizim ülkemize gelen stajyer öğrencisinden tut, göçmenine, babası ölmüş kız çocuklarına kadar aklına gelebilecek herkesi sigorta kapsamına almaya çalışıyorlar. kağıt üstünde çalışmıyor görünüyorsan problem çıkıyor işte. iyi yönleri de var ama uygulamada çok sorun çıkıyor malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 abi mantık boktan ama. sen çalışmıyosan nası ödeyeceksin ki o parayı. LAN ÇALIŞMIYORUM ELİME PARA GEÇMİYO adamlar çıkmış ayda şu kadar para vermez "zorundasın" diyo. hani isteğe bağlı bişi olsa oke. hiç problem yok. ama zorunluluk bokunu çıkarıyo olayın. benim mesela özel sağlık sigortam var. ihtiyacım yok istemiyorum ben devletin sigortasını diyemiyosun. zorla mike mike alıyolar paralarını adamlar. bu haraç değilde nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 banane abi ülkemize gelen stajyerlerden? banane gelen göçmenlerden? bu kadar da KUCAKLAYICI olmayın akü ya !!! giren masum vatandaşa öğrenciye işsize giriyor sırf dışarıya şirin gözükücem diye.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SOREN Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 bu kanunun bir benzeri fransa'da çıkmıştı yıllar önce. fransız banliyölerini ateşe vermişti fransa'da yaşayan göçmenler. türkiye'de öyle bir şey yapamazsın. sus, otur yerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 mokoko said: abi mantık boktan ama. sen çalışmıyosan nası ödeyeceksin ki o parayı. LAN ÇALIŞMIYORUM ELİME PARA GEÇMİYO adamlar çıkmış ayda şu kadar para vermez "zorundasın" diyo. hani isteğe bağlı bişi olsa oke. hiç problem yok. ama zorunluluk bokunu çıkarıyo olayın. benim mesela özel sağlık sigortam var. ihtiyacım yok istemiyorum ben devletin sigortasını diyemiyosun. zorla mike mike alıyolar paralarını adamlar. bu haraç değilde nedir? olay ne biliyor musun? "git bulaşıcılık yap git hamallık yap ya da git garsonluk yap çalış banane" mantığı. anladın mı? ama biz üniversite okuyalım yıllarca okul oku dil öğren onu yap bunu yap, iş bulama bu ülkede, sonra bunları ödemeyince git bulaşıkcılık yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 SOREN said: bu kanunun bir benzeri fransa'da çıkmıştı yıllar önce. fransız banliyölerini ateşe vermişti fransa'da yaşayan göçmenler. türkiye'de öyle bir şey yapamazsın. sus, otur yerine. sen göçmen falan mısın hayırdır? fransa'da göçmenler çoğunluk olabilir ama türkiye'de o saydığın kesimler büyük bir azınlık.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SOREN Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 değilim eskeypçiğim. bu yasa yürülüğe girdiğinde kuyruklara girip onlarca insandan hayat hikayesi dinledim. ne yapacağını bilmeyen insanlara bilgi edinebilecekleri yerleri anlattım. memlekette herkes aynı ekonomik düzeyde değil. gözünle görmeden vaziyetin ne halde olduğunu anlayamıyorsun işte. gönül ister tabi herkes refah içerisinde yaşasın ama şuraya 20-30 lira yatırıp, hastaneye gidebilen insanlar var. kavga çıkacak şimdi ya neyse... askerlik yaptığın zaman (yaptın mı bilmiyorum) daha iyi anlarsın bazı şeyleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 yahu kimsenin yapılan şeye itiraz ettiği yok. bencede gayet güzel gelir durumuna göre para ödeyip devletten hizmet almak. dediğin gibi 20 30 lira para verip her türlü tedavi vb hizmet alabilmek ztn olması gerek şey. olmaması gereken şey istemeyi zorla sistemin içine sokmaları. ben istemiyoruz devletten sigortalı olmak belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SOREN Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 bi de yeni mesaj atayım, arkada kalmasın bu yazacağım. öncekileri güncellersem gözden kaçar belki. genel sağlık sigortası kapsamında yapılan gelir testini sgk değil, kaymakamlıklardaki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları yapıyor. sgk'da işiniz hallolmuyorsa (Dartanian, sen mesela, borç çıkarmışlar sana) oralara yönlendirilirsiniz. Haberiniz olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Sağolasın tamam. Bu arada sence mantıklısı ne yapmak olur eğer silmiyoruz derlerse. Ödemek mi af falan beklemek mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Tc vatandasi olup yurt disinda yasayanlar, calisanlar TR'de sigortali olamiyorlar. Ulke sartlarinda eger sigortali olamiyorsan sirketten tC konsolosluguna muracaat edeceksiniz ve yurtdisinda calisiyorum kagidi alacaksiniz. Bilginize. Eger bu konuda titizlik gosterilmezse borc olarak birikebilirmismismismis... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poaco Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 DoruK said: Poaco said: burdan sorgulattım : https://sgk.ziraatbank.com.tr/ burdan sgk borçanmayı mı seçiyoruz? benim babadan sigorta olayı haziranda bitti gelir testi de yaptırmadım ama borç gözükmüyor gss-prim 13 yazan sanırsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ayfon Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 SOREN said: bu kanunun bir benzeri fransa'da çıkmıştı yıllar önce. fransız banliyölerini ateşe vermişti fransa'da yaşayan göçmenler. türkiye'de öyle bir şey yapamazsın. sus, otur yerine. Haklarini mi aramislar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SOREN Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Dartanian said: Sağolasın tamam. Bu arada sence mantıklısı ne yapmak olur eğer silmiyoruz derlerse. Ödemek mi af falan beklemek mi? bilgim yok o konuda. kesin bir şey söyleyemem. yanıltmayayım seni. tahmin ediyorum para istemezler senden. öğrencisin çünkü sen. annenden babandan yararlanmak hakkın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 SOREN said: değilim eskeypçiğim. bu yasa yürülüğe girdiğinde kuyruklara girip onlarca insandan hayat hikayesi dinledim. ne yapacağını bilmeyen insanlara bilgi edinebilecekleri yerleri anlattım. memlekette herkes aynı ekonomik düzeyde değil. gözünle görmeden vaziyetin ne halde olduğunu anlayamıyorsun işte. gönül ister tabi herkes refah içerisinde yaşasın ama şuraya 20-30 lira yatırıp, hastaneye gidebilen insanlar var. kavga çıkacak şimdi ya neyse... askerlik yaptığın zaman (yaptın mı bilmiyorum) daha iyi anlarsın bazı şeyleri. ne ekonomik düzeyden bahsediyorsun sen arkadaşım.. ben öğrenciyim!! benden daha kötü ekonomik düzeye dengesiz gelir düzeyine sahip bir durum daha var mıdır?(vardır abartırsanız ama yüzeysel bakın)... bak tekrar söylüyorum, eğer bir insan göçmen ise, stajyer öğrenci ise(ülkesinde de yapabilir) herşeyi göze alıp çekip gelmiştir buraya. onun buraya ayak uydurması gerekirken bizim gerizekalılar onlara ayak uyduruyor!! anladın mı? benim zoruma giden bu! ben neden yıllarca çalışmamış yatmış keyif yatmış adamın yıllarca birikmiş parasını ödeyeyim heh? neden? sen bu kadar salak olamazsın herhalde. varsa daha dramatik bir hikaye anlat da biz de senin gibi ağlayalım olur mu? askerlik yapmadım da ne öğretiyor askerde, sizi silkerlerse sesinizi çıkarmayın diye mi? hangi 20 30 lira ya anlamadım? 900+ tl lerden bahsediyoruz burda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 970 lira borcum çıktı arkadaş ya.. 970 lira! 22 yıllık hayatımda 970 liralık hastane masrafım olmamıştır buna adım gibi eminim!! (çünkü hastaneye 6 ayda 1 giderim sağlam bünyem var kolay kolay ne hasta olurum ne bişi) ülke kalkınack diye vatandaşlar çöküyor, buna ülke kalkınması ferah yaşam değil, devletin hatta hükümetin kalkınması denir. ülkede boğaz tokluğuna, görsel tokluğa yaşıyor. oraya buraya köprü cami yol yapsınlar diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SOREN Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 mokoko said: yahu kimsenin yapılan şeye itiraz ettiği yok. bencede gayet güzel gelir durumuna göre para ödeyip devletten hizmet almak. dediğin gibi 20 30 lira para verip her türlü tedavi vb hizmet alabilmek ztn olması gerek şey. olmaması gereken şey istemeyi zorla sistemin içine sokmaları. ben istemiyoruz devletten sigortalı olmak belki. evet, istememe gibi bir opsiyon yok. ben o yüzden 4B yaptırdım kendime o zaman. olacaksa tam olsun bari mantığıyla. şöyle söyliyeyim; erkekler için belirli bir yaştan sonra çalışıyor olma zorunluluğu var bu yasada. kağıt üstünde olsa bile çalışıyor olman lazım. yoksa gelir testi uyguluyorlar. bu gelir testi denen şey sadece mal varlığıyla alakalı bir olay değil. ne kadar para harcadığına, faturalarına, kredi kartlarına kadar giriyorlar. görünürde bir gelirin olmasa bile aylık harcadığın para üzerinden ve ailenin toplam malları üzerinden aylık yatırman gereken parayı belirliyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poaco Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 abi boşuna demiyolar deveyi diken insanı miken diye... durmak yok yola devam 3.395 tl miss oh. gelip evdeki boş bira şişelerini alabilirler isterse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Beyler. Borcumuzu falan nasil ogrenicez ? Internetten ogrenebilme sansim var mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SOREN Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 escape said: SOREN said: değilim eskeypçiğim. bu yasa yürülüğe girdiğinde kuyruklara girip onlarca insandan hayat hikayesi dinledim. ne yapacağını bilmeyen insanlara bilgi edinebilecekleri yerleri anlattım. memlekette herkes aynı ekonomik düzeyde değil. gözünle görmeden vaziyetin ne halde olduğunu anlayamıyorsun işte. gönül ister tabi herkes refah içerisinde yaşasın ama şuraya 20-30 lira yatırıp, hastaneye gidebilen insanlar var. kavga çıkacak şimdi ya neyse... askerlik yaptığın zaman (yaptın mı bilmiyorum) daha iyi anlarsın bazı şeyleri. ne ekonomik düzeyden bahsediyorsun sen arkadaşım.. ben öğrenciyim!! benden daha kötü ekonomik düzeye dengesiz gelir düzeyine sahip bir durum daha var mıdır?(vardır abartırsanız ama yüzeysel bakın)... bak tekrar söylüyorum, eğer bir insan göçmen ise, stajyer öğrenci ise(ülkesinde de yapabilir) herşeyi göze alıp çekip gelmiştir buraya. onun buraya ayak uydurması gerekirken bizim gerizekalılar onlara ayak uyduruyor!! anladın mı? benim zoruma giden bu! ben neden yıllarca çalışmamış yatmış keyif yatmış adamın yıllarca birikmiş parasını ödeyeyim heh? neden? sen bu kadar salak olamazsın herhalde. varsa daha dramatik bir hikaye anlat da biz de senin gibi ağlayalım olur mu? askerlik yapmadım da ne öğretiyor askerde, sizi silkerlerse sesinizi çıkarmayın diye mi? hangi 20 30 lira ya anlamadım? 900+ tl lerden bahsediyoruz burda. ya bu kadar yazmışsın da bu yasayı ben çıkarmadım. olan durumu anlatıyorum. bana ne birader? git çalış o zaman. benim sgk'ya borcum olsa senin umurunda olacak mı sanki? buraya gelip wot döşeyecek misin? gerçek hayatta elini taşın altına sokacak mısın? yok. duyduklarımı burada yazsam okumazsın da zaten. kendimi mi yoracam? gidip sen de kuyruklarda bekleseydin, sen de dinleysedin işte. biraz daha büyüyünce anlarsın. üniversite kampüsünden kafanı dışarıya çıkarttığın zaman bambaşka bir tablo çıkıyor insanın karşısına. anlatsam anlamazsın. yaşayarak öğrenirsin zamanla. senin bölgenden çıkan, senin desteklediğin siyasi partinin milletvekilini bul, ona ağla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 milletvekillerinin de siyasi partilerin de...... hayır sen olan durumu anlatmıyorsun, sen neyi savunuyorsun onu söyle bi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SOREN Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 xwhiplashx said: Beyler. Borcumuzu falan nasil ogrenicez ? Internetten ogrenebilme sansim var mi ? google keywords: e-devlet kapısı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar