Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Japoncayi anime ile ogrenmek (website)

Ytse

Öne çıkan mesajlar

Bilmiorm bu websitesi daha once konusuldumu.. yeni gordum ve cok super

http://physics.uwyo.edu/~brent/jal/jal-home.htm

Biz zaten turkler olarak cok sansliyiz eger japonca ogrenmek istersek.. aynen turkce gibi okunuyor japonca yazilar..

Mumkunse stikileyelim bu topigi eminim bir cok arkadasa yardimci olur

[Bu mesaj Ytse tarafından 07 Ekim 2004 09:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

valla bu kadar "zor, zor" denmese zaten öğrenmek istediğim bir dil haline geldi anime'ler sağolsun.. :) dediğin gibi telaffuzu da bize uyuyor, zaten wikipedia'da türkçe'nin fince ve japonca'ya yakın olduğu yazılmış.. :-p

japonca konuşamıyorum ama karaoke yapıyorum, ekmek bulamıyorum ama pasta yiyorum yani halihazırda zaten.. :horace: bir ara karıştırayım şu siteyi bakalım..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

telaffuzu bize uyan tek kızmı yazıldığı gibi okunurken romanji dedikleri roman harfleri ile yazdiklarinda ... alsinda yazı için 3 ayrı ( iç içe karışık daolabiliyo ?!?!?) yazı tipi var ... Kanji , hiranaga ve katakana ...
adamlar boşuna dahi değil , bu dili kavradiktan sonra zaten çok boyutlu zaman/uzay diyagramlari çocuk oyuncağı
http://japanese.about.com/[signature][hline]Sen bunu BU YÜZDEN hakettin...
Sosyal ağlarda paylaş

Hired_Gun abartmışsın biraz :D. Ben size alfabelerini açıklayım arkadaşlar.

Katagana:Yabancı uyruklu kelimeli yazmakta kullanılır.Okunuş
şekli Hiragana ile aynıdır.

Hiragana:Japoncayı yeni öğrenmeye başlayan kişilere öğretirler.
Fiil ekleri ve benzeri şeyleri yazarken kullanılır.Ayrıca
Her tür Japonca kelimeyi yazmada da kullanılır fakat
Japon kelimelerin çoğu Kanjiler ile yazılır.Fakat Kanji
ile yazılan fiillerin ek değişimlerini yaparken de işe
yarar.

Kanji :Japonya'ya Çin'den gelmiştir.hiraganalar sesleri
sembol ederken Kanjiler kelimeleri yani birleşmiş bir
nevi birleşmiş Hiragana'ları temsil ederler.Örneğin
"Kaze" kelimesi ka-ze olmak üzere iki hiraganadan
oluşurken bir Kanji ile yazılmaktadır.Ayrıca Kanjiler
rasgele yazılmış şeyler değildir.Belli radikal yerleri
vardır.Buralar genellikle Kanjilerin anlamını ifade eder.
Bildiğiniz iki Kanji bir gazete de birleştirilip bir kelime
için kullanılabilir.Buz ile dağ anlamına gelmiş 2 kanji
bir arada kullanıldığında buz dağı anlamına gelir.

Alfabeleri kaba taslak böyle.Çok da korkutucu bir şey değil aslında.Dil Bilgiside çok zor birşey değil.Japonca'nın en güzel yanı ise kendini çok iyi ifade edebilmen.Bir saygı dili olduğundan karşıdaki kişi ile konuşurken çok güzel cümleler çıkıyor ortaya.Hiç küfür etmeden adamı yerin dibine bile sokabiliyorsunuz.Bu sene benim Japonca Öğretmenliğinde 3. senem ve açıkcası bu kadar eğlenceli bir dil görmedim ben.
Zorluğuna gelince ingilizce gibi hemen çat diye öğrenemezsiniz doğal olarak ama emin olun abartıldığı gibi zor birşey değil.
Japonca'nın abartılma nedenide zaten ingilizce ile aynı dil grubunu konuşan ülkelerin daha zor öğrenmeleri.Bu yüzden Amerikanlar japonca zor imajı çizmiş dünyaya.Yani öyle çok ürkütücü bir yanı yok.Neyse eğer bir soru olursa özel msj atın.[signature][hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro

:hrr:"Öğretmek kendinde başlar.İlk önce kendine öğret sonra başkasına" :hrr:
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...