idilik Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 reyou said: ukulele ne abi, ankaragunucun yeni nijeryali forvetimi? http://www.youtube.com/watch?v=jRPM7kyoPhs&feature=player_embedded Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 yukarda çizmeye çalıştım bak. ilk çizim 6 telli standart tuning. C majör skalası. ikincisi de senin ukelelenin tuningde C majör skalası. gördüğün gibi elinde normal gitar için B tonuna olan bi soloyu ukelelede de b ile atabilirsin. Sadece pozisyonlar farklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bitshifter Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 image error veriyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 "open image URL" linkine tıkla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 abi aynı sekilde calcan farketmez ki bi ton alttan cal yada ustten cal aynı sarkı olcak sonucta onemli olan sey su mesela 3 5 3 7 5 7 seklindeyse notalar sen 4 6 4 8 6 8 calsanda aynıs arkı cıkar tek fark biraz daha bas cıkar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 ya anatamadım abi notalara bak aynı notaya bascan ukelelede işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 aynen bonepart net anlatmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 yane gitarda işte alıyorum sol fa sol la sol fa mi üçüncü telde 2 3 4 3 2 ise ukelelede ikinci telde 5 6 7 6 5 olabilir doğru tonu bulmak için denersin en fazla birinde bi oktav kalın olur dierinde ince Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bitshifter Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 kalemi kağıdı alıp transpoze ile çözmeye karar verdim. biraz zahmetli ama... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 yaz guitar proya. o yapsın transpoze Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2012 bitshifter said: yani parça Gde çalınıyorsa Ada çalmanın luzumu nedir? Her ensturmanin kendi register'i oldugu icin luzumu var. Yoksa ensturmanlarin bi rengi olmazdi. Yani bu, bi kadinin bi parcayi Gm uzeri söylerken, ayni parcayi erkegin Cm uzerinden söyleyebilmesi gibi. nomsaR said: amma kasmışsınız, ukelele çalıcaksan farklı pozisyonlardan çalıcaksın. olayı o zaten aletin. sen E A D G B E tuningdeki pozisyonla ukelele aynı olsun istiyosun ama öyle bişey yapamazsın. olayın transpozeyle de alakası yok. This. Yalniz olayin transpoze ile alakasi var, ilk söyledigin sey transpoze zaten. Ayni parcayi baska bi tondan calinca transpoze etmis oluyosun. Transpoze tek cözumun. Baslarda elbet lazim olur ama bence bukadar matematige dökmeden calmaya calis. Matematiksiz calabilmen icinde isin teori kismina biraz agirlik vermek lazim. Atiyorum Bm bi parcayi Gm uzerinden calcaksin. Akorlar söyle diyelim; Bm - Em - Bm - A - Em - A - Bm bu Gm uzerinden calinacaksa söyle olur; Bm'den 2 nota assagi sayarsin = Gm, Em'den 2 nota assagi Cm, A = F oldu. Neye göre olur? deyince aciklamasi zor. Temel muzik kurallari - Ilhan Baran, siddetle tavsiye edilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar