aramil Mesaj tarihi: Ocak 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2012 nasıl ayarlıyorsunuz? sihirli bir değnek, dokunuş birşey var mı? 1024x768 - 1680x1050 ikisine birden oturan, kaymayan sayfa ( o.O scrollbarsız ) nasıl yapıyorsunuz? her iki çözünürlükte de okunabilir bir tasarım rüya gibi şu an benim için :((( ipucu lazım, hint, tutorial filan ne olursa artık :(( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Ocak 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2012 1024x768'e fiksliyorsun oluyor bitiyor. genişleyince de sağ sol beyaz oluyor. facebook bile böyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2012 İçerik genellikle genişliği 960px olan, yatayda ortalanmış bi alanda akıyo, yüksekliği de en az 800px yapıyosun. Mobil browserlar zaten scroll bar çıkartmıyo, desktop browserlar da yatay scroll çıkarsalar bile ekran genişlikleri en az 1024px olacağı için senin 960px'lik ortalanmış tasarımını bozmuyo dikeyde çıkacak olan o scroll. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2012 centerlıyorum ben 'u direk. zaten içindeki panelgridler paneller fln da centerlenmiş oluyor. sonra adam istediği gibi yapsın çözünürlüğü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Ocak 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2012 bir yöntemde yüzde ile çalışmak. px yerine yüzde verirsin. ama pek sağlıklı olmaz eğer imaj kullanıyorsan arkaplanlarda falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Ocak 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2012 ben genişliği 1000px yapıyom. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Ocak 5, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2012 resimli ve yüzdeli çalışıyorum ben de. ama illa ki bi yeri bi yere giriyor... 5 tarayıcıda çalışan 6. ya olmuyor :( bundan sonra fix 1024x768 çalışacagm lanet gelsin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 960.gs ya da blueprintcss.org Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 illa bir css framework kullanacaksan skeleton ı öneririm. img lar için her zaman gözükmesini istediğinden biraz daha büyük, aynı aspect ratiolu birşey kullanıp max-width:100% le (ie fallback i olarak width:100%) containerının width ine göre browserın resize etmesini sağlayabilirsin. (keyword:responsive web design, adaptive web design) her browser da aynı görünüme kasmak mantıksız. amaç kullanıcının her browser da aynı görüntüye ulaşması değil, aynı işlevselliği yakalaması olmalı (keyword: progressive enhancement) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uk Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 bence genisligi belirlerken artik mobil tarayicilari da goz onunde bulundurun, en azindan tabletleri dusunmekte fayda var. bunu icin 1000px tasarim gayet mantikli fakat 960px lik telefonlari da dusunerek ona uyacak bir yapi hazirlamaniz mantikli olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 şöyle söyleyim: kurumsal bir reklam ajansında çalışıyorum ve verilen tasarımlar gayet sübjektif, sanatsal şeyler ve patronlar anlamıyor haliyle. sana ne geliyorsa o görünecek, işlevsellik umurlarında değil :D şimdiye kadar gelen tasarımların zorluğu 5 üzerinden 6 oldu hep. gösterecem de başıma iş açılacak diye gösteremiyorum tasarımları. her seferinde antin kuntin bir dünya şeyle uğraşmak zorunda kaldım, illallah ettim gerçekten ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 sırf tasarımdan soğuma sebebim bu ya. başlıcaktım vazgeçtim. farklı çözünürlüklere, farklı farklı browserlere göre tasarım yapmanın yollarına baktım falan kimse kesin bir çözüm sunmadı ben de eeyyyttereee bea dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 PM ile bi link ver bakim low quality jpeg yapip. Merak ettim. Ustune fikir de beyan edeyim elimden geldigince. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Artariel said: sırf tasarımdan soğuma sebebim bu ya. başlıcaktım vazgeçtim. farklı çözünürlüklere, farklı farklı browserlere göre tasarım yapmanın yollarına baktım falan kimse kesin bir çözüm sunmadı ben de eeyyyttereee bea dedim Boyle bisey yok yalniz. Bosuna sogumussun. =) Is soyle yuruyor genelde bu konuda; tasarimci tasarimi yapiyor, front-end developer tasarimi calisiyor, gerekirse ufak noktalarda revize ediliyor. Tasarimci revize icin tasarimi bastan ya da daha buyuk olarak tekrar calismiyor tabiki. Yaparken kullandigi texture'lari ve background'lari expand edebilecegi sekilde ayarliyor, ben "haci bu zeminin genisligi 12bin px ama bana 13bin minimumda" dedigimde 10dk icinde gonderiveriyor. edit : ha birde vektorel calisinca tum tasarimi ya da tasarimin bir kismini alip cekistirmek de mumkun oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 en azından wireframe tarzı birşey upload edebilirsen aradığın şeye daha yakın çözüm önerebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 di said: Artariel said: sırf tasarımdan soğuma sebebim bu ya. başlıcaktım vazgeçtim. farklı çözünürlüklere, farklı farklı browserlere göre tasarım yapmanın yollarına baktım falan kimse kesin bir çözüm sunmadı ben de eeyyyttereee bea dedim Boyle bisey yok yalniz. Bosuna sogumussun. =) Is soyle yuruyor genelde bu konuda; tasarimci tasarimi yapiyor, front-end developer tasarimi calisiyor, gerekirse ufak noktalarda revize ediliyor. Tasarimci revize icin tasarimi bastan ya da daha buyuk olarak tekrar calismiyor tabiki. Yaparken kullandigi texture'lari ve background'lari expand edebilecegi sekilde ayarliyor, ben "haci bu zeminin genisligi 12bin px ama bana 13bin minimumda" dedigimde 10dk icinde gonderiveriyor. edit : ha birde vektorel calisinca tum tasarimi ya da tasarimin bir kismini alip cekistirmek de mumkun oluyor. ya ben sayfanın düzenini sağlayamıyordum, o oraya kaçıyo bu buraya her şey en sola geliyo tiksindiriyodu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2012 di etik dışı hissediyorum tasarımı low res olsa da yollamak konusunda, kesinlikle sana kötü niyetlisin demiyorum hatta şimdiye kadar çok yardımcı oldun, benim angutluğum. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2012 top 12 iyiymiş... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Tasarımcı grid sistemine uyuyosa iyi de uymuyosa yandık ama. Mesela bi tanesi var elimde, kız bi kutuyu 462x251 piksel yapmış, işlevi tamamen aynı olan hemen yanındaki bi başka kutuyu 474x252 piksel. Bari boyunu tuttur. Bunların hemen altında da var aynı kutulardan, onların da biri 462x272 falan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2012 kov onu. mutfağa geri yolla hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar