Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Audi A3 , Seat Leon VW Golf ?

Katibim

Öne çıkan mesajlar

Herkese iyi akşamlar ;
Öncelikle foruma yeni katıldım ve bana yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Arkadaşlar eylül ayında yeni bir araç almak istiyorum , evleneceğim ve iki kişi olarak kullanıcaz (tabi küçük bir misafirde olursa 3 olacağız)
Biraz araştırdım , ve A3 , Leon ve Golf arasında kaldım
elimde 30.000 TL para olduğunu varsayıyorum
2004-2006 Audi A3 Kasa olarak ve aracın görünüşü olarak iyi ancak ne kadar benzin yaktığını serviste nasıl olduğunu kısacası kapalı bir kutu benim için tavsiye edermisiniz
2005-2007 Golf : FSİ comfortline olan modelini düşünüyorum , direksiyondan kumanda cruise control özelliği olan araçlar bana hep iyi gelmiştir ve fsi motorların normal motorlara oranla daha az yaktığını da duydum
Seat Leon : nişanlımın en sevdiği araba kendisini de kırmak istemiyorum biraz kredi ile alalım diyoruz ancak yukarıdaki iki araba dururken bunu almak mantıklı olurmu ?
Tekrardan değerli yorumlarınızı benimle paylaştığınız için teşekkür eder hepinize iyi geceler dilerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

A3 seni üzer bence. Tabi araçtan beklentilerini bilmiyorum ama bence o rakamları hak etmiyor.

Daha önce fazlaca söylediğim üzere VW grubundan 1.6 araç alınmamalı.

Seçenekler arasında Golf daha mantıklı duruyor. Fiyatları bilemiyorum ama 1.6 dışında bir motor şansın yok sanırım. Tercihini Golf FSı olarak vermen daha iyi olur bence.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Az km yapacaksın sanırım. O zaman benzin tüketimi ile bakım masrafı pek sorun olmaz sana. Doğru mu?

İleride bebek de olacak diyorsan ve uzun süre kullanırım diyorsan, bebek koltuğu için arka koltuk mesafesi geniş araç seç. Bizim koltuk benim arkamda monteli ve diz sorunum yokken, babamın aracında sığdıramadığımız için sağ tarafa takmak zorunda kaldım. Şu anda şunu kullanıyorum:

Tabi arabası falan filan için güzel de bagaj gerekir ;)

Saygılar.

Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Az km yapacaksın sanırım. O zaman benzin tüketimi ile bakım masrafı pek sorun olmaz sana. Doğru mu?

İleride bebek de olacak diyorsan ve uzun süre kullanırım diyorsan, bebek koltuğu için arka koltuk mesafesi geniş araç seç. Bizim koltuk benim arkamda monteli ve diz sorunum yokken, babamın aracında sığdıramadığımız için sağ tarafa takmak zorunda kaldım. Şu anda şunu kullanıyorum:

Tabi arabası falan filan için güzel de bagaj gerekir ;)

Saygılar.

peki üstadım aracın ney ?
Sosyal ağlarda paylaş

üstadlar bu arada bebek koltuğu işin içine girince kafam iyice karıştı leon veya golf te bu bebek koltuğu sorun çıkartırmı ? Birde şöyle bir durum var benim görüşüm spor arabaların kullanımı (Park olsun , hız , yol tutuş ... v.s) diğer aile arabalarına göre (Megane Scenic , Seat Altea xl , VW Touran) daha iyi ... ve birde eşim de kullanacağı için park sorunu yaşatmayacak bir araba olmalı :)
Not: Üstadlar çok şey istedim biliyorum beni sabırla dinleyip yazılarıma cevap verdiğiniz için tşk ederim malum az zaman kaldı evliliğe heyecan dorukta :)
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

synthesizer said:

japon istemez misin?
5-10 sene diyosan mekanik açıdan en az masraf onlarda olur

Toyota tavsiye ederim kesinlikle ben de.

üstadlar uzakdoğu arabalarının kaportaları genelde iyi olmuyor... Birde bana göre fiyatları fazlaca şişirlmiş geliyor... O fiyata çok daha kaliteli arabalar var bana göre
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

2008 model Renault Grand Scenic 1.5dci privilege(nasıl yazılıyorsa artık).

Bagaja yatırıp veya arka koltukları parçalı yatırıp altını mı değiştirmedik bizimkinin. Sağda solda bebek bezi+çöp poşeti+ıslak mendil comboları mı taşımadık :P Puset denen şeyi de rahatça bagaja atabildik. O koltuk biraz irice ve benim araçta sorunsuz montaj yapabildim. Arka 2 koltukta ve ön koltukta isofix mevcut ve ayrıca perde airbagler de var. Sağda solda gözlerin olması avantaj. İleri geri gidebilen orta kol dayaması sol tarafı duvara sıfır park edince inmeyi çok kolay hale getiriyor. Koltuk yapısı yüksek olduğu için ufaklık irileşince koltuğa koyup almak işkence olmuyor; damacana ağırlığına ulaşmaları fazla uzun sürmüyor :P

Golf gibi falan viraja girmen zor, yan rüzgarlardan yüksek yapısı sebebiyle etkileniyor, çukurlarda falan sallıyor.

Park etmesi zor değil, yüksek pozisyon sebebiyle ileriyi daha rahat görüyorsun, içeri çok ferah (hele cam tavanı açınca), hanım da çocuğun yanına oturduğunda ön koltuğu öne çekip sırtlığını öne yatırınca uzun yolda ayaklarını uzatabiliyor :P

Seat'ın Alhambra modeli çok hoşuma gidiyor fakat onda da 1.4TSI var sadece. Yeni kasa Scenic güzel gelmedi. Ford modellerini sevmiyorum. Touran modeli ise boğucu bir iç tasarıma sahip.

Çocuk lafı etmeseydin hiç bahsetmezdim ama çocuk senden fazla yer kaplıyor araçta resmen :D

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Benim kombinasyon. Arkadaki orta koltuğu söküp buzdolabı koyucam yazın uzun yolculuklarda.

Sportif sürüşü unut ama. Direksiyondan hız sabitleme falan da var ama bir VW kadar iyi klima falan yok. Ben lastikleri 205/60R16 yerine 205/55R16 (Grand olmayan modelin ölçüsü) olarak taktım, biraz daha iyi oldu yol tutuş.

Saygılar.

Sosyal ağlarda paylaş

üstad grand scenic çok hoşuma gitmeye başladı... Bir yandan da ilerisini düşünürsek spor bir arabadan çok bu şekil bir araba ihtiyaçlarımızı daha çok karşılar diye düşünüyorum ancak bu aracın şehir içi performansı nasıl ? malum şehir içi yollarda seri olmak lazım ani çıkışlar ani duruşlar bunlara tam cevap verebilecek bir araçmı bunlar.. Birde bahsettiğim golf http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-memurdan-cok-cok-temiz-gorulmeye-deger-68237115/detay b adrestekinin aynısı bu araçların özellikle fonksiyonel direksiyon oluşu beni cezbediyor.

Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Durmasında yani frenlerinde sorun yok. Ben öyle bir olay yaşamadım yani. 1.5dci 100HP olarak da güzel bir motor ama yine 12s'in altında 0-100km/h bekleme.

Eğer benzinli alırsan ısı korumalı ön cam ve xenon farlı model alabilirsin. Diesel'de bunlar yok, en azından ben alırken 2el yoklardı. Hepsinde elektronik el freni mevcut bu arada. Parkta sorun olmasın diye normal Scenic de seçebilirsin, ama ben Ikea'dan eşya alıp bol bol taşıdığım için geniş bagajlı ve 7 koltuklu modeli seviyorum. Farkları sadece bagaj hacimleridir. Ben 5,5-6,0 litre arası diesel tüketiyorum ;) Ağırlıklı şehiriçi trafik kullanarak.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...