Infeqted Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 bide destkli bi tulum giyersen, tek basina giymen zorda birinin yardimiyla 70-80 ile dusersen yol bossa muhtemelen ustunu silker kalkarsin ama tulum giyen motorcu yoktur herhalde[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kayip_cocuk Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 said: fedaykin, 07 Ekim 2004 12:06 tarihinde demiş ki: motorların aralardan geçmesi kurallara uymamak değildir buna filtreleme denilir ki bunun yapılmaması motorun kullanılmaması anlamına gelir. Saatte 120 km ile aralardan geçen motorcu arkadaşların iki jip arasına sıkışmasına ise "zımparalama" denir mi merak ettim?[signature][hline]Seni seviyorum diyenin sevgisinden şüphe et, çünkü; aşk sessiz, sevgi dilsizdir... ''En saf ve en güzel aşkın, Dudaklarında tutkunun öpücüğü vardır." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 Arkadaşlar... Motor araba diye tartışmadan önce belirteyim. Türk karayollarında "Motorsiklet" adı verilen bir araç yoktur. Bunun nedeni bu tür araçların sıkça rastlanmayıp kullanılmadığı için diğer sürücüler tarafından "yok" sayılmasıdır. Bende 5 senelik otomobil sürücüyüsüm. En büyük projelerimden biri benim de bir motor almak, öyle hız motoru falan da değil, hali vakti yerinde bir scooter beni paklar(dı). Ama hem ailemin ölüp gideceksin diye şiddetle karşı çıkması hem de daha pederden geçinmeli olmam sebebiyle daha böyle bir şeyin yanından da geçemedim. Hoş, dikkat ettikçe de bu fikirden caymamın kolaylaştığını görüyorum. Fedaykinle tartıştığınız noktalar, iki tarafın kimin motorcu olduğu konusunda farklı görüşlere sahip olmasından. Sizin yanınızdan VIZIIIIIIIIIIIIIIIIIN diye geçenler veya trafikte makas atanlar, ya motokuryeler (aceleleri var ve dikkatsizler, ayrıca aşırı yorgunlar) ve yemek götüren scooterlar (hemen hiçbirinin ehliyeti yok motor için). Otomobil kullanıcılarının muhattap oldukları ve "genel motorcu tipi" olarak kafalarında oturttukları bu. Bir de acemi ve hava atmacılar var ki, bir gün birini öldürürsem, sanırım vicdanım sızlamaz. TEMde iki dakika rahat vermiyorlar, doğruya doğru. Fedaykinin anlatmaya çalıştığı "motorcular" ise, tanışma şerefine eriştiğim, gerçekten bu işe gönül vermiş ve sorumluluklarını sonuna kadar götüren bir grup. Bunun sebebi de sanıyorum zaten sayılarının az olması ve onlara "YOKSUNUZ ULEN SİZ" diye davranan bir trafikle cebelleşmeleri. Bence yapmamız gereken, onlara destek olmak, "Aha bak motor şöyle kötü böyle bilmemne" demektense. Bir de düşünün bakalım, hiç mi otomobil kullanan manyak yok? Daha ben bugün 5 tane kesin kazadan artık alışan refleksler sayesinde kurtuldum. Kaçınız sinyal veriyor, aynalara bakıyor, kurallara uyuyor, kemer takıyor? Herkes Allaha emanet gidiyor. Siz çarpışınca ciddi yaralanma veya ölme riskiniz bir motorcunun 10da biridir ancak. Kolay gele herkese, Fedaykin ben arkandayım.[signature][hline]"Kırk bakireye tapmaya, bal yanaktan tatmaya geldim." (Cüneyt Arkın) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 Açıkcası motorcularla ilgili tek rahatsızlığım Allah korusun birini farkedemeden çarpmak yoksa tabiki trafikteki her araç eşit haklara sahip olmalı. Motorların sürekli ön lambaları açık ve sürücünün ise özellikle kask ve diğer korunma araçlarını takıyor olması lazım. Yani hata affetmeyen bir zevk.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Kızımız Duru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 90 ile giderken yapılan şeye filtreleme denilmez. Filtreleme duran veya 10 km hızla giden araçların arasından geçişe denir.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 fed, sanırım biraz kişisel algılamışsın, yazım sana yönelik değildi (nasıl motor kullandığını görmediğim için sana birşey söylemem de yanlış olur zaten) fakat insanlar motoru o kadar saçma şekillerde kullanıyorlar ki, hiç motor satılmasın istiyorum :D fedaykin+1 (dereceli ehliyet) abso+5 bonepart+1[signature][hline]en ince yerim bileğim.. Syphex [CoH:Justice] [Bu mesaj Mum_Chamber tarafından 08 Ekim 2004 09:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yevaud Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2004 Fedaykin mopetten - yarış motoruna kadar hepsini farkediyorumda bir türlü alamadım bitane ulan ölsem gözlerim açık gidecem bu diyarlardan aah ahhhh[signature][hline]Teorik olarak güzel bir kadın, bir şempanzeden daha az bir zekaya ihtiyaç duyar ve buna karşılık kimse onu topluma uymayan bir yaratık olarak değerlendirmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Resimler biraz geç ulaştı elime ama hiç gelmemesinden iyidir :) Sabah saat 10:30'da yaklaşık 500 motor Kadıköy Salı pazarında buluştuk. Scooter'ından Endurosuna, Cruiser'ından Super Sport'una her tipten motorcu ortak amaç buluşmuştu. Saat 11 gibi yola çıktık ve boğaz köprüsünü çok güzel bir manzara eşliğinde 500 motor hep birlikte kortej halinde geçtik. Park Orman'a basın açıklaması için gitmek üzere Levent sapağından ayrılıp yukarıya doğru kıvrıldık.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 said: Absolut, 07 Ekim 2004 11:35 tarihinde demiş ki: Fark etmek çok zor çünkü kural tanımaz şekilde sağdan soldan jet hızıyla gelip geçiyorlar, kask takmayıp, zorunlu olan ön ışıklarını açmıyorlar. Önce sizler uyun kurallara sonra fark edilin. Hay ağzını öpiyim. Aynı şeyi yazmak üzereydim. Dün bitanesi şerit değiştirirken yanımdan önüme dalmaya çalıştı eziyordum adamı. Sonra dönüp el kol sallıyor.. Fedaykin alınma üzerine ama motosikletçilerin çoğunluğu ne şerit dinliyor ne başka bişey. Sonra adı bizi sıkıştırıyorlar oluyor..[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered. @ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Adokas Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Ben bir Yamaha Majesty sahibiyim..Motorumdan gayet memnunum motorum gayet büyük olduğu için farkedilmeme gibi bir durum sözkonusu değil..Ayrıca fiyatlara gelince Antalya'da yaşıyan birisi olarak Beachpark'a girişte 2 milyon yerine 1 milyon vermek çok güzel :) (1 milyon ne farkeder demeyin bir yaz boyunca hergün gidince aradaki farkı çok iyi anlıyosunuz) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 yeni fotoğraflar geldi, bunlar daha da güzel :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Köprüden geçişte para verdiniz mi? :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Birşey dicem ama kızacan Fedo. :) Motorcular eğer araba gibi görülmek, araba gibi kendilerine bir şerit verilmesini istiyorlar ise neden kimse buna uygun gitmiyor protesto da? Yani aynı şeritte 3 hatta 4 motor yanyana gidenler var.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KARAMURAT Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 walla motorcular sürücülerden,sürücüler motorculardan şikayetçi,her aracın dez avantajları ve avantajları var.Artık hangisini seçliyorsanız katlanacaksınız.Hız konusunda ve öncelik konusunda katılabilirim ama köprü konusunda değil.Sonuçta motorda arabada ortalama aynı alanı işgal ediyor köprüde.Ağırlık belirli bir limitin üstüne çıkmadığı sürece zaten fark etmiyor.[signature][hline]Acıyıda,tatlıyıda,insan kendi hazırlar,kendi yer;değişen sadece seçilen malzemelerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 aynı şeritte yanyana 3 motor gidebiliyorlarsa cidden çok beceriklilerdir be abso :) Şaka bir yana 2 motor gidebilir ama tam yan yana değil. Fermuar gidişi denilen yöntem işte budur. Her motorun kendi hareket aalnı vardır ama bir şeritte de 2 motor gider. Zaten motorlardaki standart bütün dünyada geçerli olan ve yasal olan gidiş şekli budur. Ha birde bu şekilde 500 motorun birlikte olduğu ve hepsi farklı farklı gruplardan insanlardan oluşan yerlerde fermuarı da disiplinsizlikten dolayı uygulamak çok zordur. Mesela durusu gezisine 123 motor katılmıştık ve büyük kısmı aynı gruptan olduğundan çok yüksek oranda bu fermuar gidişine uyulmuştu. Köprü geçişi asyadan avrupaya beleş olduğundan bu geçiş sırasında para vermedik ama akşam eve dönerken verdik :) Şimdi motorla araba aynı yeri işgal etmez yani göz var nizam var :) Ayrıca köprüde ücret tonaj ve aks sayısına göre belirleniyor. Zaten 2-3 öncesine kadar motorlar arabalardan daha az veriyorlardı. Bir ara köpriye %100, otoyollara en kısa mesafelerde %300 zam yapılmıştı. İşte o sırada motosikletler'de otomobiller ile aynı sınıfa sokuldu ve geçiş üzreti %200 artmış oldu. Şimdi 100 kg'lık bir scooter ile 3 tonluık bir jipten aynı ücreti almak hiç bir hakkaniyet anlayışına sığmaz.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Bu arada şeridin ortasından gitmek bir motorcunun yapabileceği en büyük hatalardandır. Bunun en büyük sebebi doğal olarak arabaların yoldaki ufak engelleri (kasa, hayvan ölüsü gibi) ortalayarak geçmeleridir. Bir anda önünüze arabanın arkasından çıkıp gelen engel size çok zor anlar yaşatır. O sebepten en doğrusu arabanın sol tekerlek izinden gitmektir. İki motor beraber gidiyorsa öndeki sağ tekerlek izinden, arkadaki sol tekerlek izinden gider ki arkadan gelen yolu kesip soldan arabaların sıkıştırmasını engellesin. Bunun dezavantajı da bu sefer emniyet şeridine geçip sağ taraftan sıkıştırmaya başlayan arabalardır. Şileye 3 motor giderken bir sefer en arkadaki bendenizi bir araba bu şekilde sıkıştırmıştı. Şeridinden gitse beni sıkıştırması mümkün değil zira sol teker izindeyim. Adam emniyet şeridine girip benim sağımdan geçip makas atıp önümdeki sağdan giden motoru da solundan geçmeye kalktı. Bunu görür görmez zaten ben kendimi sola attım, önümdeki de emniyet şeridine attı.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar