Seele Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 giderek isinmaktayim javaya. simdi söyle bir sorum var bir classim var attributelar. get set ile olayi hallediroyurum. simdi söyle bir sorunum var bir attribute kendi basina bir obejckt yapmak mantiklimi. Cünkü var olan bir attribute daha fazla özellige ihtiyaci var. bir bakima attribute under attribute. Yeni bir klas yaratip refenenz versem yanlis bir yöntem kullanmis olmam degil mi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 pek anlamadım ne dediğini bi class içindeki bir attribute'yi nasıl tek başına instance yapıcaksın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Tek attributeü olan bir class yaratıp o classın objesini de farklı bir classın attributeü olarak mı kullanmaktan bahsediyosun, tam olarak anlamadım da fds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 SpiderS_DangeR said: Tek attributeü olan bir class yaratıp o classın objesini de farklı bir classın attributeü olarak mı kullanmaktan bahsediyosun, tam olarak anlamadım da fds evet bir classim var bir cok attribute var. bu classtan sadece obje olarak bir tane ihtiyacam var (singleton). ama attributen bir tanesine String int vs atamakla yetmiyor. o attribute bir cok alt özelligi olmasi ve ayni zamanda array seklide olmasi lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 bi attribute'nin nasıl çok fazla özelliği olması lazım? tek attribute ile birden çok şey tutmak istiyorsan başka bir class yapıp, o class tipinden attribute tanımlarsın sonra static yapıp, objeni private veya protected'e koyacaksın, sadece constructor ile initialize yapılmasına izin vereceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Ben dedigin seyi anladim ve gayet legit bir sey. Software eng. konusunda pek iyi degilim ama bi class'ta baska bir class'a referans tutmanin neresi yanlis olabilir ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 senko said: bi attribute'nin nasıl çok fazla özelliği olması lazım? tek attribute ile birden çok şey tutmak istiyorsan başka bir class yapıp, o class tipinden attribute tanımlarsın iste ben bir class daha yaratmiyim belki daha güzel bir cözümü vardir diye düsündüm. artik o attribute class obje olarak atiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Classlar arası ilişkiye bağlı. Mesela atıyorum bi araba ve kişi classların var. Kişilerin birer arabaları var ve arabaların da renkleri var. Rengi RGB olarak belirtiyosun diyelim. Kişi arabanın sahibi olduğu için, arabayı kişi classına ait bi property olarak girebilirsin. Ama herkes araba sahibi olmak zorunda değil, ya da araba bi başka kişiye deverdilebilir. O yüzden burda en mantıklısı bi araba objesine referans tutmak olur. Arabanın rengini tutarken de ister 3 elemanlı bi short dizisi olarak, ister bi class yazıp ondan obje türeterek tutabilirsin. Ama ayrı bi class yapmak en basitinden renkler arası karşılaştırmalar yapmanı kolaylaştırır, == operatörünü overload edersin. Renk classını yazarken de attribute'ları short int olarak verirsin en basitinden. Dolayısı ile noldu, kişi classından araba classına bi referans tuttun ve bu referansın gösterdiği objede de tekil renk objeleri tanımladın referans vermeden. Edit: Yani özetle, int, string gibi atomik şeyleri ayrı bi class olarak tanımlamaya gerek yok ama bi attribute içinde birden fazla attribute gerekecekse onu class yapmak daha mantıklı. Referans verip vermeme olayı için ise hangi classın hnagisine sahip olduğuna ve classları tekrar kullanman gerekip gerekmeyeceğine göre karar vereceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Deacon said: Ben dedigin seyi anladim ve gayet legit bir sey. Software eng. konusunda pek iyi degilim ama bi class'ta baska bir class'a referans tutmanin neresi yanlis olabilir ki? yanlis degil biliyorum ama bir functionu 10 programci kodlar hepsi ayni isi görür ama icinlerinden biri daha elegant, okunakli ve OOP kurallarina uyarak yapar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Kojiroh said: == operatörünü overload edersin. Edemez. Java'nin enterprise quality'sine aykiri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 oldum olası sevemedim ben zaten operatör overloadingleri, hadi java c#'ta bi derece uygulanabilir oluyor da c ve c++'ta ölüm hakikaten kullanmak overload edene kadar bi member function gerekirse friend function yapıştırmak daha kolayıma geliyor herzaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Abov, halbüse () operatörüne bile overload çakabilme olayı çok hoşuma gidiyo benim C++'ta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Seele said: SpiderS_DangeR said: Tek attributeü olan bir class yaratıp o classın objesini de farklı bir classın attributeü olarak mı kullanmaktan bahsediyosun, tam olarak anlamadım da fds evet bir classim var bir cok attribute var. bu classtan sadece obje olarak bir tane ihtiyacam var (singleton). ama attributen bir tanesine String int vs atamakla yetmiyor. o attribute bir cok alt özelligi olmasi ve ayni zamanda array seklide olmasi lazim. Anladığım kadarıyla kendi class'ın içindeki field'lerde String ya da primitif tip (int, boolean vs) dışında bir tip kullanmanın iyi bir design olup olmadığını soruyorsun. Tabii ki field tipi olarak her türlü class'ı ve interface'i kullanabilirsin ve gerektiği yerlerde kullanmalısın. Her şey String ve primitif tiplerden oluşsa nesne yöneliminin pek de bir anlamı kalmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2012 bu tip olaylara çok takılmamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar