Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mahkeme kararıyla Google'dan e-mail isteme


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Bir davada karşı tarafın e-mailları mahkeme kararıyla isteniyor. Mahkeme e-mail'ı vermesi için servis sağlayıcıya yolluyor kararla, servis sağlayıcı da Google'a gidin diyor.

Google Türkiye'ye mi başvurmak gerek bu durumda kararla? Başına gelen oldu mu, ne sorun çıkabilir?

Bu arada gerçek olay yani, ders filan değil. Pratikte bilgisi olan varsa çok iyi olur, teorik bilgi var ama uygulamada yapan yok çevrede.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Bildiğim ortada ISP'den e-mail'ları vermesini isteyen bir karar. Google adresi. Böyle alabilir miyiz şeklinde geldi bana soru. Tanıdığım adam, bildiğim olay vardır diye o da. Ben de vardır belki diye buraya geldim. Bilgisiz ürünü sanırım ISP denmesi de. Kararı tekrar aldırın mı diyeyim bu durumda Google Türkiye'den ister bir şekilde.

Bana da mantıklısı o gibi geldi. Ciddi dava bu arada, hakaret filan gibi işsiz davası değil. Çok şey yazamam yani, bilmiyorum da zaten. O ciddi davalara bakan yaşlı avukatlar, kıdemli hakimler e-mail bile kullanmıyor bazen, böyle şeyleri bilmiyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ha e-posta icerigini istiyorsunuz siz.

Soyle; Turkiye kanununa gore ISP'ler access log'lari tutup bunlari degistirilmemesi icin bir nevi encoded zaman damgasi ile damgalamak ve 5 seneye kadar da saklamak zorunda fakat mail icerigini takip etmek gibi bir zorunluluklari yok. Yapmasi da oldukca zor bir olay zaten. Kimsenin yaptigini sanmiyorum.

Ilgili e-posta sunucudan da silinmis ise geri almayi unutabilirsiniz.

Diger yandan [email protected] gibi bir yazismanin adresini almak istiyorsani bu durumdaki muhatabiniz pek tabi Goole Inc. Google Turkiye degil cunku Turkiye'de ISP olarak calismiyor bu adamlar. Sadece marketing faaliyetlerini yurutuyorlar. Google Inc. ustunde bir yaptirim karari aldiramazsiniz ama yine de Google Turkiye yetkilileri ile iletisime gecip proseduru nedir diye bilgi almaniz oldukca faydali olacaktir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...