Llama Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 sabahtan beri sallanıyoruz.. hakkınızı helal edin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Sabah feci oldu ya, tam kalkmaya çalışıyodum. Lan diyorum bu kadar kalp atışım olamaz. Ama sonra uykuya daldım tekrar. Az önce de olmuş ama onu hissetmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 4 ve 4.3 olmuş geçmiş olsun. Geçen hafta Vanda uzun aradan sonra 4.3 yaşadım, insanlar artık alışmış o güçtekine hayat direk devam ediyor durmuyor bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 izmirde başladımı sallantı durmak bilmiyor az az sık oluyor şimdi akşama kadar en az 10 kere sallanırız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Meraklı olan burdan takip etsin. http://www.koeri.boun.edu.tr/sismo/zeqmap/zz.asp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Rüyamda deprem görüyodum nedewn diyorum sallanıyomuşuz meğerse :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 bir inşaat mühendisi olarak şunu söylemek istiyorum. izmirde 7.5 olursa bina stoğunun %40 ı mafiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Absolut said: Meraklı olan burdan takip etsin. http://www.koeri.boun.edu.tr/sismo/zeqmap/zz.asp anaa ne güzelmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 7.5 Türkiyenin neresinde olursa olsun o dediğin yüzde mafiş olur. Chaotic said: bir inşaat mühendisi olarak şunu söylemek istiyorum. izmirde 7.5 olursa bina stoğunun %40 ı mafiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Chaotic said: bir inşaat mühendisi olarak şunu söylemek istiyorum. izmirde 7.5 olursa bina stoğunun %40 ı mafiş. adam haklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 beyler ben yıllardır trollüyorum genellikle her konuda ama bu konuda ciddiyim. şakası olmaz bunun yani. imo inşaat mühendisleri odası izmir şubesi yapı stoğu envanteri çalışmasında çalıştay grubundayım. konu ile ilgili 2009 da yapılmış bina stoğu envanteri çalışması var www.imoizmir.org.tr adresinden indirebilirsiniz. 2007 deprem yönetmeliğinden önce yapılan binaların zaten neredeyse tamamı müteahhit in insafına kalmış derecede kaliteli. benim size tavsiyem özellikle izmirdekiler için apartman sakinleri olarak birleşip 300 500 liraya binanızın etüdünü yaptırın. birçok mühendislik bürosu yapar bunu en azından durumunuzu öğrenin. Allaha emanet oturuyorsunuz çoğunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Absolut said: 7.5 Türkiyenin neresinde olursa olsun o dediğin yüzde mafiş olur. Chaotic said: bir inşaat mühendisi olarak şunu söylemek istiyorum. izmirde 7.5 olursa bina stoğunun %40 ı mafiş. abi uzun süredir ama izmirdeki fay kayaçlarındaki stresi boşaltacak bir deprem olmadığı için izmirde özellikle ege denizinde böyle bir deprem olma riski çok yüksek 10 yıl içerisinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Bostanlı falan berbat durumda.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 sürekli oluyor zaten deprem izmirde ortalama her ay, japonyayla yarışıyoruz bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Chaotic said: Absolut said: 7.5 Türkiyenin neresinde olursa olsun o dediğin yüzde mafiş olur. Chaotic said: bir inşaat mühendisi olarak şunu söylemek istiyorum. izmirde 7.5 olursa bina stoğunun %40 ı mafiş. abi uzun süredir ama izmirdeki fay kayaçlarındaki stresi boşaltacak bir deprem olmadığı için izmirde özellikle ege denizinde böyle bir deprem olma riski çok yüksek 10 yıl içerisinde Ben pek anlamam da bişey sorucam stresi boşaltcak bi deprem uzun süredir olmadığından bahsediyosun bi kaç sene evveline kadar 3 tane üstüste 6civarı deprem olmuştu 1 hafta içinde o stresi azaltmıyo mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 2005te bile hatırlyıorum ben askerdim ulan dedim izmiri göremicem herhalde orda bile en az ben hatırlıyorum 5 derecesinde en az 6 7 deprem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 abi 6 şiddeti üstündeki en son deprem 1992 de oldu izmirde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 ...17 Ekim 2005 tarihinde yerel saat ile 08:45’de büyüklügü Ml=5.7 olan depremle baslayan etkinlik ayni gün saat 12:46 ‘da büyüklügü Ml=5.9 ile devam etmis... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 5.9 ile 6.0 arasındaki fark 6.1 ile 6.2 arasındaki fark çok fazla ama hacı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Abi o 5.9 türkiyedeki ölçümlerdi yurtdışında abddeki falan farklıydı diye hatırlıyorum.Meraklıydım bu konulara. Ayrıca ben de yaşadım yani o sarsıntıyı kesinlikle 6ve yukarısıydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 evkadan ev almak lazım sfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 biz zaten enkaz altında ölmezsek boğularak ölcez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 karşıyakadan sonrasına zaten kayıkla gideriz artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Abi sen öldün zaten bostanlıda ya. Binaların hepsi mi yamuk olur.Küçüktüm top koyuyodum durmuyodu gidiyodu bi tarafa doğru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Bunları uyarı mesajı olarak algılayıp evlerinizi falan depreme hazırlayın. Ev yıkılmasa dahi içerideki eşyalar yaralanmalara sebep olabilir. En basitinden yatağınızın yanında dolap vs varsa onu duvara sabitleyin. Ciddi bir sallantıda kafanıza dolabın devrilmesi yaralanmanıza sebep olabilir. Veya başucunuzda yukarda kütüphane varsa kitaplar kafanıza yağabilir ufak bir sallantıda ki 1.5 metreden kafaya çarpan kitap acıtır. Mutfakta sallantıda içki dolabınız kapaksız ise hepsi yerlere devrilecek ve belki yangına sebebiyet verebilecektir veya çıkan yangını körükleyebilcektir vs vs vs vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar