Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Canon 450D 50mm lens problemi ve err01 hatası

dusuncelihayvan

Öne çıkan mesajlar

Geçenlerde 50mm lensi yere düşürdüm sonra kontrol amacıyla takıp bir kaç poz çekmiştim. Hiçbir şeyi yoktu. Makine 3-4 gün kaldı kenarda. Bugün lens değiştirecektim lens çıkmıyor ve fotoğraf çekerken err01 hatası alıyorum.

Lens'in body ile bağlantılı olmadığını ve temizlemem gerektiğini söylüyor ama lensi çıkaramıyorum zorlamak da istemiyorum ne yapmam gerek?
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
zorlayınca daha beter olabilir. lens cıkmıyor ise lensi kitleyen dişli vidanın içine sıkışmıştır tahminen. zorlamadan hafifçe iki yana oynatarak çıkartmaya çalışabilirsin. çıkarmaya çalışırken oval şekilde lensi oynatmaya calıs. milimetrik bir sıkışma söz konusudur tahminen. ufak hareketler ile denersen çıkartabilmen lazım.

olmaz ise tamire vermen gerekicek.
Sosyal ağlarda paylaş

Olmuyor hiç bir şekilde en ufak değişiklik bile olmuyor. kilit tuşuna basıp döndürebiliyorum ama tam çektiğimiz nokta da kilitli çıkmıyor.

Viyana'dayım christmas girdi şimdi araya yarın da kapalı her yer :(

gerçi fotoğraf çekebiliyorum ama 50mm kaldı işte arada da err01 hatası veriyor
Sosyal ağlarda paylaş

Bombok olaylar oldu. Christmas tatili olduğu için yaptıramadım yaptırabileceğim yerler makinenin zararı karşılığında teminat istedi ve teslim için çok geç tarih verdiler ben 6'sında geziye çıkıyorum.

50mm zaten focuslamıyordu sıçtığını tahmin ediyordum zorladım önce içi çıktı dağıldı daha sonra bayonet takılı kaldı zar zor çıkardım bayoneti dişlinin arasında plastik takılı kalmış temizledim ama şimdi auto focus çalışmıyor. :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...