dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Geçenlerde 50mm lensi yere düşürdüm sonra kontrol amacıyla takıp bir kaç poz çekmiştim. Hiçbir şeyi yoktu. Makine 3-4 gün kaldı kenarda. Bugün lens değiştirecektim lens çıkmıyor ve fotoğraf çekerken err01 hatası alıyorum. Lens'in body ile bağlantılı olmadığını ve temizlemem gerektiğini söylüyor ama lensi çıkaramıyorum zorlamak da istemiyorum ne yapmam gerek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 zorlayınca daha beter olabilir. lens cıkmıyor ise lensi kitleyen dişli vidanın içine sıkışmıştır tahminen. zorlamadan hafifçe iki yana oynatarak çıkartmaya çalışabilirsin. çıkarmaya çalışırken oval şekilde lensi oynatmaya calıs. milimetrik bir sıkışma söz konusudur tahminen. ufak hareketler ile denersen çıkartabilmen lazım. olmaz ise tamire vermen gerekicek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Olmuyor hiç bir şekilde en ufak değişiklik bile olmuyor. kilit tuşuna basıp döndürebiliyorum ama tam çektiğimiz nokta da kilitli çıkmıyor. Viyana'dayım christmas girdi şimdi araya yarın da kapalı her yer :( gerçi fotoğraf çekebiliyorum ama 50mm kaldı işte arada da err01 hatası veriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Fotoğraf çekerken arada hata veriyorsa, çekme. Dişlileri sıyırırsa sadece dişlileri değişmiyorlar, bütün oynar aksam değişiyor, masraf açılır bayağı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Aralık 30, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2011 Bombok olaylar oldu. Christmas tatili olduğu için yaptıramadım yaptırabileceğim yerler makinenin zararı karşılığında teminat istedi ve teslim için çok geç tarih verdiler ben 6'sında geziye çıkıyorum. 50mm zaten focuslamıyordu sıçtığını tahmin ediyordum zorladım önce içi çıktı dağıldı daha sonra bayonet takılı kaldı zar zor çıkardım bayoneti dişlinin arasında plastik takılı kalmış temizledim ama şimdi auto focus çalışmıyor. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Aralık 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2011 keşke bekleyip manuel focus ile takılsaydın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 30, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2011 makinede sorun yok ise boşver lensi en ucuz lens o 50mm. ikinci el satan da cok olur rahat bulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Aralık 30, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2011 50mm parçalandı zaten içi dışı dağıldı ondan geçtim artık ama 18-55mm ve 70-300 ü denediğimde auto focus çalışmyıor ve err01 hatası veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar