Korax Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 aquila said: belki de sen, ne yazdigini okumadigin, veya anlamadigin icin oyle gelmistir. +1 Korax said: 120gb corsair f serisi kullaniyorum ben. Cdromu sökup optibay ile yaptim. kertenkel said: korax baya buyuk sallamis icinde mekanik parca olmadigi icin ssd'ler %20 falan pil omrunu uzatiyo laptoptaki Abi ne tezcanli adamsin kertenkel ya. Optibay dedim bildinmi optibayi? SSD'ye kadar gelip 600 lira para verirken pil ömrunu kisaltip uzatacagini ögrenecek kadar review okumusumdur heralde.. Yok ama bi siz biliyonuz bizde salliyoz anca okumadan etmeden.. Optibay, 13"lik mbp'lardaki cdrom'u sökup yerine ssd takilmasina olanak saglayan drive kit. Bkz. 1 Bkz. 2 SSD + HDD kullandigim icin pil ömru kisaliyo, evet. Yoksa mekanik olmadigi icin %20 pil ömrunu uzattigini biliyorum bende. Sadece SSD takmis olsam hdd ile 5-7 saat giden batarya suresi enazindan 8-9 saate kadar cikabilir. Gladmir said: Korax pil omru kisaliyor demissin, cok dramatik bir dusus mu var? Bende tam tersinin olmasini bekliyordum. Bu ay ssd alip takmayi dusunuyordum bende mbp ya, en buyuk motivim mekanik aksamdan kurtulacagim icin enerji tuketimimim azalicak seklindeydi. Sadece harddiski ssd ile degistirirsen artis var tam tersine. Ama optibay ile yaparsan belirgin bi dusus var. 5-7 saat giden pil en fazla 3-4 saat gidiyor. Netekim beni hic yari yolda birakmadi dedigim gibi. Disarida otobuste falan enfazla zaten 2 saat 3 saat bakiyorum. Optibay yapmazsan no problem. Netekim suda var; hizli/extra depolama alani ama daha kisa pil ömrumu, yoksa hizli/pil ömru uzun ama daha az depolama alanimi? Bana 3-4 saat yetiyo. Suan 440gb alanim var toplamda vede hizli. Hersey aletin ustunde dedigim gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrion Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Bullbird said: 60gb ucuz bişey alayım o zaman :P corsair force gt serisi baya övülmüş onu düşünüyorum Alıcaksan 120ye falan bak derim, hardware sitelerindeki incelemelerde özellikle oyun bilgisayarı kuracaklar için 100+ tavsiye ediliyor, sebebinide optimum performansta çalışması için total ssd hafızasının %25 ini her daim boş kalması gerekiyormuş diye izah ediliyor. Sistem+ utility derken zaten 30gb iptal 15gb boşluk optimum performans geyiğine; e sana geri 15gb falan kalır orayada anca bf yi sokuşturursun WOW falan imkansız. tabi sitelerdeki geyiklerin doğruluğu tartışmaya açık, ben ağzına kadar doldururum arkadaş diyorsan orası ayrı `,-)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bullbird Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Tyrion said: Bullbird said: 60gb ucuz bişey alayım o zaman :P corsair force gt serisi baya övülmüş onu düşünüyorum Alıcaksan 120ye falan bak derim, hardware sitelerindeki incelemelerde özellikle oyun bilgisayarı kuracaklar için 100+ tavsiye ediliyor, sebebinide optimum performansta çalışması için total ssd hafızasının %25 ini her daim boş kalması gerekiyormuş diye izah ediliyor. Sistem+ utility derken zaten 30gb iptal 15gb boşluk optimum performans geyiğine; e sana geri 15gb falan kalır orayada anca bf yi sokuşturursun WOW falan imkansız. tabi sitelerdeki geyiklerin doğruluğu tartışmaya açık, ben ağzına kadar doldururum arkadaş diyorsan orası ayrı `,-)) wow bıraktım ya kurtuldum o zehirden sdsdf bf3 oynuyorum,120ler 500e falan gidiyo ama fiyat olarak değer mi ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrion Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Şahsen ben olsam almazdım. Sende alma bence ama; o ssd'ye %25 boşluğu her daim bırakacak şekilde oyun yükle, Zaten dediğin gibi sadece BF oynuosan problem olmaz gayet yeterli olur, Tabi bu söylediklerim extra bi HDD olduğu sürece geçerli, yok bende sadece ssd olacak diyorsan 120bile az. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Memlekete donmeden su optibay isine ben de inanabilirim ama 7-8 saat giden pil omrumun 3-4 saate dusmesini kabullenebilir miyim onu bilmiyorum, boyle baya iyiydi nereye gidersem gideyim adaptor falan dusunmeden takiliyodum rahatca :S SSD'ler ucuzlasa keske de buyuk taksam direk kendi hdd'sinin yerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Yılbaşından sonra al. Söz verdim foruma. Piyango çıkarsa herkese 120 gb SATA3 ssd var. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Hacit biriktirmeye basla ozaman. 240gblik bi corsair tak, bitir olayi. 10 saat pil ömrunu görebilirmisin bilmiyorum, ama ciddi bi hizlanma yasayacagina eminim. Yani gunde 5-10 lira atsan kenara 3-5 ayda 1 milyar para eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Korax said: abi hiç tezcanlı değilim. o optibay muhabbetini, 1 sene once ayni boyle bi konu icinde yapmistik. sen de daha onceden boyle bir topic bile acmis olabilirsin =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 optibayden raid yap işte amerikada arkadasi olan sunu dusunsun: http://www.logicbuy.com/deals/intel-320-series-160gb-solid-state-drive/36522.aspx 160gb intel 320 - 155$ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 kertenkel said: abi hiç tezcanlı değilim. o optibay muhabbetini, 1 sene once ayni boyle bi konu icinde yapmistik. sen de daha onceden boyle bir topic bile acmis olabilirsin =( E morukcan niye agir sallamis dedin ozaman? Normal hdd + ssd(optibay) yapinca pil ömru gayet dusuyo yani, bunun sallayacak nesi var 6 aydir böyle kullaniyorum zaten. Tezcanli olmasan niye hemencik tam anlamadan bana attack veresin böyle :) Ayriyeten 13" mbp'lerde raid olayina girilebilirmi emin degilim. Cunku optibay cikisi sata2 hdd cikisi sata3 destekliyo. 15 ve 17lerde yapilabildigini biliyorum, emin degilim ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Peki en iyi ssd marka ve modeli nedir fiyat/performans orani duzgun ? 120gb'in ustune cikamassam tek harddisk olarak degil de optibay zimbirtisiyla ikinci hdd yapip isletim sistemini falan kurucam oraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 abi 120gb üstü modeller genelde aşırı pahalı 2 tane 120gb / 2x 160gb en mantıklı secenek @korax: optibay sata 2 olmadigi icin 2x ssd raidden sata 3 verimi alamasan da en en az 250mb/s hız yakalarsın.. bir sorun çıkartmıyo edit: bir de 3,5" modeller var normal HDD boyunda, onlar daha ucuz olabiliyor garip sekilde 100gb modeli 140$'dı onların. kasan varsa düşünebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 fakirsen gerenk yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 O degil karpuz kabugunu soktun aklima, nasil bi adamsin lan sen sdgs 240gb x 2 adet ssd baktimda raid icin. iih amerikadan bile getirtsem en az 1100tl ediyo. Elimdekini satsam satsam etse 300 400 lira, yine cok para yau, kurtarmiyo. Neyse fantazi olarak rafa kalkti benim icin raid 0. En kötu belki ilerde benim 320gb lik harddiski 750lik momentus xt ile degistirip daha cok alan elde ederim falan. Bu hali bile ökuz gibi hizli yine, cok bi gerek yok sanki. @darq ben corsair f serisi kullaniyorum dedigim gibi. turkiyeden almistim 600 lira gibi bi fiyata. 120gb. tavsiye ederim, hic bi problem yasamadim henuz. Ram'leride 8gb yap yapmisken. Bide trim'i aktif et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Ram'i sekizledim, ben de o modele bakiyordum iyi oldu. Trim ne bi onu bilemedim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 üsttekinde mail-in rebate fiyatıymış. en iyi sata 3 f/p herhalde şu an 120gb/150-160$: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820233206 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820211569 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Bu linklerde okuduguma gore "Trim" in Macos'la bir olayi yok windows'aymis? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Valla emin degilim, trim tam olarak ivir zivir bisi hatirliyorum. Kharon said: @summon Onun disinda, sata 3 alman sart degil cunku optik surucu kismi sata2 destekliyo, fiyat farki vardi bi de bi ara sata2lerle. Ha ama ilerde baska biseye de kullanirim, almisken 3 olsun dersen 3 al tabi. Ama sata2 bile cok fark ediyo be abi yeterli yani :) Valla ben siddetle corsair'i tavsiye ederim. Cok rahatim, tik demedi daha masallah :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 lionla mac osx'e trim destegi gelicekti, ne oldu bilemiyorum gelmis olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2011 Apple kendi ssd'lerinemi ne getiriyodu o destegi diye bisi hatirliyorum ben. Her markaya gelmiyo trim destegi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar