Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SSD drive.. almaya değermi?

Vulcan_Lionheart

Öne çıkan mesajlar

şu anda baya bi pahalı 60gb olanı bile 250 küsür tl imiş ama mekanik sabit disklerden 4 kat hızlılar ve ses yok, acaba intel smart response özelliği olan bi sandy bridge anakart ile mekanik hd le beraber kullansak olurmu? Bu anakart en çok kullanılan dosyaları ssd ye otomatik atıyormuş ve genel yükleme performansını baya bi yükseltiyormuş sistemin... mesela bf3 ü bu drive ile kullanmak çok süper olmazmıydı?
Sosyal ağlarda paylaş

Çok farklı fikirler var bu konuda.

1 tane 60'lık SSD'yi sistem diski olarak kurmak en mantıklı iş, süper farkediyor açılış/kapanış hızı sistemin. Ek olarak extract/install tarzı herşey çok daha hızlanıyor.

SSD'yi SRT aracılığıyla cache olarak kullanmanın farklı faktörleri var. Sadece tek bir MMO oynuyorsan mesela harika ama birden fazla oyun oynuyorsan ve oyunlar arasında sürekli geçiş yapıyorsan çok da yararlı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Darqainu said:

Ben de macbook pro'ya dvdrom'u cikarip 128Gb SSD ekleyip onu start-up disk olarak kullansam yirtilir miyim diye merak ediyorum.

120gb corsair f serisi kullaniyorum ben. Cdromu sökup optibay ile yaptim. Birincisi acilis kapanis extract falan acaip hizlaniyo. User dosyalarim(muzik video zart zurt) hep hdd uzerinde. Sistem ve hizli olmasini istedigim seyler ve programlar ssd uzerinde. Cok farkediyo, ciddi diger macler falan bile yavas gibime geliyo. En fazla 15 saniye icerisinde desktop'i goruyorum acilis tusundan sonra.

Yalniz batarya suresi kisaliyo biraz. Beni hic yariyolda birakmadi henuz. Hala 4 saate kadar rahatlikla kullaniyorum cok kasmazsam makinayi. Tavsiye ederim. Biraz lukse kacmaya kaciyo ama. Isin asli ben 240lik bitane alip 750lik bide hdd yapmak istiyorum. Aletin ustunde filmlerim, sahnedeki calisma duzenim, mobil studyom herseyim mac uzerinde ve cok rahat oluyo isin asli.
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

Bullbird said:

windows 10 saniyede falan açılıyo dedi arkadaş ne kadar doğru bu?

ahaha yıllarca hddlere alışmış insanlar şaşkın.

Bildiğin doğru o. Hadi 10 saniye olmadı 12 saniyede açılıyo :P

12 snde açılmasından başka ne özellikleri var onu da bi söylersen şükela olur benim için
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...