Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ABD'de bir kamyon şoförü, çekilişte kazandığı 380 bin dolarlık Lamborghini ile 6 saat sonra kaza yaptı.

paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Bak ne güzel söyledin; elin Amerikalısı bile ev almayı planlayıp bunu döndürebilmek için 2 işte çalışmış. Adam temel ihtiyacı olan konut sahibi olma kriterini tamamlamaya kasmış ama olmamış. Becerenler olmadı mı; oldu.

Elbette hoşlandığım bir şey değil kendi milletimin bu tarz bir dengesizliğinin ortaya çıkması. Ortalamanın azıcık altında IQ seviyemle ben bile bu tarz bir düşüncenin hayatım için daha doğru olduğunu düşündükten sonra sokaktaki insanların da bunu düşünebilmesini beklerim. İşin temeli toplumumuzun hava atmayı sevmesi. Herkes böyle demiyorum ama sokaklar ağırlıklı olarak bu insanlarla dolu.

Eğer parası varsa Bently alır ve bakkala ekmek almak için onunla gider. Bu insanda o aracın bakımını, benzinini falan karşılayacak para olduktan sonra kişisel tercihidir. Belki işin temelinde yine hava atmak var ama bunu döndürebilecek sermayeye sahip. Bu tarz insan her toplumda var.

Diğer köşedeki ve benim takıldığım insan grubu ise geçim derdindeyken sidik yarıştırmaya dalanlar. 1000TL maaş verdiğim elemanın yıllık sigara gideri 1400TL ise ve bu denyo 'bir yılda kazandığım 12 aylık maaşın 1,5 aylığına yakınını sırf sigaraya yatırıyorum, ben çok mu zenginim' diye düşünemiyorsa bu saçmalıktır. 800TL aylığı olan biri gidip de 1200TL verip taksit bahanesine sığınıyor ve cep telefonu alıyorsa bu dengesizliğini reklam ve kapitalizm ile açıklayamaz. İletişim herkesin hakkı; gider 200-400TL arasında bir şey alırsın ihtiyacını görür. Çünkü temel ihtiyaçların söz konusu.

İstatistik kurumu gelir seviyeleri ile ilgili analizler açıklıyor ve bu kadar dengesiz değerlere sahip bir toplumun bu derece yersiz davranmasının mantıklı izahları reklam olamaz.

Cehalet ile salaklık arasında savrulup duruyoruz ve kredi kartlarına faiz işlemeye devam ediyor. 'Mütahit misin' soru önermesinin arkasında yatan da bu gerçeklik değil mi?

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

Millete bakmıyor o dedikleriniz tabakaya bakıyor. Allahın kamyoncusu heryerde kamyoncu türkiyede de kamyoncu amerikada da kamyoncu. türk olmakla veya ispanyol olmakla fark etmiyor.

filmlerde öyle dğeil abi.bizde kamyoncular recep ivedik.adamlarda aile babası slyvester stallone

bu arada şimdi lambo cıksa bana.şöyle bi coolluk katsın diye 1 adet viski shot yapar.nightcall şarkısı eşliğinde gece 4-5 gibi fenerbahçe-pendik git gel yapardım arabayı ağlata ağlata
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...