kertenkel Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 2010'dan önceki macbook airlar biraz zayıftı o yüzden bence çok seni cezbetmemiş olabilir, ssd'li hali inanılmaz =) ben de uzun süre kullandım 2010 öncesi macbook air, i3 işlemcili + ssd'li olanları satılıyor standart sanırım şu an...
senko Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2011 ginaly said: 2 yıldır mac kullanıyorum, sorulardan hiçbişey anlamadım (: mac'ın amacı bu zaten (:
Gladmir Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2011 Gerge, linux da "bash" scripting ile yaptigin her turlu isi macos ile yapabilirsin. Omrun boyunca terminal de goremeyebilirsin, hersey abstract ama bir o kadar exposed. Cok basit ornek; tail -f /var/log/messages yerine /var/log/system.log yaparsin ama system health status interface leri gorunce bir daha konsol acip da o isi yapmak istemeyebilirsin etc. Yillardir is icin linux kullaniyorum, geri kalanlar icin de macos kullaniyorum. (dayt! kredi karti reklam alarmi)
Anason Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2011 sanirim linux programlarini mac os da derlerken karsilasicagin en buyuk sorun grafik kutuphanesi olucak. macos x-window kullanmiyor o yuzden yukardaki gtk ya bagimli programlarin derlenmeyebilir tabi portunu kendin yaparsan o baska.
nuki Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2011 Mac doğrudan kullanmıyorum ama çalıştığım insanlar yoğun bir biçimde kullanıyor. Şuana kadar benim linux'ta yaptığım birşeyi yapamadiklari olmadı (Bash, kendi yazdığımız kodun compile ve run'ı, ssh ) . Onun dışında eksik linux libraryleri felan da dışardan yüklenebiliyor. + olarak adam gibi word processor/ tasarım programları felan var Mac'te. Wine'la / Latex'le uğraşmak zorunda kalmıyorsun. -Bir linux makinaya göre fazladan 1.5k gözden çıkarman gerekiyor. Unix to Mac program aktarma işleri var burada istersen göz at: http://developer.apple.com/library/mac/#documentation/Porting/Conceptual/PortingUnix/preparing/preparing.html#//apple_ref/doc/uid/TP40002849-TPXREF101
uk Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 tek derdim drm diyorsun, ubuntu bu sorunlari cozmuyor mu zaten? lakin cozuyorsa ve sen hala mac os vs linux diyorsan bu olsa olsa simariklik olur..
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 26, 2011 Çözmüyor. Hiç bir Linux dağıtımı çözmüyor. Ubuntu'dan da hiç hoşlanmıyorum zaten, kullanmam onu.
Deacon Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Ya araya bir sey sorayim madem ben de. Mac air development icin yeterli degil mi? Kullancagim seyler gcc, vim, eclipse, latex, git falan filan gayet minik seyler. Pro gerekli midir?
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 yeni nesil airlar yeter ya. (i3 olmayan modeller tercih sebebi tabii.)
Deacon Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Iste yeni nesil air'leri gordukten sonra pro almak icin cok spesifik amaclar lazim gibi geliyor ondan sordum. Ty ty.
odullusoru Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 GERGE said: Çözmüyor. Hiç bir Linux dağıtımı çözmüyor. Ubuntu'dan da hiç hoşlanmıyorum zaten, kullanmam onu. kullanacaksın ubuntu. istesen de, istemesen de kullanacaksın. senin ilacın ubuntu.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Niye kurayım Ubuntu? Troll musunuz, ciddi misiniz anlamadım.
Gladmir Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Deacon said: Iste yeni nesil air'leri gordukten sonra pro almak icin cok spesifik amaclar lazim gibi geliyor ondan sordum. Ty ty. cpu power ve ekran boyutu
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 +monitor farki ve genisleyebilirlik
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 29, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Şubat 29, 2012 Güncelliyorum ama Latex'in durumu nasıl Mac'de? XeLaTeX kullanabilir miyim? Çalıştığını biliyorum ama Linux gibi pacman -S texlive-most demek yeterli oluyor mu (bunun MacOS versiyonu işte, direk kurmak), yoksa uğraşmak mı gerekiyor? Windows bazen çok uğraştırabiliyor diye biliyorum. Bir de yukarda biri "olarak adam gibi word processor/ tasarım programları felan var Mac'te. Wine'la / Latex'le uğraşmak zorunda kalmıyorsun" demiş. Nasıl yani? TeX'den daha iyi ve LaTeX'den daha kullanışlı ve kolay typesetting sistemi mi var MacOS'un, yoksa word processor mı kastediyor arkadaş?
Fly Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 Mesaj tarihi: Mart 1, 2012 herseyimi osx'de yaziyorum, yirmi saat compile edicem simdi derken standart pakedi cekip kurup gecmistim, kotu bisey hatirlamiyorum pek xelatex'de spesifik bir soruna rastlamadim
Öne çıkan mesajlar