Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kerneller

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Pati'de benden iyi bilen bir sürü kişi vardır, kernel kurcalamaya yeni başladım.

Bugün ck1 yamasıyla bir kernel derledim, masaüstünde performans kazancı iddaa ediyordu, kazanç da oldu. make hızlandı zaten, gerisi eser de olsa umrumda değil. Ama bu kerneli kendim derlediğim için mi oldu, yoksa ck1 cidden işe yarıyor mu; bilmiyorum.

Başka yamalı kerneller de var Zen gibi. Nasıldır bunlar, tavsiye ettiğiniz yamalar var mı? Gerekmeyen sürücüleri, modülleri filan atmaya çalışsam kayda değer bir kazanç olur mu?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Compiling'de iyi kazanç farkettim. Büyük bir program compile ederken 10-bit, HD anime izlemiyordum rahat; ck1 yamalı, derlenmiş kernel ile izleyebildim. Yamayı tavsiye ederim, vanilla Arch kerneli üzerine yaptım. Arch kernelide vanilla zaten.

http://ck-hack.blogspot.com/

Bu gece gereksiz modülleri atarak deneyeceğim. Süreyi 10-15 dakikaya çekiyor yapmak onu. Bundan böyle hep derlerim sanırım, dediğim gibi güzel bir performans veriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kernelini kendi donanimina gore compile edersen biraz daha hizli calisir sistemin zaten dogal olarak :)

En son 2.2 zamaninda desktop icin kernel optimize etmistim, ondan sonra hep compatibility icin ugrastim o yuzden hangisi ne kadar artar bilemiyorum.

Ama eger ki icinizde LVS ile ugrasan varsa, mutlaka 3.0.6 ve ustune gecmeli. SNAT + DNAT olaylarinin dogru yapilabilmesi icin. Muhtemelen cok ugrasan yoktur ama ben yazayim, belki goren olur :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Orası öyle ama performans kazancı minimal olur diye düşünüyordum. Gözle görülür kazanç oldu ama make çalışırken uzun süre. Brain Fuck Scheduler denen şey iyiymiş çok.

Soyduğum kernele USB modüllerini koymayı unutmuşum ama :) Tekrar yapacağım bu gece. Performans kazancı olmuyor bunun tabii ama yeni kernelleri derleme süresini kısaltır çok.

Asıl soru işte BFS gibi başka güzel şeyler var mı? Madem derlemeye başladım, koyarım onlarıda.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
GERGE said:

Hazır gelen ve epey iyi çalışan bir kernel buldum: http://liquorix.net/

Ünlü bir kernelmiş sanırım. Bunu kullanıyorum artık.

ya konuyla biraz alakasız oalcak ama, ben debian ve redhat tabanlı linux sürümleri denedim fakat bende ki laptop un ekran parlaklığına bi çözüm bulamadım..

forumlar falanlar filanlar zibil gibi laf etmişler denedim ama olmadı..

bugün bi yerde denk geldim kernel in kaynak kodlarında markalara özgü acpi yazılımları varmış.. fakat hatalardan doalyı soğudum biraz.

acaba dedim böyle özel kerneller buna çözüm oalbilir mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...