saplashaman Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 beyler herkes michelin ,bridgestone v.s diyor ama 5 yıldır petlas kullanıyorum,ve kış memleketindeyim,yazlık ayrı kışlık ayrı kullanıyorum inanılmaz derecede sağlam lastikler ve işin ilginci f16 lara da bu firma lastik üretiyor,yani bu kadar kötü olsa uçaklarda kullanılmaz,ama bakıyorum yabancı meraklısı arkadaşlarım michelin şöyle michelin böyle,kışlıkları şöyle iyi kışlıkları böyle iyi v.s diye petlas hem ucuz hemde gayet stabil 1 metre karlarda önümdeki jeeplerin zigzag çizdiği yollarda arkadan çekişli 4 lastik kışlık lastiklerimle çatır çatır gidiyordum,bu milletteki marka sevdasını anlıyamıyorum,aracım mercedes 99 model e200 mesela ama bazı manyaklar ya bu araca michelin gider naaptın sen moduna giriyorlar,nolmuş abi alt takım bozmuyor,rot balans sadece mevsimsel söküp taktığımda yaptırıyorum,reklamda yapmıyorum yanlış anlaşılmasın ama kardeşim memlekette doğru dürüst bir lastik üretiliyorsa biraz destek ol köstek olma aq Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 tamam sakin. uçaklara taktıkları lastikleri sana takmıyorlar öyle gaza gelmişin de. sağlamsa sağlamdır. bu arada müteahhit misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 illa yerli malı yurdun malı diyorsan lassa al. brigestone'lardan bir farkı yok zaten, aynı üretim bandından çıkıyorlar. petlas vasat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saplashaman Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 oha ahmedinejad ,ne müteahhidi AHAHAHAHHA abi bu kasanın hastası olduğum için aynı kasanın ikincisini hemde 0 hata full orijinalini gittim aldım,fiesta tdci 42 bin liraya alsam genç havalımı olacaktım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Selam, Genelde jiplerin karda başı kıçı oynayabiliyor çünkü senin aracından daha geniş lastikleri var ;) O kişiler altlarında jip olduğuna güvenerek çoğu zaman kış lastiği bile seçmiyorlar. Lastik konusunda belirtilen kişisel fikirler yerine saygın kuruluşların yaptıkları testler mevcut. Örneğin ADAC yaptığı testlerde gayet güzel yorumlarda bulunuyor. Tirerack ise güzel karşılaştırmalı testler yapıyor ama bazı lastik modellerini burada bulmak zor. Kış lastikleri de çeşit çeşit sonuçta; -soğuk hava, bol yağmur, az kar -çok kar -buz -buz ve kar Michelin Alpin A4 bence de güzel lastik ve kış lastiği almak istediğimde tek tercihim olacak. İstanbul koşulları ağırlıklı soğuk ve yağmur olduğu için güzel seçim. O lastiğin ıslak performansı çok güzel. Erzurum'da olsam çivili falan almak daha mantıklı olur. Petlas F16 için ve uçaklar için lastik üretiyor olabilir ama indikleri pist belli, fren mesafeleri belli. En önemli nokta inişin yüküne ve basıncına dayanıklı lastikler üretmek. Cornering, aquaplaning, handling gibi değerler o segmentte bir anlam ifade etmiyor. Keza bu firma ağır vasıta lastikleri de üretiyor ve yine o grupta beklentiler farklı yönlerde. Aşınma ömrü çok önemli ve tekrar kaplamaya uygun olmalı falan. Kısacası 'ben kullandım acayip memnunum, demek ki süpermiş' mantığı pek tarafsız ve gerçekçi yorumlama olmuyor. Tek doğru tarafı senin memnuniyetin :) Ama bu memnuniyet test gerçeklerini geçemiyor. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 havada karada petlas ..... reklamında öyle diyor. gayet ikna edici. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 petlas otomobil lastigi = geri donusturulmus hurda lastik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
baton Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Bencede olay petlas uçak lastiği üretiyor otomobil lastiğinin alasını üretir diye düşünülmemeli. Zaten çoğu lastik firması uçaklar için lastik üretiyor. Bunlar farklı şeyler kıyaslamak yersiz bence. Önemli olan en iyisini hangisi üretiyor. Bu arada ben hiç petlas kullanmadım hatta sokakta yolda hiçbir arabada petlas lastik görmedim şimdiye kadar. Merak ettim hiç satılmıyor mu petlas ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saplashaman Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 sizin dediğiniz michelin alpinler doğuda ve iç anadolunun çukur dolu yollarında nasıl olduğunu vatandaş daha iyi biliyor,en azından dediğim gibi kullanıyorum ve memnunum diyorum geriside çokda önemli değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 amam daha çok petlas bayisi mevkisindesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 jipten kasıt hele ki SUV sınıfı ise karda özellikle de orijinal lastik tipleriyle gideceklerini hiç sanmıyorum. Yıllar önce bir sürü şık arabanın şiştiği karlı bir yolda istikrarlı bir şekilde ilerleyen opel cadet sahnesini hatırladım şimdi (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Selam, Kişisel memnuniyetini paylaşmada sakınca yok. Bu memnuniyet neticesinde vardığın sonuç yanlış. 'Ben kullanıyorum, sorun yaşamıyorum; o zaman mükemmel' tespiti yanlış. Ben de ER300 kullanıyorum ve son derece memnunum ama ER300 mükemmel, süper/über değil. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
heroLion Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2011 Merhaba, Petlas en iyidir diyemem ama son yıllarda kendilerini aştılar ve bridgestone michelin pirelli gibi markaların "sıradan" lastiklerine ikame olabilecek lastikler üretmeye başladılar. Türkiye'de en çok tercih edilen kis lastiği lassa snoways'ti (bu kendi ifadleridir) onun yerini başarıyla tutmuş bir petlas modeli olduğunu söyleyen bir arkadasım var. Ki o arkadasım yaz lastiğinde de petlas'a döndü. Her ne kadar ben de Petlas'ın gayet basarili oldugunu dusunsemde bu tarz son kullanıcı yorumları izafi. Sonuçta insan daha ucuza yerli marka bir mal alinca, başarılı bir tercih yaptığını herkesten önce kendine ispatlamaya çalışıyor. Dolayısıyla biraz oznel olabiliyor yorumlar. "Bence" bir lastik markasi Avrupa markası bir otomobilde fabrika çıkışı verildiğinde rustunu ispatlamış olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar