Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mech Terran vs Zerg

Uliking

Öne çıkan mesajlar

Öneri bekliyorum lütfen bir repi izleyin normalde Mech Terran'a karşı yeniyorum çok iyi timing'ler gelmezse drop olsun nydus olsun fakat çok fena turtle yapınca olmuyor ghost viking thor tank herşeyi yıkıyor yani maçta bir sürü hatam var (larva falan ama asıl kaybetme nedenim onlar değil inanmıyorsanız maçın sonunda units lost tab'ına bakın) yok yani ne yapılır mech'e karşı nydus, drop falan demeyin her şeyi denedim yani herif viking'leri falan patrol ettiriyor her yere turret döşüyor vision alamıyorsunuz nydus falan için evet bekliyorum öneri :|

http://replayfu.com/r/8WFGkc
Sosyal ağlarda paylaş

Bu oyundaki sorun kesinlikle kompozisyon değil. Mech'e karşı yapılması gereken belli: ya 200 olmadan saldırıp cost-effective bir şekilde ünite takası yapacaksın ve sürekli saldırarak ve remax yaparak mech'in 200/200 olmasını engelleyeceksin ya da çok hızlı bir biçimde haritaya yayılıp ekonomi ve tech kasacaksın.

Bunları muhtemelen sen de biliyorsun ama ikisini de yapamamışsın. Nedeni de çok kritik bir aşamada 20 drone'unu hellionlara kaptırman. Adam işçi sayısı olarak eşit, supply olarak üstün mid game boyunca. Ekonomik olarak geri kaldığın için ne güçlü bir ordu ne de iyi bir ekonomi ya da hızlı bir tech yapabilmişsin. 3. base'ini aldığında tek savunması 3 tank ve 3 thordu, oyunun o aşamasında o savunmayı silecek miktarda baneling-roach yapabilirdin ama kaybettiğin droneları tekrar yapmaktan ve droneların kaybından dolayı ekonominin güçsüz olmasından dolayı ordu yapamamışsın. Keza aynı nedenlerde tech ve expansionların da gecikmiş.

Bunların üstüne en yapılmaması gereken şeyi yapıp 200/200 savunma pozisyonundaki bir mech Terran'a saldırmışsın. Eğer bu oyunda olduğu gibi 200/200'den önce saldırma imkanın yoksa sen de artık haritaya yayılıp onun unsiege olduğu anları kollaman gerekiyor; çünkü en az tanklarının yarısının unsiegee olacağı bir an olacaktır. Sen gidip ordunun tamamını hediye etmişsin. Orada oyun bitmiş szaten (20. dakika), o kadar üstünken her türlü kompozisyonla maçı kazanır.
Sosyal ağlarda paylaş

abi çok çektim inanılmaz çok çektim mech terrandan.ghost viking thor tank blueflame counterı yok diyodum true army yaptıktan sonra.ama ondan sonra denemedigim tek şeyi denedim.carpet bomb.netin neti ilaç mech terrana karşı.içi dolu boş farketmez 200 sup overlord bile olsan fazladan yap kalabalık yaratsın dolular az dmg alsın.40 baneling falan dolduruyosun güzelce arkasına ne çıkarsan çık ister ultra-ling git ister mass roach.muhtemelen ordu mapi 2 ye bölen kolonların orda planetary lere yapışık oluyo.bir bombalıyorsun tertemiz.

AMA,bunun için spartacusun dedigi şeylerden bir tanesi lazım.o da map control.heryere yayılıp watch towerları tutmam lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Spartacus dediklerinde haklı olduğun kısımlar var da oyun 20. dakika da bitmiyor ki 43 dakika falan ben kaç kere remax'liyorum zaten herifin 4. base'i falan da deny'ladım bir iki kere falan da ben sadece ünite kompozisyonu istiyorum yani brood deniliyor ama ben yapınca olmuyor yani herif'te 10 viking varsa bir de ghostlar falan brood-infestor yalan oluyor ben normalde deli gibi drop, nydus falan yeniyorum bir şekilde de bu herif acayip aşmış turtle'de 5. base'inin bile her tarafına turret main base'ine gene kaç bin tane turret patrol yapan vikingler falan vision'u engellemek için. Yani ben katılıyorum iyi bir timing her zaman alabilir mech'i ben sadece eğer harita bölünmüşse ve rakip mech ghost viking gitmişse ne yapılır diye soruyorum. Baneling de olmaz çünkü +3 tanklar-thorlar falan imkansız eğer rakibiniz azıcık iyiyse zaten rakibim thorlarını tanklarını sürekli split ediyordu bundan kaçınmak için. O yüzden ultimate ünite kompozisyonu mech'e karşı late game'de roach+baneling olarak görmüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Late game'de ultimate ünite kompozisyonu tabii ki baneling roach değil. Ben onu mid game'de Terran'ı kırabilmek için dedim. 20. dakikada oyun kesinlikle bitiyor, sürekli max'e yakın ve ekonomik olarak senle aşağı yukarı aynı durumda. Kompozisyonla alakası yok yani yaşadığın sorunun. Marine Tank savunmasına bodoslama dalıp bütün ünitelerini kaybedersen 2 dakika sonra yenilirsin, mech olduğu için hemen bitirememiş sen de oyuna dahil olmuşsun ama aynı hatayı birkaç kere daha yapmışsın. Savunma halindeki max bir siege line'a saldırmak kadar daha kötü bir hamle yok oyunda.
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam benim de ekonomi kötü değil hiçbir zaman 20. dakikada oyun bitmiş diyorsun da ben ondan sonra 4-5 kere daha remax'ledim yani sonuçta benim sorum nasıl yenebilirsin late game mech ghost'u çünkü izlediğim hiçbir maçta eğer terran yüksek ghost sayısına ulaşmışsa ve micro hatası yapmazsa yenilmiyor. Ya da örnek olarak saldırmıyorsa ne yapmak gerekir. Haritayı al falan dersen zaten 7 base'im vardı oyun sonunda.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam da saldırarak sadece boşuna kaynak veriyorsun. Remaxleyebilmişsin çünkü mech yapıyor. O saldırıda n sonra 40 supply falan gerideydin. Oyun bu haliyle bile yakın geçmiş bir de o boşa attığın kaynakları başka yerlerde kullansan ne olur sen düşün.

200 olmadan yenemediysen (ki bence bu maçta yenebilirdin ekonomin zarar görmese) ve rakip saldırmıyorsa nydus vs. yaparak beklemek en iyisi bence. Sonuçta siege tanklarını açtığı bir an olacak, o zamanı kollamak gerekiyor, yarısı unsiegeken saldırsan bile hepsi siegeken saldırmaktan çok çok çok daha iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

izlemedim maçı ama 3 base alıp turtle yapan terran'a karşı ünite kompozisyonundan çok stratejinin ne olacağı önemli bence.

yani terran'ı hiçbir zaman 200 yaptırmaman lazım, 150-170 iken saldırıp 100-110'a indirmen lazım mesela. ama turtle yapıyorsa, saldırdığında 100-110 yerine 120-120'ye gelirsiniz, bu da senin işine yaramaz.

turtle yapıyorsa, 4. base'i aldırmayacaksın mümkün olduğunca uzun süre, sende de mine ettiğin 3 hatta 4 base olacak, 90 civarı da drone... onun zaten main'de resource kalmamıştır o zaman kadar.

bu durumda o 200 olunca saldıracak, sonuçta beklemesi beraberliğe yatması gibi bir şey sözkonusu değil, öyle yaparsa bütün haritayı alırsın yani zaten. 200 olup saldırdığı noktada da tankların siege olmadığı anda flank etmen lazım. başka türlü zor. ama terran'ın mech atak, 3 ırk içinde en zor yapılan atak belki de, o yüzden zaten 10'larca pro Terran bile unsiege yakalanıyorlar rakibe. 4 saniye siege İNANILMAZ uzun bir süre yani.
Sosyal ağlarda paylaş

mech terran vs Zerg gerçekten çok zor zor olmasının sebebi yine biz zerglerden dolayı.
Çünkü genelde zerglerde terrana, bane link ve muta ağırlıklı oynadığımız için açılışlarımızıda standart olarak ona göre hazırlıyoruz. halbuki terranın açılışına dikkat edip mech yada bio gideceğini önceden sezer isek daha 2 3 thor çıkaramadan direk bitirebiliriz. genelde streamını izlediğim zergler exp almış ve thor basan terrana exp almadan mass roach yapıp direk giriyor suplly 102/102 olup mass roach ile pushlandığında terranın işini bitiyor. fakat içeri girerken micro yapmak ön şart zergin alışa geldiği attack tarzı değilde protoss microsu gerekiyor.
thorlar overlordlara daha az vurur ve thorların bir dezavantajı vardır thor havada unit varken yere vurmazlar overlord speedı yapıp damage aldırdığımızdada daha etkili bir saldırıyı daha etkili kullanabiliz ayrıca overlordların aşağıya saldığı creep ile roachların speedini biraz daha arttıra biliriz. kapıdan giremediğimiz terrana overlordlar ile roach drop yapabiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

baybety said:

mech terran vs Zerg gerçekten çok zor zor olmasının sebebi yine biz zerglerden dolayı.
Çünkü genelde zerglerde terrana, bane link ve muta ağırlıklı oynadığımız için açılışlarımızıda standart olarak ona göre hazırlıyoruz. halbuki terranın açılışına dikkat edip mech yada bio gideceğini önceden sezer isek daha 2 3 thor çıkaramadan direk bitirebiliriz. genelde streamını izlediğim zergler exp almış ve thor basan terrana exp almadan mass roach yapıp direk giriyor suplly 102/102 olup mass roach ile pushlandığında terranın işini bitiyor. fakat içeri girerken micro yapmak ön şart zergin alışa geldiği attack tarzı değilde protoss microsu gerekiyor.
thorlar overlordlara daha az vurur ve thorların bir dezavantajı vardır thor havada unit varken yere vurmazlar overlord speedı yapıp damage aldırdığımızdada daha etkili bir saldırıyı daha etkili kullanabiliz ayrıca overlordların aşağıya saldığı creep ile roachların speedini biraz daha arttıra biliriz. kapıdan giremediğimiz terrana overlordlar ile roach drop yapabiliriz.

supply 100 e kadar geldikten sonra kapıdan girmeye çalışırsan mech terrana cesedini toplarsın roachların.tanklar bam güm parçalar.en az 2 tankı olur o adamın o dakkada.drop daha mantıklı.
Sosyal ağlarda paylaş

baybety said:

Aynen öyle. Ayrıca the shattered temple gibi maplerde Terran dropu gibi drop yapıp tankları burrow+dropla çok güzel unsiege yakalayıp terrnaı 2 basee hapis edebilirsiniz zaten 2 base gas mech armyi beslemeye yetmiyor, aha 3.thoru çıktım derken bide broodlordlarla gelirseniz rakibinizin yüzünü şu şekle sokabilirsiniz :)
Sosyal ağlarda paylaş

patrol viking ve spottaki 2-3 turretı alıcak 15 muta, o spottaki viking ve turretları alınca nydus @ana base, 50 tane ling 25tane hydra içeri , adam mech gidiyorsa mobil değildir 200 popladıysa ünitede basamaz geri dönmesi lazım yada alline gelmesi lazım tradee döner oyun alırsın heralde productionları silip :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...