Korax Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Black_Lupin said: Korax said: Hah aciklayan arkadaslara tesekkur ederim, anladim enazindan anlayabilecegim kadar sdfg Olay durbunmus, hemen kadiköye inip aliyorum bitane galex marka panpa olm sen gerimi dondun lan yine? ahaha yok yok :)
Norak Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 said: Dürbünle bakıyorlar şehir ışıklarından uzağa gitmeniz lazım görmek için, aslında normalde gökyüzü şöyle gözüküyor geceleri: http://apod.nasa.gov/apod/image/0912/ArcMW_hallas_alt.jpg
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 bundan sonra fizikle ilgili sorularinizi zepere sorabilirsiniz tesekkurler
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 biyoloji ile ilgili olanlari da ekmeke matematik sorcam diyosaniz illa sorabilirsiniz bana
escape Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 evrenin en küçük yapıtaşı şimdi higs bozonumu
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 evrenin en kucuk yapi tasi tugladir arkadaslar
fenn Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 zeper said: evet biraz yanlış bir açıklama.PArçacıkları bir arada tutan (çekirdek içindeki parçacıkları-proton nötron gibi daha doğrusu onların içindeki quarksları bir arada tutan) strong interactiondır. Şunu açıklar mısın?
aquila Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 kuvvetli munasebet, daha neyini aciklasin.
zeper Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 kuvvetli interaksiyon:P kuvvetli etkileşim demek.türkçesini mi sordun yoksa,fiziki olarak anlamını mı anlamadım ama?
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Ardeth said: evrenin en kucuk yapi tasi tugladir arkadaslar we built the universe inşaat mühendisleri odası
fenn Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 @Zeper O kadar artı yükü çekirdekte bir arada tutan kuvvet neyden kaynaklanıyor. Atom çekirdeğinden çıkan o nükleer enerji bu mu oluyor?
zeper Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 evet aynen, hatta nuclear force(nükleer kuvvet) olarak da geçiyor literatürde. edit: he bir de neyden kaynaklanıyor demişsin.Strong force neden var bilinmiyor zaten,atomu bir parça halinde tutmak için deniliyor.Fakat şunu büyük bir olasıkla biliyoruz big bang olmadan evvel, evrendeki 4 kuvvet bir aradaydı.Daha ispat edilmedi tabi. 4 kuvvet. *Electromagnetic force *Strong force *Weak Force *Gravitational force(yerçkimi) mesela em ve weak force'un birarada olan hali gözlendi.Bunun gibi 4 kuvvetinde aslında tek bir parça olduğunu ama big bang ile birbirinden ayrıldığını varsyıyoruz.
Therru Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 biraz daha anlatsana zeper. nükleer filan diyodun.
zeper Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 ne anlatayım?=) daha specific sorarsan yardımcı olabilirim elimden geldiğince. p.s.=Ardeth de beni arka sayfada onore etmiş;)
zeper Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 @ koymuştum başta ondan karışıklık olmuş pardon.
fenn Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Anladım teşekkür ederim. Bunu tahmin ediyordum. Peki Şu an ağır atomları kullanıyoruz nükleer enerji için falan tutup 20-30 numaradaki elementleri kullanabilirmiyiz aynı mantıkla
zeper Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 O bilinen Uranyum gibi maddelerin kullanılmasının ilk sebebi chain reaction yaratması -en önemli özellikleri-,zincirleme reaksiyon yani. Ayrıca sen atom ağırlığı yüksek bir elementi parçalayınca daha yüksek bir energy eelde edersin,verimi çok.
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 fenn said: Bunu tahmin ediyordum. nereye tahmin ediyosun lan insanlar 400 senedir bunu anlamak icin ugrasti
Öne çıkan mesajlar