Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cern Yarın Bulgularını Açıklayacak (Aralık 2011deydi bu sazan gibi atlamayın)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Black_Lupin said:

Korax said:

Hah aciklayan arkadaslara tesekkur ederim, anladim enazindan anlayabilecegim kadar sdfg
Olay durbunmus, hemen kadiköye inip aliyorum bitane galex marka panpa

olm sen gerimi dondun lan yine?

ahaha yok yok :)
Mesaj tarihi:
said:
Dürbünle bakıyorlar

şehir ışıklarından uzağa gitmeniz lazım görmek için,

aslında normalde gökyüzü şöyle gözüküyor geceleri:

http://apod.nasa.gov/apod/image/0912/ArcMW_hallas_alt.jpg
Mesaj tarihi:
zeper said:

evet biraz yanlış bir açıklama.PArçacıkları bir arada tutan (çekirdek içindeki parçacıkları-proton nötron gibi daha doğrusu onların içindeki quarksları bir arada tutan) strong interactiondır.

Şunu açıklar mısın?
Mesaj tarihi:
@Zeper O kadar artı yükü çekirdekte bir arada tutan kuvvet neyden kaynaklanıyor. Atom çekirdeğinden çıkan o nükleer enerji bu mu oluyor?
Mesaj tarihi:
evet aynen, hatta nuclear force(nükleer kuvvet) olarak da geçiyor literatürde.

edit: he bir de neyden kaynaklanıyor demişsin.Strong force neden var bilinmiyor zaten,atomu bir parça halinde tutmak için deniliyor.Fakat şunu büyük bir olasıkla biliyoruz big bang olmadan evvel, evrendeki 4 kuvvet bir aradaydı.Daha ispat edilmedi tabi.
4 kuvvet.
*Electromagnetic force
*Strong force
*Weak Force
*Gravitational force(yerçkimi)

mesela em ve weak force'un birarada olan hali gözlendi.Bunun gibi 4 kuvvetinde aslında tek bir parça olduğunu ama big bang ile birbirinden ayrıldığını varsyıyoruz.
Mesaj tarihi:
Anladım teşekkür ederim. Bunu tahmin ediyordum. Peki Şu an ağır atomları kullanıyoruz nükleer enerji için falan tutup 20-30 numaradaki elementleri kullanabilirmiyiz aynı mantıkla
Mesaj tarihi:
O bilinen Uranyum gibi maddelerin kullanılmasının ilk sebebi chain reaction yaratması -en önemli özellikleri-,zincirleme reaksiyon yani.
Ayrıca sen atom ağırlığı yüksek bir elementi parçalayınca daha yüksek bir energy eelde edersin,verimi çok.
  • Yeni Oluştur...