cantug Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Neyse ben bsg izlemeye gidiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Black_Lupin said: Korax said: Hah aciklayan arkadaslara tesekkur ederim, anladim enazindan anlayabilecegim kadar sdfg Olay durbunmus, hemen kadiköye inip aliyorum bitane galex marka panpa olm sen gerimi dondun lan yine? ahaha yok yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 said: Dürbünle bakıyorlar şehir ışıklarından uzağa gitmeniz lazım görmek için, aslında normalde gökyüzü şöyle gözüküyor geceleri: http://apod.nasa.gov/apod/image/0912/ArcMW_hallas_alt.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 bundan sonra fizikle ilgili sorularinizi zepere sorabilirsiniz tesekkurler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 biyoloji ile ilgili olanlari da ekmeke matematik sorcam diyosaniz illa sorabilirsiniz bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 kimyaları da çetintaşa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 neyse fsd bakın birazdan napıcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 evrenin en küçük yapıtaşı şimdi higs bozonumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 evrenin en kucuk yapi tasi tugladir arkadaslar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 allah razı olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 zeper said: evet biraz yanlış bir açıklama.PArçacıkları bir arada tutan (çekirdek içindeki parçacıkları-proton nötron gibi daha doğrusu onların içindeki quarksları bir arada tutan) strong interactiondır. Şunu açıklar mısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 kuvvetli munasebet, daha neyini aciklasin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 kuvvetli interaksiyon:P kuvvetli etkileşim demek.türkçesini mi sordun yoksa,fiziki olarak anlamını mı anlamadım ama? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Ardeth said: evrenin en kucuk yapi tasi tugladir arkadaslar we built the universe inşaat mühendisleri odası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 @Zeper O kadar artı yükü çekirdekte bir arada tutan kuvvet neyden kaynaklanıyor. Atom çekirdeğinden çıkan o nükleer enerji bu mu oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 evet aynen, hatta nuclear force(nükleer kuvvet) olarak da geçiyor literatürde. edit: he bir de neyden kaynaklanıyor demişsin.Strong force neden var bilinmiyor zaten,atomu bir parça halinde tutmak için deniliyor.Fakat şunu büyük bir olasıkla biliyoruz big bang olmadan evvel, evrendeki 4 kuvvet bir aradaydı.Daha ispat edilmedi tabi. 4 kuvvet. *Electromagnetic force *Strong force *Weak Force *Gravitational force(yerçkimi) mesela em ve weak force'un birarada olan hali gözlendi.Bunun gibi 4 kuvvetinde aslında tek bir parça olduğunu ama big bang ile birbirinden ayrıldığını varsyıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Therru Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 biraz daha anlatsana zeper. nükleer filan diyodun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 ne anlatayım?=) daha specific sorarsan yardımcı olabilirim elimden geldiğince. p.s.=Ardeth de beni arka sayfada onore etmiş;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 -de ayrı :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 @ koymuştum başta ondan karışıklık olmuş pardon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Anladım teşekkür ederim. Bunu tahmin ediyordum. Peki Şu an ağır atomları kullanıyoruz nükleer enerji için falan tutup 20-30 numaradaki elementleri kullanabilirmiyiz aynı mantıkla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 ya şu yarın yerine tarih yazın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 O bilinen Uranyum gibi maddelerin kullanılmasının ilk sebebi chain reaction yaratması -en önemli özellikleri-,zincirleme reaksiyon yani. Ayrıca sen atom ağırlığı yüksek bir elementi parçalayınca daha yüksek bir energy eelde edersin,verimi çok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Evet anladım mantıklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 fenn said: Bunu tahmin ediyordum. nereye tahmin ediyosun lan insanlar 400 senedir bunu anlamak icin ugrasti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar