Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gümrük Zımbırtısı!

Sorj

Öne çıkan mesajlar

Eğer internet siparişi değilse, avrupa'dan alışverişlerde tax free denilen bir olay var .(EU üyesi olmayan ülke vatandaşları faydalanabiliyor) Aldığınız malın 9% ücretini hava alanında geri alıyorsunuz. Oldukça avantajlı bir olay.[signature][hline]AFS'den nefret ediyorum. Sevdiğim geri dönene kadar da nefret etmeye devam edeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

ehüüe 2000 yılıydı ispanyadan gelirken 11 kutu pringles almıştım (cips varya) o zamanlarda TR de yokdu ona bu ne bee oha aççmısın yapmışlardı :D
soracııma yine bi ispanya dönüşünde cep telefonu ile gelmiştim, başka bir seyehatten dönerken 12 tane Ultima Online Orjinal CD ile gelmiştim, yine başka bi seyehatte bi bavul dvd film ile gelmiştim kimse napıyon kardeş pamuk eller cebe demedi :D[signature][hline]| Mail | Lominadze | ME |
| News | Sheref | Msn |
| GB Moderator |
Sosyal ağlarda paylaş

ebayden 300 dolarlık telefon getirttim fedexle 2 gunde elime ulaştı ustunde gumruk kontrolunden gecmistir yazıyordu ve gumruk almadılar dogal olarak daha sonrasında 50 dolarlık dect telefon istedim bu normal posta ile gelince ptt nin gumruk bolumunden gidip kednim aldım yine gumruk ücreti almadılar sadece 3 milyonmu ne pul parası vs verdim[signature][hline]icq:140353
Sosyal ağlarda paylaş

ÖNemli olan, netten mi sipariş, yoksa biri mi getirecek?
Bavulla geliyorsa, gümrükten rahatça kaçar. Yoksa malın cinsine göre öttürürler, 300Euro aşan her şeyden çatır çatır :%20ye kadar para alırlar.

Eğer netten siparişse, siparişin $100 veya 100 Euro aştığı an, otomatik gümrüğe takılır. Eve kağıt gelir. En yakın gümrük müdürlüğüne gidersin. 20-30 milyon arası sırf işlemler için verirsin, sonra yine mal cinsine göre para alırlar. En az aldıkları hatta almadıkları şey kitap ve plastik şeylerdir(maket). En hayvan geçirdikleri şey de elektroniktir. Gümrük memuru o yüzden her boku elektronik diye yazmaya çalışır. Dikkat edin.[signature][hline]"Kırk bakireye tapmaya, bal yanaktan tatmaya geldim." (Cüneyt Arkın)
Sosyal ağlarda paylaş

100$-300$ arası %10 bir gümrük ödersin takılırsa 300$ + olursa dünyanın parasını ödersin elektronik falansa malın kendisine yakın ödetirler tabi malın içinde fiş falan yoksa hediye olarak yollandıysa geçme şansı yüksek. gümrükçüye bağlı işte hiç sorunsuzda ulaşabilir eline. elektronikte en çok geliyo evet[signature][hline]Demon_of_Hell, 26 Eylül 2004 23:25 tarihinde demiş ki:
fantezilerimden biride taş gibi bir ayşe teyzenin gelip üstümdeki elbiseleri caaarrrtt diye yırtmasıdır...
Mirage Icq'da demiş ki:
Predator (10:17 PM) :
terminale gittim çok iyi bir film ya
Mirage (10:17 PM) :
terminalör?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...