Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pre-Load Başladı

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

Sannin said:

TAbi kutulu alan arkadaşlar kara kara düşünüyorlar ben gibi..neyseki kargoya verilmiş benimki dün..

yanlız bu sunucu yığılması ve sırasını 20 sine kadar engelleyebilirler...asıl sorun 20 sinden sonra nasıl bi yol izleneceği..

Nerden almıştınız oyunu?
Sosyal ağlarda paylaş

:D ulen 20k adam alırsan tabi başarılı olur dün millet adam bulamıyodu elite questlere streamde seyrederken lol bıraksınlar yok çok smooth bi start yaptık felan.2-3 kere stress test yaptın hiçmi analiz etmedin serverların durumunu...yığılma olmasın diyeymiş böle ala ala neyi garanti ediyosun? adamın guildi 300 kişi 20 kişi oynuyo kalan 280 kişi yine girecek o servera lol
Sosyal ağlarda paylaş

İşin komiği, oyuna 7 gün erken aldıkları kişiler CE siparişi verenler genellikle, en istekli ve en bağlı oyuncular.

Bu adamlar 7 günde crafting olsun, valor rank olsun, normal leveling olsun basıp gidecekler. Hatta release olmadan L50'leri göreceğimize eminim.

20sinde normal oyuncular geldiğinde serverda en iyi crafterlar falan belli olmuş olacak.

Başarısız.
Sosyal ağlarda paylaş

Cruch said:

Sannin said:

TAbi kutulu alan arkadaşlar kara kara düşünüyorlar ben gibi..neyseki kargoya verilmiş benimki dün..

yanlız bu sunucu yığılması ve sırasını 20 sine kadar engelleyebilirler...asıl sorun 20 sinden sonra nasıl bi yol izleneceği..

Nerden almıştınız oyunu?

Shopto !!! =) fotoğrafını bile çekip gönderiyorlar kargomun..
Sosyal ağlarda paylaş

DeviantSun said:

Geç kaldın, Aion yaptı onu, release day'de 15 dk login olmaya çalışıp başardıktan sonra 8 saat sırayı gördüm, şaşı baktım şaşırdım.

Preorder CE alıp da oynayamadığım, işten eve gelip her akşam 4 saat sıra beklediğim yegane oyundur. Hem de headstartta! Para harcayıp da en çok üzüldüğüm şeylerin başında gelir. Lütfen bir daha ismini anmayalım o oyunun. :X
Sosyal ağlarda paylaş

Rockjaw Stephen Reid
I will say - as I mentioned yesterday - that today the 'timeline' of people who get in will be much, much longer. Beyond July...
1 minute ago

Rockjaw Stephen Reid
Again: not going to talk to individuals about whether they're getting in today, and that includes details on months, wave size, etc.
Sosyal ağlarda paylaş

bira çizikdirecem bu early access konusunda, şimdiden TLDR yani.

Şimdi önceliklle bazı arkadaşlar bu early access işine kızıyor ama unutulmaması gereken bir nokta varki birçoğumuz oyunun betası bir çıksında öyle order ederim derken, dün oyuna girenler, bu oyunun siparişini gözleri kapalı verdiler. Haklarıdır. Ha 10 tane mmo çıksa belki sadece biri böyle ilgi çekerdi ama bu riski aldılar ve sefasını sürüyorlar :)

İşin Bioware kısmına gelince bence Bioware, aslında mantıklı olan early access olayının kötü operasyon nedeniyle içine etti. Ha nerd rage'dir sonuçta hepimiz en geç bir hafta içerisinde oyuna gireceğiz ama, geleceğe yönelik olarak Bioware pek iyi yapmadı bence.

Swtor.com'da uzun bir süredir pre-order banner'ının üzerinde Early Access Up-to 5 days ibaresi yer almakta idi. Up-to muhabbeti bioware'in kıvırması için yeterli bir sebeb sonuçta ama sen gidip oyunu sipariş eden her adamın gözüne bu yazıyı sokarsan, bu adamların kafasına bunu koymuş olursun ve oyunu 12 aralıkta sipariş eden adam bile bu beklenti içine girer. Bioware/EA marketing tricklerine girdi resmen burada ama bence pek hayırlı olmadı.

Devamında, bu işin planlı bir şekilde yürütülmesi lazımdı, en azından bir hafta önceden bir duyuru yayınlanmalı ve şu tarihlerle şu tarihler arasında sipariş etmiş oyuncuları şu günde oyuna alabileceğimizi tahmin ediyoruz denilmeliydi. En azından böylece ne zaman oyuna girebileceğimizi tahmini olarak bilir, twitter,facebook ve forumlardaki rage'de bir nebze azalırdı. Mevcut durumda hiçbir şey belli değil, insanlar f5'ledikçe rage'liyorlar. Örneğin adam oyunu 28 temmuz'da almış dün de işyerinden izin koparmış ilk gün oyuna gireceğini düşünerek, tabi bu durumda adam haklı olarak rage'e bağlıyor.

İşin birde eu kısmı var, bio'nun resmen saçmaladığı. Tamam eyvallah oyunda us/eu ayrımı yok account bakımından ama sunucular açısından var. 2.gün, ilk wave 16:00'da, avrupa sunucuları full light mod, inler cinler top oynuyor sunucularda. Sormazlar mı adama senin EU ofisin ne iş yapar, niye Avrupa saati sabah 8-9 itibari ile key gönderilmiyor diye? Hayır bu nasıl bir mantıktır ki Avrupa'ya oyun satıyor ve hizmet vaad ediyorsun fakat, bu hizmeti US saat dilimine göre planlıyorsun?

Benim bütün bunlardan çıkardığım sonuç şu, Bioware önceki MMO'lardan ders almaya çalış(mış) ama arkadaş adam gibi planlama yapmadan olmuyor işte. Şu duruma bakarak diyorumki bütün pre-ordercıları bir anda alıp sunucuların 2-3 gün patlaması (ki bu alışılmış birşey artık), topluluğun %80'i kızdırmaktan iyidir.

Sonuçta SWTOR yinede bütün bunları göz ardı ettirebilecek bir oyun (en azından öyle duruyor) ama ileride olurda Bioware'in hareketleri, oyunda ki olası end-game problemleri, oyuncuların tadını kaçırırsa, Bioware hakkını bu early-access muhabbetinde kullanmış olacak - birdaha ki sefere bu kadar tahammül bulamayabilir..

Ha bana gelince, yukarıda bahsettiklerim topluluk hakkında ki genel fikirlerim, ben en kötü durumda bile rahat 3-5 ay oynarım bu oyunu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...