Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

web app için authorization authentication

senko

Öne çıkan mesajlar

platform olarak java ve jsf kullandığımı düşünürsek en basit şekilde authorization ve authentication yapmak istiyorum.

Hatta sadece authorization yapmak istiyorum, ve de eleman login oldukta sonra bilgilerini o session boyunca tutmak ve logout dediğinde bitirmek. Bir de işte o elemanın neye yetkileri var neye yok bilmem gerek, ona göre jsf rendered ile bazı butonları vs'leri saklıyacam veya buna yetkin yok gibi errorler çıkacak.

spring security'ye baktım ama deniz derya mübarek, zaten spring bilmeden uygulamak imkansız gibi bişi spring secuirty'yi.
j2ee'nin form based login'lerine baktım, onlar basit ama sadece login kısmı var, authorization kısmı yok bir de. ayrıca şifreleri tomcat config üzerinden vermek gerekiyor ki o da bana uymuyor db'den md5li halde geliyor şifreler çünkü.

jaas'a bakayım dedim, nispeten daha kolay spring security'den ama sanırım ona da yetemedim. Karışık geldi, daha doğrusu nasıl implement edeceğimi anlayamadım tam olarak. Güzel bir örnek te bulamadım nette jsf + jaas barındıran.

Ha bir de filtre olayı lazım, adam main.jsf'e geldiğinde login yapmamışsa direk login.jsf'e yönlendirilecek mesela. Bunu web.xml de filter ile çözdüm ama bunu da sadece jsf kullanarak yapmam mümkün mü?
Sosyal ağlarda paylaş

abi spring acayip karışık ya

ya bide anlattığım gibi basit bir şeye ihtiyacımız var,

izinsiz giriş olmayacak başka sayfalara
kullanıncın sessionu tutlacak sitede durduğu sürece
ve de yetkisine göre butonlar gözükecek gözükmeyece vs.

hani sırf bunlar için spring security'ye gerek var mı bilemiyorum
seam security daha basit gibi ama o da tomcat ile çalışmıyor sanırsam jboss ile uyumlu meret :(

mirage jsf seviyorm yaf, daha doğrusu biraz biliyorum diyebildiğim tek framework o, struts'tan nefret ediyorum ama bak.

ya keşke alsında şu dediklerimi sadece jsf ile yapabilsem hiç başka framework implemente etmesem. ama jsf o kadar gelişkin değil sanırsam.

arkaşların söylediklerine göre bu işler .net teknolojisinde çocuk oyuncağıymış ama java'da bin dereden su getirmek gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...