liberal Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 bir zamanlar ps2'im vardı tey tey... Neyse aklıma esti böyle sorayım dedim, alacağımdan değil. [/noobin] 1- PS3'de ve Xbox 360'da PS2'deki gibi sahte oyunları calıştırabiliyor muyuz? 2- Konsollar neredeyse yıllar geçmesine rağmen PC gibi "abi ram'im yetmedi, ekran kartım yetmedi" gibi sorunlar çıkarmıyor oyunlara. Çıkarıyor mu da benim haberim yok? PS3 2006 sonlarında çıkmış mesela, çatır çutur oynatıyor oyunları grafikler maksimum olarak değil mi? Allahın işi değilse nedir bu? 3- Konsollar fare ve klavyeyle pc'nin olduğu kadar uyumlu mu, Tak oyna mantığı var mı? Şayet varsa niye oyun yapımcıları gamepad gibi bir eziyete (tamam fifa falan filan gamepad iyi de, fps falan..)sebebiyet veriyor. Hani yapsınlar bi konsol, oyun pc'si diye kullanalım işte. Her 3 yılda bir upgrade etmeyelim pc'yi. [/noobin] evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 1- evet oyun yükletebiliyosun ama singleplayer oynayabiliyosun sadece 2- çıkarmıyor, sadece bazı ps3lerin bazı oyunlarda hddsinden garip sesler geliyor fds 3- klavye mouse bağlayabiliyosun araya bi alet takarak fakat denemedim, fazla verimli olduğu da söylenmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 1- evet 2-niye çıkarsın abi adamlar oyunu konsolun kaldıracağı şekilde yapıyolar pc ile karşılaştırma bile grafikleri, maksimum grafikte oynuyorum diye bişey yok ps3te tek artısı büyük ekranda yayılarak oynamak, full hd destekleyen oyun sayısı bile çok az yoksa düşük kalite texture genelde, adam gibi optimizasyon yapılmamış çamur gibi grafikli oyun çok 3-direk uyumlu değil, ama ps3te kullanmak için fare setleri var farklı firmaların, kullanmadım ama tam mouse hissi olmuyomuş analogu çevirdiği için doğal olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Yani PC'de alınan görüntü kalitesi =/= Konsolda alınan görüntü kalitesi PC'de ekran kartları sürekli güncellendiğinden konsollara görüntü kalitesi olarak basıyor yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 aynen, ama tabi iyi para bayılmak lazım pcye de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 ikinizin de +repine abandım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 abi zaten uzun süredir konuştuğumuz bir mevzu bu. pc'de ekran kartları sürekli gelişiyorken, konsollar sabit kalıyor. multiplatform oyun yapan şirketler öncelikle konsolları baz alıyor. oyun tamamiyle konsolların kaldırabileceği şeyler gözönüne alınarak hazırlanıyor. işte view distance kısılıyor, texture'ler düşük kaliteli oluyor, AA, AF gibi ayarlar kapalı oluyor vs... ram vs sorunu olmuyor çünkü zaten o spesifikasyona hazırladıkları için oyuncu performans düşüklüğü çekmiyor. öte yandan gelişen grafik teknolojileri es geçildiği için, pc oyunlarındaki grafikler de çok ağır bir şekilde gelişme gösterebiliyor. klavye/fare kullanılmamasının nedeni ise tamamen duygular. konsol şirketi hazırladığı gamepad'e sembolik olarak değer veriyor, oyunlarını ona göre hazırlatıyor. kendi adı altında satılan her gamepad'den belli bir pay elde ediyor. e böyle olunca 2-3 dolara alınabilen klavyelere karşı tutucu yaklaşıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Bi ara gelecek için geliştirilebilir konsol falan tasarlayacaklardı, belki yaparlar PS4'te falan, tabi o zaman konsolun "bi kere al donanımı dert etme" şeysi ortadan kalkacak. Şu cloud sistemi artık iyice coşsada konsol diye ciks gamepad satsalar bi an önce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 başlık oksimoron içeriyor. -_- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Genwa said: Bi ara gelecek için geliştirilebilir konsol falan tasarlayacaklardı, belki yaparlar PS4'te falan, tabi o zaman konsolun "bi kere al donanımı dert etme" şeysi ortadan kalkacak. upgradeable konsol çok tırt bir fikir olurdu. zaten öyle bir şey var adına pc diyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar